Waar vandaan: SenNet Magazine > Televisie voor de kleinkinderen, quiz spelen, dossier etiquette, nieuwe PASC@L, verdubbeling capaciteit,...

SenNetMagazine

 

SeniorenNet Nieuwsbrief

 

  

 April 2008

 

1.  Televisie voor de kleinkinderen!

Meer dan 50 minuten kijkplezier voor de allerkleinsten van 0 tot 4 jaar in 10 episodes van Hopla.  Omdat je enkel het beste wil voor je kleinkind, bieden we deze filmpjes aan op Kanaal50 in het nieuwe thema "KidsTiVity"!  www.Kanaal50.be is de gratis Interactieve Digitale Internet TV van SeniorenNet.  Je kan de verschillende filmpjes bekijken op: http://www.kanaal50.be/Tv/Cartoons/Kidstivity .  Tip: laat ze als ritueel telkens voor het slapengaan een Hopla filmpje zien.  Gegarandeerd succes bij je kleinkinderen!  En uiteraard zijn er nog veel andere filmpjes en reportages te vinden op Kanaal50!

 

2.  Nieuw magazine van de 50-plusser, mét dossier Etiquette aan tafel

Weet hoe het hoort!  Onze reporter heeft een dossier geschreven waarin je antwoord krijgt op al je vragen over de manieren aan tafel.  Het nieuwe magazine PASC@L vertelt je deze maand in de rubriek "Seks & Relaties" hoe tevreden vijftigplussers zijn over hun seksleven. In een nieuwe rubriek maakt PASC@L maandelijks van iemand een "hippe senior".  Deze maand is het Remi.  Daarnaast vind je ook artikelen over vliegangst, accupunctuur, cannabis als medicijn, de blu-ray, pc-accesoires, erfrecht en nog veel meer...  Het magazine PASC@L kan je kopen bij je dagbladhandelaar in de buurt!  Wil je meer informatie, een magazine bijbestellen, ben je Nederlander of wens je gratis herinnerd te worden bij het volgende magazine, zie: http://www.seniorennet.be/magazinepascal

 

3.  Quiz spelen? Nieuw op SeniorenNet: 41.000 quizvragen!
We hebben een nieuw spel op de site!  Het leuke is dat je parate kennis wordt getest en dat je intussen ook kan bijleren. 

Het is een reuze quiz met meer dan 41.000 verschillende vragen, goed voor urenlang speelplezier en het is een leuk tijdverdrijf.  Pas enkele dagen staat de quiz online en hij werd al door vele duizenden mensen gespeeld.  Je kan de quiz anoniem spelen of je kan je (schuil)naam opgeven en zo mee op het scorebord komen van de 250 beste quizzers!

Je kan de nieuwe quiz vinden in het menu “Quiz” en dan “Quizvragen trivia”, ofwel rechtstreeks: http://www.seniorennet.be/trivia

Veel speelplezier!


(advertentie)
Roompot Vakanties: gezellig samen uit en toch samen “thuis”
Speciaal voor u als nieuwsbriefabonnee: heerlijk wandelen en fietsen in de Limburgse bossen rond vakantiepark Weerterbergen, net over de grens. Of een balletje slaan op de golfbaan van het schitterende Ferien- und Golfresort Cochem, op slechts een uur rijden vanaf de grens. Als voorproefje op de zomer kunt u in juni al genieten van het ultieme vakantiegevoel.
> Boeken & meer informatie: Klik hier!


 

4.  Verdubbeling capaciteit blogs tot 200 MB!

Je eigen website maken is een fluitje van een cent.  SeniorenNet heeft de opslagruimte die je krijgt voor een blog verdubbeld tot 200 MB aan gratis ruimte!  Het aantal berichten is bovendien onbeperkt.  Je kan het zo gek niet bedenken of je kan er een blog over maken. Maak ook je eigen stek op internet, gratis en eenvoudig, zonder dat je technische kennis hoeft te hebben. Surf naar: http://blog.seniorennet.be/

 

5.  Heb je hooikoorts?

Op SeniorenNet krijg je elke dag de nieuwe polleninformatie zodat je kan inschatten hoeveel last van je allergie je mag verwachten.  Elke dag krijg je een voorspelling van het risico op allergie, samen met metingen van de afgelopen dagen in grafiekvorm.  De actuele hooikoortsinformatie samen met algemene informatie en tips kan je vinden op de homepage bij Weetjes en dan “Allergie”.  Ofwel rechtstreeks: http://www.seniorennet.be/allergie

 

6.  Lente schoonmaak?

Heb je lentekriebels en wil je alles een keer grondig opruimen?  Dan zijn er vast oude spulletjes bij die een tweede leven verdienen. In plaats van ze weg te gooien, kan je ze voor een zacht prijsje te koop aanbieden. Zo hebt je 'r zelf nog wat voor terug en de ander is er ook gelukkig mee. Je kan op SeniorenNet in de rubriek “Zoekertjes” bij aanbod heel wat vijftigplussers bereiken.  Het plaatsen van zoekertjes is volledig zonder kosten.

Je kan de rubriek vinden in het menu onder Zoekertjes, ofwel rechtstreeks: http://www.seniorennet.be/zoekertjes

 

7.  Korte weetjes

- Op de homepage bij Weetjes is de rubriek “Taaltip” terug actief.  Elke week geven we je een taaltip om beter Nederlands te schrijven.

- Op de homepage bij Weetjes is de rubriek ”Woord” eveneens terug actief.  Wekelijks leggen we de betekenis uit van een speciaal woord dat actueel is.

- Het Weerbericht (in het menu te vinden) is ook terug in orde. Voor alle vermelde steden en gemeenten verspreid over gans België zijn de weersvoorspellingen opnieuw up-to-date.

-  Ben je in een vereniging? Of ben je zelf vrijwilliger of voorzitter van een club?  Vul het formulier in.  Zo krijgt je club bovendien nog wat gratis reclame!  Surf naar: http://www.seniorennet.be/vereniging

 

8.  Binnenkort: moederdag! Ben je nog op zoek naar een leuk cadeau...?
Met de boeken van Pascal Vyncke, "Internet na 50", "Computeren na 50" of "Veilig surfen na 50" zal je zeker succes hebben!
(te koop bij de betere boekhandel of bestellen via http://www.seniorennet.be/computerenna50 of http://www.seniorennet.be/internetna50) 

 

 

Partners


    Partners SeniorenNet

 

Met vriendelijke groeten,
Pascal Vyncke
Webmaster
www.SeniorenNet.be

 

        

 Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet.be © 2008  -  Oplage nieuwsbrief: 267.200