Waar vandaan: SenNet Magazine > SeniorenNet Nieuwsbrief begin maart

SenNetMagazine

1. De surfende senior onderzocht
Zo'n duizend bezoekers hebben de BIM enquête ingevuld die op SeniorenNet verschijnt, in samenwerking met het bekende onderzoeksbureau InSites. Wij danken iedereen hartelijk om hieraan mee te doen. We vatten kort samen wat we uit dit onderzoek hebben geleerd.
Dat SeniorenNet niet zijn doel mist blijkt duidelijk uit de enquête: 95% van onze bezoekers is 50-plusser. Vooral de groep 55 tot 64 jaar is goed vertegenwoordigd: zo'n 47,6%. Opmerkelijk is het feit dat beduidend meer mannen dan vrouwen SeniorenNet bezoeken: 62,3% tegenover 37,7%. Zo'n 50,8% van de bezoekers is met pensioen, 12% is huisman of huisvrouw en de overige hebben een full time job (23%), part time job (9%) of is werkzoekend (5%). De groep die een hogere of universitaire opleiding heeft genoten is ongeveer evenveel vertegenwoordigd als mensen met een lagere scholing.
We gaan trouwens het komende jaar geld uitgeven: 18% gaat een nieuwe auto kopen, 4% een bromfiets, 6% een videocamera, 7% gaat een ander huis kopen en 5% gaat een vakantiehuis kopen.
Niet echt verrassend is het feit dat de meeste van onze bezoekers heuse "internetfanaten" zijn: 63% surft dagelijks op het Internet. Meestal gebruiken we het Internet 1 tot 2 uur per keer (25,3%), maar velen surfen 2 tot 3 uur per keer (18,7%) en zelfs 29% meer dan 3 uur per keer.
De meeste surfers hebben ook de oude modem achter zich gelaten en gebruiken breedband: ADSL (34,8%) of via de kabel (46,4%).
Bij de vraag of men (illegaal) muziek download, zullen de platenmaatschappijen opgelucht zijn: 92% zegt dit niet te doen. Online kopen zit duidelijk wél in de lift: 45% heeft dit al gedaan en 19% geeft aan dit in de nabije toekomst te zullen doen. Wat we zoal online kopen? 20,1% heeft online een boek gekocht, 10% een computer, 14% software en 16% muziek cd's.
Bij de vraag naar de tevredenheid over de website gaan we zelfs bijna blozen: op de vragen naar het uitzicht, leesbaarheid, structuur, inhoud, personalisering, technisch, snelheid, enz. krijgen we zowat overal het maximum van de punten!!
De enquête blijft nog lopen. Indien op de homepage het venster verschijnt om aan de enquête deel te nemen, druk dan op "JA". Hierdoor maak je bovendien kans om een verblijf in Disneyland Parijs of vliegtuigtickets te winnen!

2. Nieuwe spelletjes!
Omdat velen onder ons graag spelletjes spelen, hebben we ervoor gezorgd dat op SeniorenNet nu nóg meer speelplezier te beleven valt! In de rubriek Spelletjes (die je vindt in het menu onder Interactief) hebben we niet minder dan 21 nieuwe spelletjes toegevoegd: zowel actie, behendigheid, gezelschapsspelen, hersenbrekers,... Goed dus voor talloze uren speelplezier voor elk wat wils.
Surf snel naar de spelletjes: http://www.seniorennet.be/Pages/Vrije_tijd/spelletjes.php

3. De kracht van de mond-aan-mond reclame
Heb je het ook gezien? Vorige maand verscheen geregeld de melding "server overbelast" als je een pagina van SeniorenNet wilde oproepen.
De reden? "Ons" SeniorenNet groeit elke dag. Meer dan 80.000 pagina's worden per dag opgeroepen en we tellen regelmatig meer dan 20.000 (twintigduizend) bezoekers per dag.
De problemen van overbelasting zijn nu opgelost. Zowel de website als de internetserver werden aangepast: dus op naar de 40.000 bezoekers per dag!
Deze explosieve groei danken we voor een groot deel aan de mond-aan-mond reclame. Geef aan je vrienden, kennissen, familie, voorbijgangers, collega's, buren,... het adres van SeniorenNet door en laat ook hen van de talloze voordelen van SeniorenNet (www.SeniorenNet.be) genieten.
Misschien krijgen we binnenkort dan via onze link "Waar vandaan" ook een mailtje van je kennis/vriend in de stijl van: "Van een goede vriend die ik dankbaar ben ...".

4. Tuinkriebels
Nog heel even en de natuur komt weer volop in actie. Dan is er ook in de tuin weer werk aan de winkel. Daarom hebben we onze rubriek Tuinkriebels die te vinden is op de homepage van SeniorenNet uitgebreid. Er is een nieuwe maandelijkse rubriek "sfeer in de tuin" bijgekomen, in samenwerking met VLAM. In deze rubriek worden tips en goede ideeën gegeven in verband met de tuin, steeds geïllustreerd met een knappe foto.
Verder werd de rubriek "vijverkalender" uitgebreid en kan je nu élke maand volgen wat je exact moet doen aan de vijver. Ook aan de bestaande rubrieken (weekendklus, de moestuin, zelf doen,...) werden verbeteringen aangebracht. Onze vernieuwde rubriek Tuinkriebels is zeker het bekijken waard! Surf daarom naar www.SeniorenNet.be en dan kijken in de kader "Tuinkriebels" op de homepage.

Advertentie

De Clinical Pharmacology Unit, het centrum voor klinisch onderzoek van Johnson & Johnson Pharmaceutisch Onderzoek & Ontwikkeling, een divisie van Janssen Pharmaceutica NV, zoekt voor een van haar onderzoeken gezonde post menopausale vrouwen die tussen 40 en 65 jaar oud zijn.
Interesse om deel te nemen? Klik dan hier voor meer informatie.

Start elke dag met SeniorenNet: klik hier!
Neem SeniorenNet op in uw Favorieten: klik hier!
Steun SeniorenNet: 035-0732611-11 (Fortis bank)


Met vriendelijke groeten,
Webmaster Pascal Vyncke www.Seniorennet.be | webmaster@seniorennet.be