Waar vandaan: SenNet Magazine > Gratis interactieve TV, lachen, levensdroom verwezenlijkt, 1 op 4 vijftigplus ondernemend

SenNetMagazine

  SeniorenNet Nieuwsbrief
 
    Oktober 2007

 

1.  Kanaal50: SeniorenNet start met gratis interactieve TV

SeniorenNet schrijft geschiedenis door de eerste interactieve digitale internet TV te zijn.

Op Kanaal50.be kan je talloze reportages bekijken over praktische dingen uit het dagelijks leven.

Wil je weten hoe een benzinemotor werkt, hoe je een leven kan redden met EHBO, hoe je je wagen onder controle houdt in crisissituaties op de weg of gaat je interesse uit naar de vele verfilmde tuintips...? Uiteraard komt ook ontspanning aan bod. Zo kan je kijken naar een reportage over een kunstenaar, of kan je een kijkje nemen achter de schermen van SeniorenNet en nog veel meer. Geniet dus vanaf nu van de gratis televisie Kanaal50: echte tv voor de actieve 50-plusser.  Surf dus snel naar www.Kanaal50.be : je kan op Kanaal50.be kijken naar wát je wilt, wannéér je wilt, wáár je wilt en hoe vaak je wilt!  http://www.kanaal50.be

 

2.  Lachen is gezond!

Start elke dag met een lach.  Tot op heden brachten we dagelijks 2 grapjes en vanaf nu worden dat er 3 zodat jullie er nóg meer plezier aan beleven.   Je kan elke dag de 3 nieuwe mopjes vinden op de homepage, bij “weetjes” en dan “grapjes”.  Of het rechtstreekse adres: http://www.seniorennet.be/grapjes

Oefen dagelijks je lachspieren!

 


(advertentie)

Op 1 oktober lanceert Start People zijn website “diversity@work”: http://www.diversityatwork.be/ . Start People staat krachtig samengevat voor “growing together”. Growing together met diverse uitzendmedewerkers. Diversity@work wordt dan ook een forum van én voor zeer verscheiden talent uit onze samenleving, De zeer ervaren consultants van het diversiteitsteam van Start People geven niet alleen in real life maar ook virtueel advies aan wie op zoek is naar een zinvolle rol op de arbeidsmarkt te behouden of verkrijgen.

http://www.diversityatwork.be/


 

3.  Eerste levensdroom verwezenlijkt!

Een tijd geleden deden we een oproep om ons je levensdroom in te sturen.  We hebben nu de eerste levensdroom verwezenlijkt!  Mia Jespers was de gelukkige en kreeg een helikoptervlucht boven een oude hoeve die ze echt vanuit de lucht wilde zien en er foto’s van wilde nemen.  Maar om al onze bezoekers mee te laten genieten, hebben we van de levensdroom een reportage gemaakt op Kanaal50.be!  Kijk hoe Mia in de wolken is wanneer haar levensdroom in vervulling gaat.  Surf naar: http://www.kanaal50.be/levensdroom om de levensdroom te bekijken.

Van zodra SeniorenNet een nieuwe sponsor heeft, kan ze weer een droom helpen te vervullen. Jouw levensdroom insturen kan nog steeds op: http://www.seniorennet.be/levensdromen

Bekijk het filmpje van de levensdroom: http://www.kanaal50.be/levensdroom 

 


(advertentie)

Dexia Investors Days, voor al wat u nog niet wist!

Elke dag wordt u geconfronteerd met een wildgroei aan informatie over beleggingen en vermogensplanning. Er bestaan echter nog veel vragen en misverstanden.

Daarom organiseert Dexia Bank dit najaar 350 uiteenzettingen, verspreid over het ganse land, waarbij al de ervaring en kennis van zaken van de bank gebundeld werden in acht verschillende thema’s rond beleggen, successie en pensioen.

Op de Dexia Investors Days krijgt u beslist een antwoord op al uw vragen, want meer weten loont. Verneem er meteen alles over en schrijf u online in.


 

4.  1 op 4 vijftigplussers is ondernemend

Zo’n 26,0% van de vijftigplussers heeft in het verleden een eigen onderneming gestart.  Van iedereen die probeerde, is spijtig genoeg een kwart terug failliet gegaan.  Dat blijkt uit cijfers van een enquête die SeniorenNet uitvoerde bij 2.351 vijftigplussers in augustus dit jaar. 

Verder blijkt ook dat 3,6% van de ondervraagde vijftigplussers nú nog van plan is om een nieuwe onderneming te starten.  Wat de beweegredenen zijn om de stap niet te zetten

kan je verder lezen op: http://www.seniorennet.be/50plusondernemend .

 


(advertentie)

Slaap comfortabel, spaar uw rug

Acht op de tien Belgen krijgen vroeg of laat te kampen met rugproblemen.

Een Dorsoo bed voorkomt of vermindert chronische rugpijn en garandeert een optimale nachtrust. Dankzij het hydraulische slaapsysteem neemt uw wervelkolom steeds de juiste anatomische positie aan. Zo recupereert uw rug maximaal van de inspanningen overdag.

Lees meer in ons dossier “Rugpijn”: http://www.seniorennet.be/rugpijn.


5.  Redactie PASC@L overrompeld!

In onze vorige nieuwsbrief vroegen we onze bezoekers om mee te werken aan ons nieuwe magazine PASC@L omdat we de 50-plussers zélf willen laten meebeslissen wát er in ons magazine komt.

Onze redactie werd overrompeld met ontelbare reacties, tips, ideeën, teksten en foto’s. 

Mede dankzij de vele reacties zullen we ’r samen een tof magazine van maken.  Voel jij je geroepen om mee te helpen, een tekstje in te sturen, een foto,… Kijk dan snel op http://www.seniorennet.be/oproep_pascal !

Het eerste maandelijks magazine ligt bij je dagbladhandelaar op 25 oktober 2007 voor maar 2 euro.  Voorinschrijven blijft mogelijk op: http://www.seniorennet.be/voorinschrijving , zo ben je zeker dat jouw exemplaar bij je dagbladhandelaar klaar ligt.

 


(advertentie)

NU BIJ STANDAARD BOEKHANDEL: ACTIEF LEVEN NA 50

Standaard Boekhandel besteedt tot en met 24 oktober aandacht aan alle jongeren boven de vijftig met stapels literatuur, dvd’s, cd-roms en boeken over internet, sporten, … . Kom deze selectie vrijblijvend in één van onze Standaard Boekhandels ontdekken en neem ook ons gratis magazine Letters ‘Actief leven na 50’ mee naar huis. Neem alvast een kijkje op onze website www.standaardboek.com .


6.  Belgen in Engeland: 40-45
Kort voor de zomer lanceerde SeniorenNet een nieuw idee: we brachten een compleet boek online op de website op hetzélfde moment dat het boek in de boekhandel verscheen, uiteraard met de toestemming van de auteur en uitgeverij.  Zo kan iedereen het kosteloos lezen.  Wie écht geïnteresseerd is, kan het boek in de winkel kopen of bestellen via SeniorenNet, want het volledige boek met je eigen printer afdrukken is namelijk duurder dan het te kopen.

Een succes zo blijkt want reeds meer dan 20.000 mensen hebben tot op vandaag het boek online gelezen!

Het gaat over de rol van de Belgen in Engeland gedurende de oorlog in 1940-1945.  Enorm waardevolle informatie die nog niet eerder werd gepubliceerd kan je hierin vinden.  Absoluut de moeite waard!  Lees het boek op: http://www.seniorennet.be/belgeninengeland

Partners

    Partners SeniorenNet
 
Met vriendelijke groeten,
Pascal Vyncke
Webmaster
www.SeniorenNet.be
 
          Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet.be © 2007  -  Oplage nieuwsbrief: 233.900