Waar vandaan: SenNet Magazine > SeniorenNet Nieuwsbrief November

SenNetMagazine

1. Federale verkiezingen 2003
Seniorennet.be zorgt voor een primeur in België: de bezoekers van Seniorennet zullen bij de volgende federale verkiezingen voor de partij én kandidaat kunnen stemmen die het meest met hun persoonlijke overtuiging overeenkomt.


Een droomscenario? Absoluut niet. Wij hebben namelijk een unieke mogelijkheid gecreëerd om maximaal gebruik te maken van de moderne technologieën.


Alle bezoekers van Seniorennet.be krijgen gedurende de volgende 30 weken, 3 vragen per week. De 90 vragen zijn een selectie uit de vragen die ons toegezonden werden door onze bezoekers..

Op elke vraag heeft elke Vlaamse politieke partij ons hun antwoord gegeven. Geen ellenlange antwoorden, maar kort JA/NEEN alsook een, waardering; hoe belangrijk vindt de partij deze vraag


Bij elke vraag moet de bezoeker kiezen op de partij die op dat ogenblik het beste overeenkomt met zijn mening. Bovendien geeft de bezoeker ook een waardering aan de vraag op een schaal van 5.


Tijdens de weken voor de verkiezingen kan de bezoeker zowel zijn persoonlijk stemgedrag volgen als het stemgedrag van alle bezoekers op een grafische weergave, zelfs per provincie.


Elke week is er ook een chatsessie voorzien met politici over de thema’s van die week. Op deze wijze hoopt Seniorennet.be dat senioren op een verantwoorde wijze een gemotiveerde stem zullen uitbrengen bij de verkiezingen van 15 juni 2003.


Om misbruiken te voorkomen moet iedereen die wil deelnemen zich wel gratis registreren, eventueel onder een schuilnaam maar met een geldig e-mail adres.

Seniorennet garandeert absolute anonimiteit. De e-mail adressen zullen onder geen enkele voorwaarde doorgegeven zullen worden.


Lijkt het u allemaal wat ingewikkeld? Niets is minder waar. Test het uit en surf naar http://www.seniorennet.be/verkiezingen


2. Meer dan 1.000.000 bezoekers op seniorennet
Toen we het idee opvatten om een website speciaal voor senioren te maken hadden we het niet durven dromen, na 18 maanden hebben we al onze één miljoenste bezoeker mogen tellen.


Maandelijks wordt seniorennet nu vereerd met meer dan 180.000 bezoekers, en dit aantal stijgt nog elke maand met 20%. Onze server moet nu per maand meer dan 21.000.000.000 tekens versturen, geen idee hoeveel dat is: vergelijk het maar met 4.700.000 vol getypte pagina’s informatie ofwel 9.400 boeken van 500 bladzijden die door onze bezoekers pér maand worden gelezen!


Het Seniorennet-team bedankt dan ook iedereen voor de groeiende interesse en wij van onze kant gaan onverminderd door met het uitbreiden en verbeteren van Seniorennet.


3. Mailgroepen:
Het kan voorkomen dat er iemand is ingeschreven in de mailgroep, die er niet thuishoort. Ook worden er een heel aantal e-mailtjes verstuurd die niet niets te maken hebben met het onderwerp van de mailgroep.

Uiteraard mogen jullie elkaar beter leren kennen via mailgroepen maar de bedoeling van een mailgroep is in de eerste plaats het uitwisselen van informatie over een bepaald onderwerp.


We hebben nu een extra mogelijkheid voorzien zodat we een moderator kunnen aanduiden per mailgroep.

De eerste mailgroep waarvoor we een moderator gevonden hebben is: Schrijvers.


In deze mailgroep kan u verhalen, gedichten, poëzie en andere teksten met elkaar uitwisselen, verbeteren, elkaars gedachten vragen of elkaar inspiratie of tips geven; het kan allemaal in deze mailgroep, die gaat over taal en schrijven.


Om in te schrijven, of om een e-mailtje te sturen naar de mailgroepen, surf naar http://www.seniorennet.be/mailgroepen


4. Forum: Hobby: Eten en Drinken
Op korte tijd is ons forum volwassen geworden en voor de toekomst gaan we daar nog harder aan werken samen met onze bereidwillige, fantastische moderators die van het forum de “Place to be” willen maken en houden.


Met de feestdagen in het vooruitzicht willen wij extra uw aandacht vragen voor het forum: HOBBY: Eten en Drinken.


Voor het forum: surf naar http://www.seniorennet.be/forum


5. Sinterklaas
Je (klein)kinderen verrassen met een e-card voor Sinterklaas? Dat kon al via Seniorennet.be, maar kunt u nu kiezen uit niet minder dan 12 verschillende e-cards voor sinterklaas, dat zijn er 8 nieuwe!

Ook nog even aan de mogelijkheid herinneren dat u e-cards in de toekomst kan laten opsturen, u kunt dus vandaag eentje ingeven, terwijl die pas op bv. 6 december verstuurd wordt.


Ook voor de andere rubrieken is het aanbod van e-cards uitgebreid: nieuwe verjaardagskaarten,… in het totaal zijn er 40 nieuwe e-cards bijgekomen. Dat maakt een totaal van maarliefst 725 verschillende e-cards!


Voor de e-cards, surf naar http://www.seniorennet.be/ecards


Met vriendelijke groeten,
Webmaster Pascal Vyncke & Seniorennet Redactie www.Seniorennet.be | webmaster@seniorennet.be