Waar vandaan: SenNet Magazine > SeniorenNet feest, 10 miljoenste blogbezoeker, actualiteit, onveilig internet, analyseer uw computer

SenNetMagazine

  SeniorenNet Nieuwsbrief
 
    Maart 2006

 

1.  SeniorenNet viert feest ter ere van haar 5 jarig bestaan
Nog maar net hebben we het feest ter ere van het 5 jarig bestaan van SeniorenNet aangekondigd en we worden overstelpt met de talloze inschrijvingen.  Exact 5 jaar geleden was Pascal Vyncke, toen 15 jaar, gestart met de ontwikkeling van SeniorenNet.be.  Op 29 april 2006 organiseert hij nu samen met alle medewerkers een feest voor "zijn" 50-plussers in het Kursaal te Oostende.  Het succes is nu al verzekerd want niet minder dan 850 mensen zijn al ingeschreven op amper één week tijd, terwijl er maar maximaal 1.500 kunnen toegelaten worden.  Als je erbij wil zijn moet je dus snel zijn!
Het programma voor deze feestelijke dag is zo uitgebreid dat je onmogelijk alles kan meedoen. Aan jou dus de keuze wat wel en wat niet. Het wordt beslist een fantastische dag!
Meer informatie over het programma, jezelf inschrijven, enz. kan je doen via: http://www.seniorennet.be/29april2006
 
(advertentie)

Win een gastronomisch weekend.
Vijftig worden is een scharniermoment… Uw lichaam en (of) uw hoofd zouden graag even op adem komen, maar het leven strekt zijn armen naar u uit en biedt u meer plezier dan ooit.
U moet er nu ten volle van genieten!
Omnivit Vitality 50 werd ontworpen om een gepast antwoord te geven voor de specifieke behoeften van personen van 50 jaar en meer.
Oefen uw geheugen en stimuleer uw concentratie door deel te nemen aan onze Sudoku-wedstrijd, en win een gastronomisch weekend of één van onze 50 boekencheques van Proxis!
Om deel te nemen klik hier.

 
2.  Foutief geïnformeerd
SeniorenNet heeft op de website een onderzoek gedaan bij meer dan 2.400 vijftigplussers en kwam tot een zeer verontrustende vaststelling.  Ruim 70% van de ondervraagden is foutief geïnformeerd over de (on)veiligheid van internet en beschermt zich niet goed, terwijl men dénkt het wél goed te doen.  Via de media, en meestal via de reclame, worden we "bewerkt" om een (dure) virussscanner en/of firewall op onze computer te plaatsen met de boodschap dat we dan veilig zijn. Probleem is dat dit niét zo is! Dat is slechts één stap in de goeie richting. Jezelf beveiligen hoeft trouwens ook geen handenvol geld te kosten, het kan zelfs gratis!  Er duiken nog heel wat andere gevaren op waar je jezelf perféct tegen kunt beschermen zonder dat dit geld moet kosten maar spijtig genoeg weten de meeste internetgebruikers dit niet. Daarom heeft Pascal Vyncke, tevens de maker van SeniorenNet, het boek "veilig op het internet" geschreven.  Dit boek legt je in klare taal uit wat er precies kan mislopen en hoe je jezelf kan beschermen. Meer informatie en bestellen, zie http://www.seniorennet.be/veiliginternet
 
3.  10 miljoenste bezoeker op blog
De 10.000.000 ste bezoeker is langsgeweest op één van de vele duizenden blogs van onze bezoekers.  Een blog is een eigen website waar jij als 50-plusser zelf eender wat kan schrijven en zo kan publiceren voor iedereen.  Vertellen over je hobby, je mening over de actualiteit, je dagboek, je kennis delen,... alles kan.  En dat deden al vele duizenden vijftigplussers je voor.  Een eigen blog maken op SeniorenNet is bijzonder eenvoudig en leuk om te doen. En wie zich niet direct geroepen voelt om meteen een eigen blog aan te maken, kan natuurlijk die van anderen lezen.  10.000.000 bezoekers hebben de blogs zo al samen gekregen sinds de start in april vorig jaar.
Maak je eigen persoonlijke website gratis, of lees de websites van de vele andere leeftijdsgenoten op http://www.seniorennet.be/Blog/ !
 
4.  Analyseer je computer
Je hebt het ongetwijfeld al wel voorgehad.  Je hebt een probleem met je computer en je vraagt bvb. via SeniorenNet of aan een kennis om hulp.  Meteen worden je dan allerlei technische gegevens over je computer gevraagd die je waarschijnlijk op dat ogenblik niet eens weet.  Toch zijn die gegevens nodig om je echt goed te kunnen helpen.
Daarom heeft SeniorenNet op haar website een nieuwe functie gemaakt waardoor je eenvoudig je computer kan laten analyseren.  Zo kan je een rapport opmaken met alle technische gegevens van je computer. Dan heb je meteen alle technische gegevens bij de hand als je hulp vraagt bij een computerprobleem. Dat maakt het makkelijk voor jezelf en nuttig voor degene aan wie je hulp vraagt.
Als je in de toekomst dus zo'n probleem hebt, geef dan meteen dit rapport mee als je de vraag stelt, zo kan de ander je snel helpen!
 
5.  Permanent de actualiteit: 16 nieuwsbronnen extra
SeniorenNet biedt al geruime tijd de mogelijkheid om steeds op de hoogte te zijn van de actualiteit via de pagina "Krantenkoppen".  Wegens het gigantisch succes van deze rubriek hebben we deze nog verder uitgebreid om aan de wensen van onze bezoekers te voldoen. We houden nu het nieuws in het oog van niet minder dan 69 (!) nieuwsbronnen in binnen- en buitenland.  16 daarvan zijn nieuw sinds enkele dagen.  Zo houden we ook enkele computertijdschriften in het oog, enkele gespecialiseerde sites voor sport, enkele Nederlandse kranten extra en ook verschillende buitenlandse nieuwsbronnen.  We werken bovendien de pagina gemiddeld 32 keer per uur bij, óók 's nachts en in het weekend.  Vele bezoekers komen meerdere keren per dag om zo snel het nieuws te kunnen lezen.  Leuk is ook dat je hier méér nieuws krijgt dan wat je wordt aangeboden via radio of televisie.
Al dat nieuws, gratis toegankelijk en onmiddellijk te lezen, kan je vinden op de pagina "Krantenkoppen".  Surf naar http://www.seniorennet.be/nieuws  !
 
6.  Rubriek in de kijker: forum
SeniorenNet biedt je dé plaats waar je met andere mensen in contact kan komen en over allerlei onderwerpen kan discussiëren met gelijk of anders gezinden.  Je kan er vragen stellen om hulp te krijgen. Je kan er terecht met computerproblemen, maar evengoed met vragen over wonen, recht, geld, enz.  Het is ook een plaats om met elkaar te spreken over je hobby, cultuur, huisdieren, muziek, reizen, sporten, tuin, enz. Je kunt er ook poëzie schrijven (of lezen).  Ook voor wie graag eens ontspant is dit de plaats bij uitstek met verschillende spellen. Op het SeniorenNet Forum zijn er tot nu toe al bijna 12.000 mensen die er (gratis) gebruik van maken en tot nu toe al meer dan 835.000 berichten die er geplaatst werden.  Dit is de plaats voor urenlange ontspanning, vaak veel boeiender dan televisie kijken!  Als je het dus nog niet hebt ontdekt, ga dan beslist eens een kijkje nemen op http://www.seniorennet.be/forum/  !
Heb je nog nooit met het forum gewerkt, dan kan je hier een eenvoudige handleiding vinden: http://www.seniorennet.be/forumhandleiding
 
7.  Korte nieuwtjes
- Na een technisch probleem dat enkele dagen aansleepte, kan je nu terug gebruik maken van de elektronische identiteitskaart (eID). Het beveiligde forum en chatbox zijn dus opnieuw toegankelijk. 
-  De capaciteit van de SeniorenNet Mailgroepen werd opnieuw verhoogd met 7% zodat mogelijke vertragingen op piekmomenten niet meer merkbaar zullen zijn.  http://www.seniorennet.be/mailgroepen
-  Bij de SeniorenNet E-cards werden een aantal nieuwe kaartjes toegevoegd in enkele rubrieken.  Zo heb je nog meer keuze voor het versturen van een gratis wenskaart.  http://www.seniorennet.be/ecards/
 
 
(advertentie)

70% van de vijftigplussers surft onveilig.  Nochtans is het erg eenvoudig te doen.
Info : http://www.seniorennet.be/veiligophetinternet

 

Met vriendelijke groeten,
Het SeniorenNet-team!

http://www.SeniorenNet.be

 
 
        
 Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet.be © 2006 - Oplage: 143.700