Waar vandaan: SenNet Magazine > Uniek initiatief, juridisch advies, immo en bouwen, interieur en inrichting, nieuwtjes

SenNetMagazine

  SeniorenNet Nieuwsbrief
 
    Mei 2007

 

1.  SeniorenNet lanceert uniek initiatief
We pakken uit met een primeur in de internetwereld!  Een boek dat nu nieuw in de boekhandel verschijnt, plaatsen we tégelijk integraal én gratis op SeniorenNet!  Te gek voor woorden?!  Het is ons streven om informatie snel en eenvoudig toegankelijk te maken voor iedereen.  Informatie die anders uitsluitend in boeken beschikbaar zou zijn, is dan niet toegankelijk via internet.  Vandaar dit nieuwe initiatief.
Iedereen die het wenst kan het 223 pagina's tellend boek “De Belgen in Engeland 1940-1945” volledig lezen op internet, niet in een onhandig pdf-formaat, maar geïntegreerd als webpagina’s van www.SeniorenNet.be.  We hopen zo in de toekomst nog meer auteurs te overtuigen en boeken op SeniorenNet te kunnen publiceren.
Je vindt het op www.SeniorenNet.be onder de rubriek “Vrije Tijd”; of rechtstreeks: www.SeniorenNet.be/BelgenInEngeland .
 
(advertentie)

Slapen is meer dan uitrusten.  Wanneer u gaat liggen, begint het werk.
Uw bed moet zich aanpassen aan uw rug, en niet omgekeerd.  Dát is het idee achter Dorsoo. Want alleen een juiste ondersteuning garandeert een optimale nachtrust. Het geheim zit ‘m in het hydraulische slaapsysteem.
Resultaat? Uw wervelkolom neemt de juiste anatomische positie aan, uw lichaam ontspant dieper en uw rug herstelt voelbaar beter. U merkt het bij het opstaan: goedemorgen!
Lees meer over wat een gezonde slaaphouding kan doen voor uw rug en uw nachtrust in ons dossier “Rugpijn”: http://www.seniorennet.be/rugpijn

 
2.  Juridisch advies op SeniorenNet
SeniorenNet start met een gloednieuwe rubriek waar juridisch advies wordt gegeven.  Wekelijks verschijnt een nieuw artikel geschreven door juriste Solange Tastenoye.  Leer meer over je rechten, plichten en vooral mogelijkheden.  Laat je niet doen op juridisch vlak!
Je kan zélf vragen naar ons sturen.  Uit de ingestuurde vragen worden er dan uit geselecteerd om verder te bespreken in de rubriek op SeniorenNet.  Ook persoonlijk juridisch advies is mogelijk via een telefoonnummer.
De rubriek Juridisch Advies kan je vinden op de homepage van www.SeniorenNet.be onder "In de kijker", of rechtstreeks: http://www.SeniorenNet.be/juridischadvies
 
3. Nieuw op SeniorenNet : "Immo & bouwen en "Interieur & inrichting"
We geven hier uitgebreide informatie over de aankoop van onroerende goederen, verzekering, sanitair, verlichting in huis, beveiliging van je huis, verwarming, enz.  Tientallen pagina's gespecialiseerde informatie!
Je kan de rubrieken vinden in het menu van SeniorenNet onder "Informatie", of rechtstreeks surfen naar www.SeniorenNet.be/immobouwen of www.SeniorenNet.be/interieurinrichting.
 
4.  Nog betere privacy voor onze bezoekers
SeniorenNet heeft verschillende interactieve rubrieken op de website aangepast zodat de privacy van haar bezoekers bewaard blijft. Daar waar vroeger je e-mail adres zichtbaar was bij de zoekertjes, tips van bezoekers, stamboomonderzoek,... is dit nu aangepast.  Iedereen kan je nog steeds contacteren, maar nu via een speciaal formulier.  Zo kunnen gewone bezoekers je wél contacteren, maar vermijden we dat je e-mail adres opgenomen wordt in (spam)lijsten door mensen die de hele website zouden afzoeken naar e-mail adressen.  We streven naar maximale privacy en geen risico meer op ongewenste reclame.
 
5.  Nieuwtjes
-  De "Krantenkoppen" werden uitgebreid.  Verschillende kranten die niet meer werden bijgewerkt de laatste maanden, worden terug 24/24u in het oog gehouden.  Bovendien zijn er enkele nieuwsbronnen toegevoegd; tot een totaal van 66 nieuwsbronnen in binnen- en buitenland!  http://www.seniorennet.be/krantenkoppen
-  Een aantal spelletjes hebben een tijdlang niet gewerkt, dit probleem werd opgelost zodat iedereen terug maximaal spelplezier heeft!  Ook de spreekwoordenquiz heeft enkele dagen niet gewerkt. Ook dat euvel is opgelost.  http://www.seniorennet.be/spelletjes
-  De rubriek "Wonen & zorg" werd uitgebreid met een nieuw item" Thuiszorg & thuisverpleging".  Een hoop interessante informatie in samenwerking met het Wit-Gele Kruis Oost-Vlanderen.  http://www.seniorennet.be/wonenenzorg
-  Verschillende rubrieken kregen de afgelopen maanden een nieuw uitzicht.  Ze werden vernieuwd met een eenvoudigere en duidelijkere structuur, zodat je nog sneller en eenvoudiger de informatie kan vinden die je zoekt!
-  SeniorenNet werd op 28 maart laatstleden 6 jaar!  SeniorenNet bereikt vandaag de dag meer dan 1 miljoen 50-plus gezinnen en krijgt dagelijks meer dan 420.000 pageviews te verwerken.  Wat in 2001 gestart is door de toen 14-jarige Pascal Vyncke, is nu een website met 20.000 pagina's informatie en 100 medewerkers die buiten de website ook bijeenkomsten, activiteiten en evenementen organiseren.
Het is steeds onze ambitie om de website verder uit te breiden en internet dichter bij de 50-plusser te brengen.
 
(advertentie)

Wil u de kneepjes van het Internet leren?  Wil je snel dingen kunnen opzoeken op het internet, berichten versturen, bankieren, discussiëren met leeftijdsgenoten?
Dat alles en nog véél meer leer je in het duidelijke boek "Internet na 50" van auteur Pascal Vyncke.  Het boek werd beloond met prijzen voor de duidelijke en heldere teksten om alles te leren.  Meer informatie en bestellen: http://www.seniorennet.be/internetna50
Wil je meer leren over de computer? Een cd maken met de pc? Een bestand zoeken op je computer? Wat doen bij een probleem met je computer?
Dat alles en nog veel meer in het duidelijke boek "Computeren na 50" van Pascal Vyncke, meer informatie en bestellen: http://www.seniorennet.be/computerenna50

 
Met vriendelijke groeten,
Pascal Vyncke
Webmaster
www.SeniorenNet.be
 
          Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet.be © 2007  -  Oplage nieuwsbrief: 218.700