Waar vandaan: SenNet Magazine > Internet na 50, aardbevingen, uitbreiding blogs, figuren

SenNetMagazine

 
 
    September 2006

 

 

1. Internet na 50 nu ook in Franstalige versie!

“Internet après 50 ans” van Pascal Vyncke is nu ook een feit.  Vanaf nu kunnen ook alle Waalse senioren de écht leuke mogelijkheden van het internet ontdekken.  Net als in de Vlaamse bestseller wordt duidelijke en zeer toegankelijke taal gebruikt die reeds tienduizenden 50-plussers op het internet heeft gebracht.

Meer info en bestellen, zie: http://www.seniorennet.be/internetapres50

 

(advertentie)

Nieuwe rijopleiding vanaf 1 september 2006

Goed nieuws als uw zoon of dochter, of één van de kleinkinderen, binnenkort wil starten met een rijopleiding en het rijexamen wil afleggen: sinds 1 september 2006 gelden nieuwe regels waardoor ze sneller, makkelijker en goedkoper hun rijbewijs kunnen behalen. Meer info vindt u op http://www.seniorennet.be/nieuwerijopleiding.

Bij de Seniorennet partner VAB, vindt u een totaal nieuw concept van rijschool voor jongeren en begeleiders, maar ook voor senioren die hun theoretische kennis van het verkeersreglement en praktische rijvaardigheden willen updaten ! http://www.seniorennet.be/rijopleidingvab. VAB leden genieten van een interessante korting !


2.  Stickeractie

We maakten in de vorige nieuwsbrief de SeniorenNet Sticker bekend.  Al vele honderden gratis stickers gingen de deur uit. 

Wil je er ook zo één?  Stuur dan een gefrankeerde envelop geadresseerd aan jezelf in een andere envelop naar ons toe op: SeniorenNet Stickeractie, Puihoek 36, 2180 Ekeren, België.  Wil je meer dan één sticker?  Dat kan: het aantal ongebruikte postzegels dat je toevoegt is het aantal stickers dat je krijgt (3 postzegels = 3 stickers,...). 

Toch leuk om in het verkeer een ándere SeniorenNet’er te herkennen…!

 

(advertentie)

Slaapproblemen? Rugklachten?

Is er een relatie tussen slecht slapen en de werking van de rug? Jazeker! Maar liefst 8 op de 10 Belgen hebben vroeg of laat rugpijn en hebben hierdoor ook slaapproblemen. Een slechte rugondersteuning ‘s nachts tast uw gezondheid aan. Toch kan dit snel verholpen worden met gegarandeerd resultaat. Denkt u dat u gezond slaapt? Klik hier voor meer informatie en doe de gratis Dorsoo slaaptest


3.  Aardbevingen

Een nieuwe rubriek op SeniorenNet bericht over de aardbevingen wereldwijd.  In België hebben we daar gelukkig nauwelijks mee te maken, maar wereldwijd is er gemiddeld elke 11 seconden een aardbeving!  Volg de aardbevingen in Europa en de rest van de wereld, samen met extra informatie over aardbevingen zoals de schaal van Richter, de schade die ze aanrichten, hun geschiedenis, enz.  De rubriek wordt meerdere keren per uur bijgewerkt, ook 's nachts!

Surf naar http://www.seniorennet.be/aardbevingen  !

 

(advertentie)

Horizon - Tijdloos genieten

Van 9 tot 17 september zal de beurs Horizon op Flanders Expo een bijzonder onderdeel uitmaken van Accenta, de internationale jaarbeurs van Gent. Deze gloednieuwe blikvanger, die plaatsvindt in hal 3, brengt speciaal voor de actieve 50-plusser een uitgelezen aanbod met uitgebreide reisformules, diverse vrijetijdsactiviteiten, mode, ideeën voor de inrichting van de leefomgeving, culinaire verrassingen en tips voor een harmonieus innerlijk welzijn.

Klik hier voor uw gratis toegangskaart voor de Horizon beurs te verkrijgen (waarde : 5 euro) – exclusief voor SeniorenNet bezoekers.

Meer info : www.horizonexpo.be


4. Uitbreiding blogs

Je eigen website maken op het internet is zeer eenvoudig dankzij de SeniorenNet Blogs!  Reeds vele duizenden vijftigplussers hebben zo reeds hun eigen website gemaakt en velen zijn er dagelijks bezig.

De limieten van het aantal foto’s die je op je eigen website kan plaatsen, werd met 66% verhoogd tot 50 MB.  Dat biedt je de mogelijkheid om zovéél foto’s te plaatsen als je zelf wilt. 

Eveneens werd er de laatste weken hard gewerkt om de persoonlijke blogs sneller te maken zodat het nog aangenamer is voor je bezoekers! 

Veel succes met je website! http://www.seniorennet.be/Blog/

 

5. Figuren op het SeniorenNet Forum

Het Forum van SeniorenNet werd met een extra functie voorzien zodat iedereen foto's of figuren kan plaatsen bij zijn eigen berichten.  Vroeger moest dit via een externe website of via de webruimte die men zelf had bij zijn of haar provider.  Dit was echter niet gebruiksvriendelijk.  Vanaf nu kan iedereen zonder moeite de foto's van zijn computer selecteren en zo bij zijn berichten plaatsen.  Op het SeniorenNet Forum kan je vragen stellen over bvb. computerproblemen, kan je met elkaar discussiëren over ondermeer de actualiteit of praten en kennis delen over talloze hobby’s.  Ook is er plaats voor gevoelige onderwerpen zoals ziekten of een hoekje van troost.  Ook voor wie zich graag wil ontspannen zijn er mogelijkheden op het forum: een rubriek “spelletjes”, het “café” of de “wensen” zorgen voor heel wat ontspanning en plezier!  http://www.seniorennet.be/forum/

 

Met vriendelijke groeten,
Het SeniorenNet-team!

http://www.SeniorenNet.be

 
 
        
 Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet.be © 2006 - Oplage: 164.600