Waar vandaan: SenNet Magazine > Resultaten radio-onderzoek, wedstrijden, reuzensucces albums, één jaar PASC@L, nieuw dossier

SenNetMagazine

 

SeniorenNet Nieuwsbrief

 

  

 November 2008

 

InformatieWedstrijdenRadio-onderzoekResultaten van één jaar PASC@LNieuw dossier over uitvaart gelanceerd! Radio 2 populairder, Donna zakt helemaal weg Een inkomen halen uit je vermogen?Versta-test is een grootste hype geworden!Prachtige prijzen te winnen

1.  Enquête: Radio 2 populairder, Donna zakt weg
Een ondervraging door SeniorenNet bij 2.270 vijftigplussers over hun favoriete radiozender werd in oktober uitgevoerd en vergeleken met een identieke rondvraag uit 2003.  Hieruit blijkt een aantal opvallende verschuivingen  tijdens de afgelopen 5 jaar. Zo stijgt het aantal trouwe 50+ luisteraars van Radio 2 met bijna 7% en kunnen zij rekenen op meer dan de helft (51%).  Ook lokale radio's doen het goed.  Ze krijgen er  5,5% extra bij die trouw op hen afstemmen wat neerkomt op 13% van de ondervraagde senioren.  Ook 4FM wint bijna 4% extra 50-plussers en komt uit op 6%.  Ook Q-Music wint 2,2% en wordt zo méér beluisterd dan Donna.
Verliezers zijn er echter ook.  De meest opvallende hier is Donna.  In 2003 was ze nog de derde meest beluisterde radio bij de vijftigplussers.  Vandaag is ze maar goed voor de zevende plaats.  Driekwart van de vijftigplussers die naar Donna luisterden zijn afgehaakt.  Nu luistert amper 3,7% er nog naar.
Ook Klara moet inboeten en zakt 3 procent tot 3,7%.  Radio 1 zakt ook lichtjes: van 15,4 naar 13,2%.

 
2.  Reuzensucces voor internet foto-albums
De foto-albums van SeniorenNet zijn een schot in de roos, dat kunnen we wel zeggen. Al meer dan een kwart miljoen foto's, 283.000 om precies te zijn, konden onze servers al verwerken.
Ook JIJ kan foto's delen met familie en vrienden of gewoon met iederéén.  Plaats de foto's van je reizen, je recente uitstap, je huisdier of je kleinkinderen in een online foto-album! 
Het is heel eenvoudig, gebruiksvriendelijk en zonder kosten.  Vele duizenden leeftijdsgenoten deden het je al voor.  Succes!
http://fotoalbum.seniorennet.be
 
3.  Eén jaar PASC@L magazine!
Hét magazine voor 50-plussers viert 1 jaar.  Intussen ligt het dertiende nummer in de dagbladhandel.  Ook dít magazine barst van de interessante  artikels!
Er is een 16 pagina's tellend dossier rond financiële planning, een artikel over het feit of goede doelen écht goed zijn en ook tips om je auto klaar te maken voor Koning Winter.  Verder nog vele andere onderwerpen: het nut van preventieve onderzoeken,  zélf gezelschapsspelen maken, je lekker in je vel voelen in de winter, computertips, stevige meningen, de juiste lens voor je camera, betalen bij een scheiding,...
Het magazine kan je kopen bij de dagbladhandel in je buurt. 
Meer informatie, bijbestellen of laten opsturen naar Nederland, zie: http://www.seniorennet.be/magazine_pascal
 

(advertentie)
Zoekt u een leuk eindejaarsgeschenk voor uw (klein)kinderen?
Druk uw foto’s eens af op een grote wandkalender voor slechts 15,95€ (in plaats van 20,95€)!
Stel ook uw eigen wenskaarten samen met een eigen foto en tekst. U kunt kiezen uit allerlei templates voor gelegenheden als Nieuwjaar of een verjaardag.
Geniet nu van het eindejaarsaanbod van 2,90€ in plaats van 4,90€ voor 10 wenskaarten incl. enveloppen.
Bestel nu op www.rainbowcolor.net
Actie geldig van 3 november tot en met 13 december.

 
4.  Nieuw: dossier "uitvaart regelen"
In dit nieuwe dossier krijg je een overzicht van alle aspecten die bij de organisatie van een uitvaart komen kijken. Wat je op voorhand al kan regelen, welke keuzes je hebt bij de organisatie van de uitvaartplechtigheid zelf en wat er nadien nog dient geregeld te worden.  Ook informatie over het overlijden in het buitenland, administratieve opvolging, enz. komen aan bod.
Het dossier is te vinden in de rubriek "Wonen & Zorg" en vervolgens "Uitvaart", ofwel rechtstreeks: http://www.seniorennet.be/uitvaart
 
5.  Een inkomen halen uit je vermogen?
Binnenkort met pensioen? Dat betekent eindelijk volop tijd om te genieten van het leven! Maar net dán neemt je inkomen een flinke duik.
Een extra inkomen boven op je pensioen geeft je dan meer ademruimte. Denk bijvoorbeeld aan een uitkeringsplan. Je financieel adviseur stelt samen met jou zo’n plan op naar je eigen wensen.
Meer weten? Lees zeker de nieuwe PASC@L, rubriek Financieel Advies. 
PASC@L nr 13 ligt sinds 30 oktober in de krantenwinkel.
 
6.  Versta-test een hype!
De versta-test, om je gehoor te testen, werd deze zomer gelanceerd en met een overdonderend succes!  Meer dan 218.000 testen werden afgenomen, waarvan bijna 60.000 de eerste dag.  Nooit in het verleden werden er zoveel hoortesten afgenomen op zo'n korte tijd.  Mensen testen massaal hun gehoor.  En terecht!  Het verminderen van je gehoor gaat meestal heel langzaam zodat je'r bijna zélf niets van merkt. Je gaat het als normaal ervaren. Meestal is het je omgeving die je op de feiten drukt. In de meeste gevallen is dit perfect te verhelpen.   
Test dus snel je eigen gehoor, en laat ook vrienden of familie dit doen.  Surf naar: http://www.seniorennet.be/verstatest
 
7.  Wedstrijden op SeniorenNet!
Wist je dat je heel wat kan winnen op SeniorenNet!  Elke 2 weken een GPS systeem en maandelijks een prachtige culinaire prijs (deze maand een ontbijtset).
Speel mee én win!  Surf naar http://www.seniorennet.be/wedstrijden voor de wedstrijden.  Binnenkort bovendien nog méér prijzen te winnen!
 
Partners

    Partners SeniorenNet

 

 

        

 Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet.be © 2008  -  Oplage nieuwsbrief: 286.100 


Nog veel surfplezier op www.SeniorenNet.be!

 

Met vriendelijke groeten,

Pascal Vyncke

Webmaster

www.SeniorenNet.be