Waar vandaan: SenNet Magazine > Computertips, Quiz, krantenoverzicht, forum, cursus zippen

SenNetMagazine

Seniorennet Nieuwsbrief
1.  Computertips
Op SeniorenNet vind je vanaf nu méér dan 1.200 computertips, netjes verdeeld in verschillende rubrieken: gaande van internet, e-mail, fotografie, Word, Excel tot de verschillende Windows versies en nog veel meer!  Zowel de computerleek als de gevorderde zal hiermee veel leesplezier beleven, maar vooral gemakkelijker en sneller werken met de computer dankzij de handige tips en trucs.
Uniek is dat al deze computertips werden ingegeven door de bezoekers zelf én dat ook jij indien je één of meer goede tips hebt deze er zelf kan bijplaatsen!
Surf naar SeniorenNet en klik vervolgens in het menu op "Computertips", onder "
INTER@CTIEF" of rechtstreeks: http://www.seniorennet.be/computertips .
 
2.  "Kwissend door Vlaanderen"
Hoe goed ken je het Vlaamse land?  Stel jezelf op de proef met de nieuwe quiz op SeniorenNet!
Op de homepage van SeniorenNet kan je halverwege de pagina de kader "Kwissend door Vlaanderen" vinden met elke werkdag een nieuwe vraag. Kies zelf het juiste antwoord uit de drie voorgestelde antwoorden. 
Speel zo elke dag mee.  Het is een educatieve quiz die naast het juiste antwoord ook nog bijkomende informatie geeft met soms een verwijzing naar een andere website voor meer uitleg.  Je puntenscore blijft bijgehouden zodat je zelf kan zien hoe goed je Vlaanderen kent!
 
3.  SeniorenNet Club
TIJD-Academie heeft een unieke cursus opgesteld voor wie de basistechnieken van het beleggen wil leren. Uiterst praktisch gebracht, met deskundige sprekers van De TIJD, De Belegger, TIJD BeursMedia en Euronext. Het programma loopt over 7 avondsessies en is opgebouwd uit 7 modules.

Voor SeniorenNet clubleden is er extra voordeel voorzien:

- of een korting van 10 % op de prijs van elke module

- of een gratis abonnement van 6 weken op de financiële krant De TIJD

Meer informatie en inschrijvingen: surf naar http://www.seniorennet.be/bouwstenenbeleggen

Ik wil SeniorenNet Clublid worden: http://www.seniorennet.be/club

 
4.  Krantenoverzicht
Op SeniorenNet kan je steeds een bijgewerkt krantenoverzicht vinden van de Belgische kranten.  Kijk hiervoor op de homepage onder "krantenkoppen" of in het menu van SeniorenNet bij "Krantenkoppen" (rechtstreeks:
www.seniorennet.be/krantenkoppen).  Lees de krantenkoppen en vervolgens eventueel het artikel indien het je interesseert.
Wij werken het overzicht meerdere malen per uur voor je bij.  In de toekomst zullen hier ook de Nederlandse kranten aan worden toegevoegd.
 
5.  Nieuwe cursus
Met de nieuwe gratis cursus op SeniorenNet kan je leren hoe je bestanden kan verkleinen, het zogenaamde "zippen" van bestanden.  Door bestanden te verkleinen kan je ze sneller versturen via e-mail, passen ze nog net op een diskette of cd en spaar je bovendien ruimte op je harde schijf.
In eenvoudige en duidelijke taal leer je stap voor stap op je eigen tempo in 8 hoofdstukken alle kneepjes van het zippen, steeds extra verduidelijkt met foto's.
Voor de cursus: surf naar
www.SeniorenNet.be, klik vervolgens op "Thuis op Internet" in het menu en vervolgens "Cursus zippen met WinZip" of rechtstreeks naar http://www.seniorennet.be/cursuszippen .
 
6.  Twee jaar forum!
Het SeniorenNet forum blaast deze maand 2 kaarsjes uit.  Al meer dan 2.700 mensen hebben zich geregistreerd en nog vele honderden anderen komen sporadisch op het forum.  Meer dan 120.000 berichten, goed voor zo'n 10.700 onderwerpen werden al ingegeven door de bezoekers.  Meer dan 9.500.000 keren zijn de pagina's op het forum bezocht geweest.  Het forum is uitgegroeid van een 7-tal rubrieken tot 38.  Zo is er voor elk wat wils.  Computerhulp, discussiemogelijkheden over politiek/nieuws/media/..., hobby’s als tuin, reizen, cultuur, enz. Dit alles vind je op het SeniorenNet forum.  Een fantastisch team van 5 moderators leidt dit elke dag opnieuw in goede banen.
Voor het forum: surf naar SeniorenNet.be en klik op "Forum" in het menu onder "
Inter@ctief", of surf rechtstreeks naar www.seniorennet.be/forum
 

Zin om ons een financieel steuntje te geven? Stort dan op 035-4788731-76, alvast bedankt!
Start elke dag met SeniorenNet:
klik hier!
Neem SeniorenNet op in uw Favorieten: klik hier!


Met vriendelijke groeten,
Pascal Vyncke
Webmaster