Waar vandaan: SenNet Magazine > SeniorenNet Nieuwsbrief Nieuwjaar

SenNetMagazine

1. Stamboomonderzoek of genealogie
Velen zijn bezig met het onderzoek van hun stamboom. Daarbij is alle informatie die je extra kan krijgen over een bepaalde familie steeds heel nuttig. Het probleem is enkel hoé deze informatie te vinden.
Dankzij Seniorennet kan je nu in de nieuwe rubriek Stamboomonderzoek een oproep plaatsen. Indien iemand anders met dezelfde familie bezig is kan je elkaar contacteren en zo verder helpen.
Voor alle stamboomonderzoekers: surf naar www.SeniorenNet.be en vervolgens klikken onder Inter@ctief op "Stamboomonderzoek" om daar een oproep toe te voegen.

2. Cybersenior van het jaar
Wie heeft dé knapste site gemaakt en wordt de "Cybersenior van het Jaar 2003"?
Dat beslissen niet wij, maar jij! Heb je nog geen stem uitgebracht? Surf dan als de bliksem naar www.seniorennet.be/cybersenioren en breng je stem uit op de 33 kandidaten. Wacht niet te lang meer, want het stemmen is maar mogelijk tot en met 31 december. Dan ligt het resultaat volledig vast. Wie er wint, kan je op dezelfde pagina lezen als waar je kan gaan stemmen. Een klein interview met de winnaar zal je bovendien kunnen lezen in de volgende nieuwsbrief.

3. Het voorbije jaar in cijfers
We naderen het van het jaar. Jij, maar ook alle andere bezoekers van SeniorenNet hebben in 2003 heel wat rondgesurfd op "onze" website, gelezen, e-mails gestuurd, teksten getypt, gechat, enz. Elke dag bezoeken méér dan 10.000 senioren de website.
Zo zijn er het voorbije jaar meer dan 4 miljoen e-mails door jullie verstuurd in de mailgroepen. Maar liefst 59 telefoonboeken (ofwel zo'n 70.000 pagina's) zijn getypt geweest op de chatboxen; op onze Trivia chatbox is dit goed voor zo'n 6.500 pagina's quizplezier, op amper 2 weken. Bovendien hebben alle bezoekers samen op de website zo'n 188.000.000 pagina's gelezen het voorbije jaar; dat zijn zo'n 157.000 telefoonboeken. Ook hebben we samen heel veel e-cards verstuurd, zo'n 60.000! Op het forum zijn zo'n 26.000 berichten ingetypt. En op onze poll zijn in totaliteit zo'n 60.000 stemmen uitgebracht!
Ook kregen we dit jaar heel wat e-mails binnen van onze bezoekers, samen zo'n 30.000 e-mails! Ondanks de grote inspanningen die we doen om iedereen zo goed als mogelijk te antwoorden, mag je ons echt niet kwalijk nemen indien we jou geen antwoord stuurden. We hebben iedereen zo goed als mogelijk geholpen, al is er echt geen tijd om iederéén te antwoorden of te helpen. We stuurden dit jaar zo'n 16.500 antwoorden.
We kregen de afgelopen dagen ook heel veel Kerst en Nieuwjaarswensen. We ontvingen er meer dan 1.000! Dank allemaal!
Verder kwamen onze bezoekers uiteraard vooral uit België en Nederland, maar ook uitgeweken Belgen en Nederlanders over de hele wereld bezoeken onze website en chatten zelfs mee, doen mee aan het forum en de mailgroepen. Uit meer dan 80 verschillende landen krijgen we zeer geregeld bezoek. De top 15 ziet er zo uit: België, Nederland, Amerika, Frankrijk, Duitsland, Italië, Zwitserland, Spanje, Canada, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden, Engeland, Brazilië en de Filipijnen.

4. Volgend jaar
Het hele SeniorenNet-team wenst alle bezoekers een fijn 2004. Ook willen we trachten om het volgend jaar nóg beter te doen en de site nog verder uit te breiden.
Wat je allemaal kan verwachten in 2004 van SeniorenNet verklappen we nog niet. We geven al 4 geheimpjes weg: een uitgebreide tv-gids, een nieuwe rubriek Culinair, veilingen en een nieuwe rubriek Huisdieren.


Met vriendelijke groeten,
Webmaster Pascal Vyncke www.Seniorennet.be | webmaster@seniorennet.be