Waar vandaan: SenNet Magazine > Nieuwsbrief SeniorenNet Kerstmis

SenNetMagazine

1. Het is bijna zover!
Kerstmis en Nieuwjaar komen eraan. Tijd dus om naar al je vrienden, kennissen en familie kaartjes te versturen met je wensen. Maar waarom een kaartje met de post versturen? Stuur (ook) een electronisch kaartje per e-mail. Het is niet alleen veel mooier, leuker en origineler, maar ook snel, eenvoudig, onbeperkt en... gratis!

Een e-card sturen kan op Seniorennet door in het menu "Interactief" te klikken en vervolgens op "E-cards", of te surfen naar www.seniorennet.be/ecards . Daar heb je de keuze uit verschillende onderwerpen en in elke categorie kan je kiezen uit tientallen prachtige kaartjes. Je kan je e-card nog origineler maken door er een leuk muziekje aan toe te voegen. En meer nog: je kan de e-card ook op een later tijdstip laten verzenden: vandaag ingeven en bijvoorbeeld op Kerstdag, oudejaarsavond of op Nieuwjaardag laten aankomen.


2. Interactief spel

Een combinatie van chatten en een interactief spel: dat is het nieuwe Trivia kanaal! In het menu onder “Interactief” klik je op “Chatbox”. Vervolgens heb je de keuze tussen onze twee chatkanalen, maar nu ook uit een derde kanaal: Trivia.

De "Quizmaster" stelt een vraag, wie het eerste het juiste antwoord weet en intypt, krijgt een punt.

Weet niemand het? Dan kan je tot 3 maal toe een hint vragen. Als de vraag echt te moeilijk is, kan je gewoon naar de volgende vraag gaan.

Op deze manier kan je erg lang spelen met andere chatters; het klassement blijft bijgehouden, zodat je kan volgen hoe 'slim' je bent. Veel Trivia-plezier!


3. Auto

Sinds kort zijn het aantal artikels van de rubriek “Auto” uitgebreid, in samenwerking met Auto55. Je vindt er nu bovendien ook een nieuwe rubriek: Retro. Deze rubriek geeft een artikel over een auto van vroeger.

Bovendien heeft de autorubriek vanaf nu ook meer updates zodat je op de hoogte blijft van de laatste autonieuwtjes.


4. Forum

Voor al wie nog niet zoveel van computers kent en het forum misschien wat te moeilijk was, hebben we een stap-voor-stap handleiding gemaakt. Op deze manier kan je je eenvoudig registreren en meedoen met discussies, vragen stellen of anderen helpen.

Op het forum kan je in contact komen met duizenden andere 50-plussers. Je kan met hen discussiëren over allerlei onderwerpen: hobby’s, pensioen, politiek, het nieuws, openbaar vervoer,...

Belangrijk is dat je hier ook terecht kunt met vragen in verband met computer, software, internet, pensioen, zorg, wonen, enz. Uiteraard kan je ook je eigen kennis delen met de anderen: als jij het antwoord weet op iemands vraag, kan je hem zo goed mogelijk proberen te helpen via het forum.

De stap-voor-stap handleiding kan je vinden op http://www.seniorennet.be/Pages/Help/forum.php , het forum op: http://www.seniorennet.be/forum/


5. Jaarhoroscoop 2004

Voor wie wil weten wat er in de sterren geschreven staat ga je naar de “Jaarhoroscoop 2004”, een uitgebreidere en speciale horoscoop voor volgend jaar, in samenwerking met Mandala.

De horoscoop vind je op de homepage in de kader "Weetjes" en vervolgens klikken op "Horoscoop", of rechtstreeks via http://www.seniorennet.be/horoscoop .


Met vriendelijke groeten,
Webmaster Pascal Vyncke www.Seniorennet.be | webmaster@seniorennet.be