Waar vandaan: SenNet Magazine > Seniorennet Nieuwsbrief - Oktober

SenNetMagazine

1. Geldzaken

Ook bekommerd om uw spaargeld, uw portemonnee? Seniorennet.be brengt dagelijks een interessant bericht uit de financiële wereld. De nieuwe rubriek “Geldzaken” is bedoeld om u wegwijs te maken in de vrij complexe geldwereld. Bedoeling is niet om u een ingewikkelde cursus beleggingen te bieden, maar wel actuele informatie waar iedereen zijn voordeel kan mee doen.

De artikels “Geldzaken” worden speciaal voor Seniorennet geschreven door Jan L. Bauwens financieel journalist. U vindt deze op de homepage van Seniorennet, in de rubriek “Geldzaken”.


2. Inbrekers op je pc, hackers en firewalls
Je huis beschermen tegen inbrekers lijkt voor iedereen voor de hand liggend. Dat je ook je computer moet beveiligen tegen inbraak, lijkt voor velen minder evident. Onderzoek heeft uitgewezen dat er minstens evenveel inbraken op computers gebeuren, beveiligen is dus de boodschap.

Daarom heeft Seniorennet een artikel geschreven over de gevaren en hoe je makkelijk te beschermen tegen computerinbraak.
U vindt dit artikel onder de rubriek "Thuis op Internet", en vervolgens "Inbrekers op je pc", of klik hier om er rechtstreeks naartoe te surfen.


3. Legenden en sagen van België
Wekelijks zullen wij in samenwerking met een gespecialiseerde website een legende of sage publiceren. U vindt deze op de homepage van Seniorennet, onder de rubriek “Weetjes”.


Een sage is een mondeling overgeleverde volksvertelling die gepresenteerd wordt als een waar gebeurd verhaal. Het woord ‘sage’ (= was gesagt wird, wat gezegd wordt) wijst reeds op het belang van de mondelinge overdracht. Een sage heeft, in tegenstelling met het sprookje en de mythe, een historische kern, vaak met tijd- en plaatsaanduidingen. Doordat sagen doorverteld werden, kwamen ook hoe langer hoe meer vervormingen voor.


Een legende is een volks verhaal over Jezus of over heiligen, waarin meestal wonderen gebeuren. Het woord komt van het Latijnse ‘legenda’, wat betekent ‘wat gelezen moet worden’. Door de vermenging van een historische kern, namelijk een heiligenleven, met gegevens die de verbeelding aanspraken, groeide de legende uit tot de godsdienstige tegenhanger van de sage.


Elke woensdag zal er een nieuwe legende of sage gepubliceerd worden.


4. Ontmoetingsdag seniorennet

Na het succes van onze vorige ontmoetingsdag heeft onze sympathieke medewerker uit West-Vlaanderen het initiatief genomen op zaterdag 23 november 2002 van 14 uur tot … een ontmoetingsdag te organiseren in een leuke omgeving.


De bedoeling is elkaar eens in levende lijve te ontmoeten in een gezellige sfeer.
Het Seniorennet-team heeft gezorgd voor een zaal en een verrassingsoptreden.


Wil u er bij zijn? Surf dan naar http://www.seniorennet.be/ontmoeting


5. E-Cards

Ondanks uitgebreide testen was er nog een fout in het versturen van de e-cards, waardoor sommige kaartjes niet (op tijd) aankwamen.

Dit probleem is definitief opgelost. Voortaan weet u met zekerheid dat uw e-cards TIJDIG zullen toekomen.

Onze excuses voor het ongemak.

Om een e-card te versturen, surf naar Seniorennet.be en klik in het menu op “E-cards”, of surf er rechtstreeks naartoe via http://www.seniorennet.be/ecards


6. Het weer (terug van weg geweest)
Vorige nieuwsbrief kondigden we aan dat u dagelijks weersinformatie op onze site kon vinden. Door technische problemen bij het meteorologisch instituut, kregen we geen informatie meer door, met als resultaat dat we deze rubriek tijdelijk moesten verwijderen.

Inmiddels is dit probleem van de baan en kunnen we u weer dagelijks up-to-date weersinformatie bezorgen.

U vindt de weersvoorspellingen in het menu, onder “Weerkaarten”, of surf naar http://www.seniorennet.be/weer om er rechtstreeks naartoe te surfen.


7. Extra informatie in onze rubriek Geld en Werk

Nieuw in onze rubriek is erfenisrecht en pensioenen (AOW) voor Nederlanders.

Onze huidige rubriek Pensioenen werd uitgebreid met nog meer informatie.
Surf naar Seniorennet.be, en klik in het menu op "Geld en werk", of surf naar http://www.seniorennet.be/geld om er rechtstreeks naartoe te surfen.


Met vriendelijke groeten,
Webmaster Pascal Vyncke & Seniorennet Redactie www.Seniorennet.be | webmaster@seniorennet.be