Waar vandaan: SenNet Magazine > Pasen, mailgroepen, jobs en bijverdienen, snelnieuwtjes

SenNetMagazine

1. Pasen!
De lente is in 't land en overal duiken de paaseieren, paashazen en klokken op.  Daar horen natuurlijk uw paaswensen bij.  Ga mee met je tijd en verras al je vrienden, familie en kennissen met een leuke elektronische wenskaart!  Via SeniorenNet kan je net zoveel e-cards versturen als je wensen hebt, gratis en voor niets.  Je hebt keuze uit tientallen verschillende kaartjes en vele muziekjes.  Bovendien kan je nú de e-card al ingeven en pas later, op Pasen zélf bvb. laten toekomen.  Zo kan je het zeker niet vergeten.  Het versturen kan je doen op http://www.seniorennet.be/ecards/ (of klik op "E-cards" in het menu van SeniorenNet).  Een handleiding kan je vinden op http://www.seniorennet.be/ecardshelp .
 
2. Jobs en bijverdienen

Het grootste Belgische uitzendkantoor Creyf’s heeft een samenwerkingscontract afgesloten met SeniorenNet.  In de rubriek ‘Jobs en bijverdienen’ wil Creyf’s de actieve 45-plusser allerlei informatie meegeven, van getuigenissen van werkgevers en 45-plus werknemers tot concrete jobaanbiedingen en socio-juridische informatie.  Lees meer…

 
3. Mailgroepen
De SeniorenNet Mailgroepen werden de afgelopen maanden volledig hervormd.  Een mailgroep is een virtuele plaats waar je, via e-mail, kan communiceren met mensen die dezelfde interesses delen, discussiëren  over een bepaald onderwerp en waar je zelfs vriendschappen kan sluiten.  Zo zijn er enkele tientallen verschillende onderwerpen: gaande van computerhulp, afslanken, naar tuinieren en alleenstaanden...
We hebben grondig gesleuteld aan het concept van onze mailgroepen waardoor dit enkele maanden in beslag heeft genomen.  Maar het resultaat mag er wezen! 
Elke mailgroep heeft nu zijn eigen mentor en administrators die alles onder controle houden en er op toekijken dat het voor iedereen tof blijft.  Zij zorgen bovendien voor het administratieve werk en ze staan klaar waar nodig om mensen met problemen op weg te helpen. 
Zo is er ook een klachtencommissie en een adviescommissie opgericht om bij eventuele conflicten tussenbeide te komen.  Bovendien werden minder succesvolle mailgroepen verwijderd en zijn er een hele reeks nieuwe in de plaats gekomen.  Ook op technisch vlak werden grote verbeteringen gerealiseerd om het onder meer nóg eenvoudiger te maken mee te doen met een mailgroep. 
Meer dan 10.000 mensen nemen actief deel aan één of meerdere mailgroepen!  Doe zelf ook mee! 
Surf naar http://www.seniorennet.be/mailgroepen (of klik op "Mailgroepen" in het menu van SeniorenNet) en klik op "Aanmelden" bij het gewenste onderwerp!  Een handleiding is te vinden op http://www.seniorennet.be/mailgroepenhelp .  De SeniorenNet Mailgroepen zijn, net als de rest van SeniorenNet, volledig gratis.
 
4. Internet na 50
Op amper 5 maanden tijd is het boek "Internet na 50" aan zijn 6de druk toe, een gigantisch succes dus!  Het boek (geschreven door de maker van SeniorenNet.be) legt op eenvoudige en duidelijke manier al de kneepjes van internet uit.  Zelfs een prille beginner zal zich met het boek stap voor stap perfect uit de slag kunnen trekken.  Voortaan moet je de kinderen of de kleinkinderen niet meer lastig vallen met je "surfproblemen".  Je leert met het boek probleemloos te communiceren via e-mail, zoeken via internet en zoveel meer.  Bovendien zal ook de meer doorwinterde internetsurfer met het boek ontdekken dat internet meer mogelijkheden biedt dan je voor mogelijk acht.
Het boek is te koop in alle boekhandels, of je kan het jezelf nog eenvoudiger maken: bestel het via SeniorenNet en je krijgt het thuis toegestuurd!  Meer informatie over het boek & bestellen, zie http://www.seniorennet.be/internetna50 (of klik op "Internet na 50" in het menu van SeniorenNet).  De SeniorenNet Club Friends leden krijgen zelfs 10% extra korting.

5. Snelnieuwtjes
Dit is een nieuwe rubriek in de nieuwsbrief.  Hier brengen we dingen aan bod die zeker het vermelden waard zijn maar waarover we geen volledig artikel schrijven.
- Het nieuwsoverzicht werd sterk uitgebreid met een aantal Nederlandse kranten. Terug van weggeweest zijn Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad, Het Volk en Sportwereld.  Blijf op de hoogte via http://www.seniorennet.be/krantenkoppen , elke 15 minuten voor je bijgewerkt!
- Ons gamma "spelletjes" werd verder aangevuld, goed voor urenlang gratis speelplezier! Surf naar http://www.seniorennet.be/spelletjes
- Aan de lotto-uitslagen werd nu ook de Euromillions toegevoegd.  Zo kan je alle uitslagen onmiddellijk op SeniorenNet zien. Surf naar http://www.seniorennet.be/lotto
- Het contacteren van SeniorenNet is volledig gereorganiseerd.  Computervragen, problemen met SeniorenNet, klachten, fouten, nuttige links, ... U kan het vinden op http://www.seniorennet.be/contact
- We hebben een ideeënbus geopend, omdat we er steeds naar streven om SeniorenNet nog te verbeteren. Hebt je een idee, kijk dan op http://www.seniorennet.be/ideeenbus
 

Start elke dag met SeniorenNet: klik hier!
SeniorenNet een financieel steuntje te geven? Stort dan op 035-4726192-05, alvast bedankt!!


Met vriendelijke groeten,

Pascal Vyncke
Webmaster