Waar vandaan: SenNet Magazine > Nieuwsbrief augustus 2003

SenNetMagazine

1. Cybersenior van de maand Juli


Toen we in mei van dit jaar met het idee kwamen om eens extra aandacht te besteden aan websites die gemaakt werden door senioren in hun vrije tijd, beseften we niet echt waar we aan begonnen.


We hoopten per maand zo’n 3 à 5 cybersenioren te kunnen voorstellen maar al snel hadden we tientallen inschrijvingen. Hierdoor werd een manuele verwerking onmogelijk en werden we genoodzaakt een speciaal programma te creëren.


Langs deze weg danken wij onze bezoekers dat zij massaal hebben gestemd om onze eerste “cybersenior van de maand” te kiezen.


Lees verder op http://www.seniorennet.be/Pages/Cybersenioren/juli_02.php, om de winnaars te weten te komen!


2. Virussen


Het aantal computergebruikers dat besmet is met een computervirus stijgt onrustwekkend. Bovendien krijgen we regelmatig vragen over computervirussen.

Daarom dachten we dat het nuttig zou zijn om hierover meer info te geven: wat zijn het, hoe kunnen we ze herkennen, welke zijn de verschillende soorten, wie maakt ze, hoe kunnen we besmetting voorkomen, wat moet je doen als je computer besmet is… Meer hierover vind je op www.seniorennet.be; in het menu Thuis op Internet, en daar klikt u op "Computervirussen", ofwel rechtstreeks via http://www.seniorennet.be/Pages/Thuis_op_internet/virus.php


3. Reisverhalen


De eerste vakantiemaand zit er al weer op. Wilt u uw reiservaringen doorgeven aan anderen, seniorennet biedt u de hiertoe de mogelijkheid.


Vanaf nu kan u anoniem, indien gewenst, uw reiservaringen met eventueel foto’s publiceren op www.seniorennet.be zodat u uw reisverhaal en info kan doorgeven aan andere bezoekers van de site.


Uiteraard zal in het begin het aanbod beperkt zijn maar we hopen in de toekomst een bibliotheek van verhalen/ervaringen te kunnen aanbieden aan onze bezoekers, zodat deze van uw ervaring en info optimaal kunnen gebruik maken bij de planning van hun eigen vakantie.


De reisverhalen vindt u op www.seniorennet.be, daar klikt u in het menu op "Reisverhalen", of surf er rechstreeks naartoe via: http://www.seniorennet.be/Pages/Reizen/reisverhalen/reisverhalen.php


4. Snel mailen vanop uw vakantiebestemming.
Seniorennet geeft u nu de mogelijkheid om binnen enkele seconden een e-mail te versturen zonder registratie, inlogprocedure of speciale software.
Heeft u de beschikking over een computer in bv. een internetcafé, bij vrienden of kennissen, de bibliotheek of eventueel in het buitenland (op reis)? Dan kunt u zeer snel een mail versturen!
Zelf krijgt u in uw postbus als afzender ook steeds een kopie van uw berichtje, dit om te voorkomen dat anderen uw e-mail adres zouden misbruiken.

Probeer het zelf uit op www.seniorennet.be, daar klikt u op "Thuis op Internet", en vervolgens op "Snel Mailen"; of surf er rechstreeks naartoe: http://www.seniorennet.be/Pages/Thuis_op_internet/snel_mailen.php

Met vriendelijke groeten,
Webmaster Pascal Vyncke & Seniorennet Redactie www.Seniorennet.be | webmaster@seniorennet.be