Waar vandaan: SenNet Magazine > Nieuwsbrief april 2003

SenNetMagazine

April 2003
Op 2 mei naar de floraliën of ... over 5 jaar
Stelt u zich even voor: de natuur op z’n mooist op liefst 15.000 m2. Met oogstrelende bloemencreaties, unieke plantensoorten en betoverende tuinlandschappen. Allemaal onder hetzelfde dak langsheen een parcours van 1200 meter. Een droom? Neen, de Internationale Floraliën van Luik. De uitgave 2003 belooft nog meer exclusiviteit dan ooit tevoren. Want de bloemensteden Gent en Luik sloegen de handen in mekaar voor de organisatie.
Een bezoek aan de floraliën biedt meteen de gelegenheid om ook de hoofdstad van het prinsbisdom te bezoeken. De ‘vurige stede’ is de meest Noordelijke Franstalige stad van Europa en boogt op een uitzonderlijk rijk erfgoed. Waar de gastvrije en soms wat onstuimige Luikenaars u hartelijk verwelkomen.

SeniorenNet en GroenNet combineren speciaal voor u een vrij bezoek aan de floraliën met een gegidst stadsbezoek. We spreken af op een gemakkelijk bereikbare plaats in het Luikse, vanwaar het verder gaat met de bus. Zo geniet u lekker relax van uw dagje uit, inclusief de lunch op de floraliën. En dat alles voor slechts €40 per persoon all-in!

Surf snel naar http://www.seniorennet.be/Pages/Special/floralien.php voor meer info en inschrijving. Psst: mis deze uitgave niet, want u moet 5 jaar wachten voor de volgende!


Knutsel uw eigen website in mekaar

Onder de menukeuze “Informatie>Thuis op internet” http://www.seniorennet.be/Pages/Thuis_op_internet/cursus_website/cursus_website.php kunt u nu ook zelf aan de slag. U leert er hoe u uw eigen website bouwt. Uiteraard niet met de complexiteit van SeniorenNet … of uw toetsenbord zou tot op de draad versleten zijn na het bijeenschrapen van de 11.000 pagina’s informatie. Wat dan wel? Een mooie, degelijke website die u bijvoorbeeld wijdt aan uw hobby, uw kleinkinderen of uw stamboom.

De cursus bestaat uit 17 hoofdstukken. Dat hoeft u niet af te schrikken, integendeel. De auteurs vertrekken echt van 0 en slaan geen stapje over in hun uitleg. Zonder dat u het beseft, bent u zowaar aan het programmeren! En wie weet dingt u enkele maanden later al mee voor de titel ‘cybersenior van de maand’ http://www.seniorennet.be/Pages/Cybersenioren/


U weet voor wie u stemt

U twijfelt wie uw stem krijgt bij de federale verkiezingen van 18 mei? U wilt graag weten wat elke partij denkt over de onderwerpen die ù aanbelangen? Wie is voor of tegen de verhoging van het minimumpensioen? Volgens wie moeten criminele allochtonen uitgewezen worden? Moeten zieken en gehandicapten zonodig kostenloos verzorgd worden? Tientallen vragen, waarvoor de zeven Vlaamse politieke partijen een duidelijke stelling innemen. En die al 1700 medesenioren hielpen bij hun stemkeuze.

Hoe gaat het in zijn werk? Surf snel naar de verkiezingspagina’s op http://www.seniorennet.be/Pages/Verkiezingen/ en schrijf u in. Uw gegevens blijven 100% vertrouwelijk en worden in geen geval doorgegeven aan derden. U krijgt meteen het eerste vraagje voorgeschoteld, waarvoor u het antwoord kiest dat het best uw opinie vertolkt. Om geen punthoofd te krijgen, kunt u de tientallen vraagjes tijdens meerdere websitebezoeken afwerken. De computer houdt bij waar u gebleven was. Op het einde van de rit combineert hij al uw keuzes en weet ù meteen op welke partij u zou moeten stemmen! Magie, niet?


SeniorenNet sprokkelt het nieuws voor u
U hoeft niet langer diverse sites af te schuimen om op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de wereld. SeniorenNet verzamelt alles voor u onder de menukeuze ‘Informatie > Nieuws’ http://www.seniorennet.be/Pages/Nieuws/ In de aanloop naar de verkiezingen mogen de persberichten van de politieke partijen niet ontbreken, net zomin als het verkiezingsnieuws. Maar ook alle andere nieuwsfeiten komen aan bod!


Onderaan

Onderaan op de homepage vindt u voortaan de uitsmijter van de dag. Zoals vandaag: “En nu het weer: Het K.M.I. verwacht middagtemperaturen rond 12 uur.”

Laat u elke dag opnieuw verrassen. Onderaan, op de homepage van SeniorenNet.
http://www.seniorennet.be
Met vriendelijke groeten,
Webmaster Pascal Vyncke & Seniorennet Redactie www.Seniorennet.be | webmaster@seniorennet.be