Waar vandaan: SenNet Magazine > Site van het jaar, dossier energie, osteoporose, computeren na 50, quiz

SenNetMagazine

  SeniorenNet Nieuwsbrief
 
    November 2006

 

1.  Website van het jaar! – Leuke prijzen te winnen
SeniorenNet werd opnieuw genomineerd voor "site van het jaar" en roept je op om voor ons te stemmen!
Er wordt alle dagen keihard gewerkt om van SeniorenNet een toffe site te maken en om alle diensten gratis te kunnen blijven aanbieden,al 5 jaar lang! Het zou een mooie blijk van erkenning zijn voor alle medewerkers. Spendeer 2 minuten tijd en stem voor ons op deze verkiezing, want de 50-plussers moeten óók van zich laten horen, het internet heeft niet enkel jongerenwebsites !!  Bovendien zijn er talloze leuke prijzen te winnen!
Hoe?  Surf naar
www.sitevanhetjaar.be , klik op “Stem nu”, vul de gegevens in en stem bij "Professionele sites" voor SeniorenNet, te vinden rechts bij “Portaal” op nummer 79.  Meer uitleg hoé te stemmen met een stap-voor-stap handleiding, zie http://www.seniorennet.be/sitevanhetjaar (aanrader!!)
Alvast bedankt!  (stemmen tot 28 november)
 
2.  SeniorenNet en Nuon gaan samen voor positieve energie
Voortaan heeft de energiemarkt geen geheimen meer voor u. Dankzij de samenwerking tussen SeniorenNet en Nuon leest u alles over de energiemarkt in het nieuwe energiedossier op SeniorenNet. 
Test bovendien je eigen energieprofiel.  Ook hoe je energie kan besparen lees je in dit dossier.  Surf naar http://www.seniorennet.be/dossierenergie
 om meer te weten te komen.
Voor de snelle beslissers biedt Nuon een éénmalige korting van 25 euro aan voor SeniorenNet bezoekers – aanbod geldig tot 31 december 2006, zie http://www.seniorennet.be/nuonkorting
 
3.  Osteoporose : wat is het en wat kan ik eraan doen?
Osteoporose komt vaak voor, namelijk bij 1 vrouw op 3 boven de 50 jaar; toch kennen weinig mensen hiervan het fijne.  Met een nieuw dossier op SeniorenNet kan je alles lezen over wat osteoporose is en wat je kan doen als preventie.  Je vindt hier ook een zelftest om te zien hoe hoog je risico is.
Bovendien zijn breuken door osteoporose (bij vrouwen na de menopauze) frequenter dan hartinfarcten, beroerten en borstkanker samen.
Nu bestaat er trouwens ook een nieuwe behandeling met maandelijkse inname. Het bestond eerder al in de Verenigde Staten, met een reusachtige succes, en nu is het ook in Europa beschikbaar.  Lees het dossier op: http://www.seniorennet.be/osteoporose
 
4.  Computeren na 50!
Het nieuwe boek van de auteur Pascal Vyncke is recent verschenen: met al 14.000 verkochte exemplaren alweer een enorm succes!  Net als het boek “internet na 50” legt het op dezelfde duidelijke manier alles over computergebruik uit.
Het boek is zowel voor de absolute beginner die nooit met de computer gewerkt heeft, als voor de reeds gevorderde gebruiker. 
Het boek is een perfect eindejaarsgeschenk of een tof cadeau voor jezelf.  Succes verzekerd!
Meer informatie en bestellen, zie
http://www.seniorennet.be/computerenna50
 
5.  Energie quiz
Een nieuwe quiz staat op SeniorenNet.  20 interessante vragen over energie.  Win bovendien een daguitstap met Roger De Vlaeminck! 
Speel de quiz op: http://www.seniorennet.be/energiequiz
 
6.  Verklein eenvoudig foto’s
In de rubriek "Thuis op internet" is er een nieuwe pagina gekomen waarmee je zeer eenvoudig een foto of afbeelding kan verkleinen, zonder dat je een extra programma dient te installeren. 
Handig voor wie z'n foto's op de computer wil verkleinen, maar ook voor wie in de mailgroepen, forum, blog of eigen website verkleinde foto's of afbeeldingen wil gebruiken.
Zie: http://www.seniorennet.be/verkleinfoto
 
(advertentie)

Langer Actief – Kortrijk Xpo, zondag 14 en maandag 15 januari 2007 (van 10u tot 18u)
Voor de 3de keer op rij verwent Langer Actief’ de 50-plussers. In een opvallend en bijzonder verzorgd decor kan iedereen op een aangename wijze kennismaken met een 100-tal exposanten. Tussen de stands worden workshopruimtes ingericht. Deskundigen informeren de bezoekers over allerlei onderwerpen. Dit jaar worden vooral thema’s als ‘nieuwe technologieën’ (op het Technologieplein), ‘hoe verwen ik mijn lichaam’ (op het  Wellnessplein) en ‘creatief zijn’ (op het Kunstplein) in de kijker gezet. Uitgebreide info is te vinden op de website van
www.langeractief.be .

 

Met vriendelijke groeten,

Het SeniorenNet-team!

http://www.SeniorenNet.be

 
 
        
 Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet.be © 2006 - Oplage: 179.200