Waar vandaan: SenNet Magazine > Elke dag wetenschap, paaswensen, lid van een club, regen, relatie-IQ

SenNetMagazine

 

  

 Maart 2008

 

1.  Elke dag wetenschap

Op SeniorenNet werd een nieuwe rubriek "Wetenschap"  in het leven geroepen.  Elke dag wordt er wereldwijd aan onderzoek gedaan op heel divers gebied. In deze nieuwe rubriek brengen we, op regelmatige basis, een nieuwtje uit de wetenschap, in samenwerking met het wetenschapsblad Eos.  Wist je dat er ook corruptie is in een mierenhoop? Wist je dat het boarden in een vliegtuig tot 10 keer sneller zou kunnen of dat een glas wijn venijniger is dan een glas bier? ... Dit en nog veel meer kan je lezen in de rubriek "Wetenschap" in het SeniorenNetmenu onder het kopje "Nieuws".

Of surf er rechtstreeks naartoe: http://www.seniorennet.be/wetenschap

 

2.  Verstuur je paaswensen

Dankzij SeniorenNet kan je gratis je familie en vrienden een kaartje toesturen met je wensen voor Pasen.  Je kan kiezen uit een reeks toffe paaskaarten. Door er een eigen tekstje, muziekje en zelfs een eigen kleurtje aan toe te voegen,  maak je ze heel persoonlijk. Het is een kleine attentie waarmee je vrienden en familie zeker een plezier zal doen.

Je kan de e-cards vinden op: http://www.seniorennet.be/ecards/

 


(advertentie)

Sta je ’s nachts ook op om te gaan plassen?

‘s Nachts wakker worden om te gaan plassen is één van de oorzaken waarom mannen en vrouwen zich niet altijd uitgeslapen voelen. Dit nachtelijk toiletbezoek (nocturie in medische termen) wordt nog al te vaak als normaal beschouwd.

Nochtans bestaan hier oplossingen voor die toelaten om door te slapen.

Raadpleeg uw arts en surf naar http://www.nocturie.be/.


 
3.  Ben je lid van een club of vereniging?

Dan kan je ons helpen. Van zeilclub, kaartclub tot reisgroep, computerclub, poëzievereniging, vrijwilligers of goed doel...  Geef enkele basisgegevens van je club door zoals het doel van je club, of ze gratis is of niet, regionaal of niet, of er speciale voorwaarden zijn om toe te treden, ... alles is welkom. Zo heeft SeniorenNet een overzicht van alle mogelijke clubs en verenigingen.  Meer informatie en invullen kan op: http://www.seniorennet.be/vereniging 

 

4.  Opnieuw herdruk van “Internet na 50”

Het boek van Pascal Vyncke blijft razend populair.  Massaal blijven mensen het boek kopen voor de duidelijke en heldere uitleg om het internet te leren kennen.  Het boek is aan zijn 16-de druk toe!  Het is hiermee waarschijnlijk het populairste internetboek in België. Ook de 2 andere boeken van dezelfde auteur “Computeren na 50” en “Veilig surfen na 50” blijven  een succés.  De boeken brengen geen saaie theorie of eindeloze opsommingen, maar zijn een échte praktische handleiding om het stap voor stap te leren.

Meer info: http://www.seniorennet.be/internetna50 en http://www.seniorennet.be/computerenna50 .

 

5.  Regen op komst?

Op SeniorenNet kan je zien of het de komende uren gaat regenen. In samenwerking met de Buienradar kan je continu de regenwolken volgen in België en Nederland. Dit kan bijzonder handig zijn want zo kan je vrij nauwkeurig zien wáár en wanneer precies je de komende uren regen mag verwachten. Wil je nog snel een klus opknappen in de tuin, nog even gaan wandelen of een boodschap doen...?  Dan kan je op de neerslagradar kijken of dit nog gaat lukken vóór de regen.  Je ziet hoe de wolken bewogen de afgelopen uren, samen met een voorspelling voor de komende uren.  Elke 5 minuten wordt deze kaart bijgewerkt met de laatste nieuwe informatie.

Je kan deze zien op: http://www.seniorennet.be/weer

 

6.  Verhoog je relatie-IQ

Een lang en gelukkig leven samen, kan dat of is het enkel een mooie afsluiter van sprookjes? Het is mogelijk je relatie-IQ te trainen en zo een betere relatie te hebben.  Wist je bovendien dat je je partner niet nodig hebt om aan je relatie te werken? Het lijkt vreemd, maar als één van beide partners slim is op relatiegebied, dan is dit genoeg. Wist je bijvoorbeeld dat een keer goéd ruziën bevorderlijk voor je relatie kan zijn. Het moet dan wel een goede ruzie zijn, waar je ook luistert naar de argumenten van de ander.  Het is nuttig om een keer stil te staan bij de belevingswereld van de ander.

Lees meer over het verhogen van de relatie-IQ in het magazine van SeniorenNet: PASC@L dat bij je dagbladhandelaar te verkrijgen is.  In dit nummer vind je ook een uitgebreid dossier over kleur- en stijltips voor je garderobe. Zo kom je voortaan steeds stralend en stijlvol naar buiten.

Meer info, zie: http://www.seniorennet.be/magazinepascal

 

Er is dus véél surfplezier op www.SeniorenNet.be, dé website voor de actieve 50-plusser!

 


Mag een journalist je ooit contacteren?
Heb je een verhaal te vertellen? Of heb je ergens een speciale mening over?

Partners


 

Met vriendelijke groeten,
Pascal Vyncke
Webmaster
www.SeniorenNet.be

 

        

 Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet.be © 2008  -  Oplage nieuwsbrief: 260.400