Waar vandaan: SenNet Magazine > Betreffende computerproblemen, slaapproblemen en andere

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Surf dan naar http://www.seniorennet.be/recentstenieuwsbrief om deze toch te lezen!
 

 

SeniorenNet Nieuwsbrief

 

  

 Januari 2009

 

1.  75 miljoen bezoekers in 2008
www.SeniorenNet.be kreeg in het afgelopen jaar 75,5 miljoen bezoekers over de vloer.  Dat is zo'n 14% meer dan het jaar voordien en opnieuw een absoluut record.  Ook het aantal hits op de website steeg tot een astronomisch getal: 13 miljard.  Dat komt neer op 412 hits per seconde, 24/24u, een heel jaar lang!
Het bereik van SeniorenNet blijft ook bijzonder spectaculair.  In december was dat 1,3 miljoen unieke gezinnen volgens officiële CIM cijfers!
We bereikten in 2008 ook ongeveer evenveel mannen (47%) als vrouwen (53%).  Ook de leeftijdsgroepen blijven netjes verdeeld onder de 50-plussers: de grote meerderheid ligt tussen 45 en 65 jaar, 11% is ouder dan 65, een klein deel is jonger dan 45 jaar.  De helft is met pensioen, de andere helft is nog aan het werk.  Ook op basis van opleidingsniveau bezoekt iedereen ons: zowel hoog opgeleiden (34%), mensen met hoger middelbaar (35%) als mensen met enkel lager middelbaar (30%).
Ook
www.Kanaal50.be , het internet-TV-platform van SeniorenNet, is bijzonder populair geworden met zo'n 1,5 miljoen kijkers in 2008.
Alle bezoekers samen hebben ook extreem veel aan het surfen geweest op de website.  Het dataverkeer is bijna 6 maal groter dan vorig jaar: een ongelofelijke 108.000 gigabyte dataverkeer.  Hoe moet je zoiets voorstellen?  Met al dat dataverkeer kan je 20 miljoen telefoonboeken volschrijven, of bijna een volledig containerschip vullen met 1.450 containers vol met telefoonboeken!  De enorme stijging in dataverkeer is vooral te danken aan het gigantische succes van de fotoalbums, Kanaal50 en de blogs.

 

2.  Heel wat 50-plussers lijden onder slaapproblemen
Uit een ondervraging van SeniorenNet bij 2.400 vijftigplussers blijkt dat meer dan de helft van de 50-plussers meerdere keren per week slaapproblemen heeft.  Zelfs een kwart onder hen heeft een chronisch probleem en heeft élke dag problemen.
Slaapproblemen zijn er wanneer je moeite hebt om in slaap te vallen, te vroeg definitief wakker wordt of wanneer de totale slaapduur te kort is.  Slechts een kleine 20% heeft totaal geen slaapproblemen.
Tweederde neemt geen slaapmiddelen, terwijl 14,5% van de 50-plussers wel élke dag slaappillen inneemt.  Dit is een stijging van zo'n 4% ten opzichte van onze enquête in 2004 toen nog 10% slaapmiddelen nam.
Wie op zoek gaat naar een goed slaapsysteem gaat in de meeste gevallen naar een gespecialiseerde slaapwinkel, al gaat ook een kwart naar een gewone meubelwinkel en kiest 11% via het internet.

 


(advertentie)
Veilig bankieren op het internet

Wist u dat u uw bankzaken ook snel en gemakkelijk kunt regelen zonder de deur uit te moeten? Bankieren op het internet heeft vele voordelen. En bovendien is het erg veilig. Hoe gaat het precies in zijn werk? Lees er hier alles over.

3.  Reeds 350.000 mensen gebruikten de fotoalbums
Je eigen foto's op het internet plaatsen via SeniorenNet slaat in als een bom.  We hadden nooit verwacht dat het zo succesvol zou zijn! 
Iedereen kan gratis zijn eigen digitale foto's in fotoalbums plaatsen om ze zo te delen met vrienden, familie of met iedereen op het internet.  Een heel leuke manier om anderen van je foto's te laten genieten.
Reeds 350.000 mensen bezochten de fotoalbums of maakten er gebruik van, dat is bijna een derde van alle SeniorenNet bezoekers!  En dat alles op een hele korte tijd.
Ook voor ú hebben we natuurlijk nog plaats!  Deze fantastische dienst staat open voor al onze bezoekers en is zonder enige vorm van limieten of beperkingen beschikbaar.
Surf naar
http://fotoalbum.seniorennet.be/ .  Een stap-voor-stap-handleiding?  Kijk dan op http://fotoalbum.seniorennet.be/help.php

 

4.  Nooit te oud voor Valentijn!
Stuur via SeniorenNet een elektronische wenskaart naar je partner om te laten weten dat je hem/haar nog graag ziet.  Het maakt niet uit hoelang je elkaar al graag ziet en dat van elkaar weet, een kleine attentie voor Valentijn zal zeker en vast warm onthaald worden!
Je hebt bij de SeniorenNet e-cards de keuze uit meer dan 100 verschillende wenskaarten voor Valentijn.  Het versturen is eenvoudig en uiteraard zonder kosten. 
Tip: kies nú al je kaartje en stel de datum in op 14 februari, zo kan je het zeker niet vergeten!
http://www.seniorennet.be/ecards/

 


(advertentie)
Op droomcruise met SeniorenNet en MSC Cruises
Na het succes van vorig jaar, organiseert MSC Cruises in 2009 opnieuw 2 cruiseformules met exclusieve voordelen voor SeniorenNet bezoekers. Deze keer wordt gekozen voor de Mediterrane zee met vertrek vanuit Venetië. Zin in een cruise om nooit meer te vergeten?
Ontdek hier meer.
Heeft u nog vragen over deze aanbiedingen, dan ontvangt MSC Cruises u graag op het vakantiesalon. Klik hier, voor meer info en en gratis toegangskaart.

5.  Fotospel slaat enorm aan
De leuke fotoquiz die we in de vorige nieuwsbrief aankondigden slaat enorm aan.  In totaal speelden al zo'n 20.000 mensen het toffe spel. 
Het spel draait om het achterhalen welke trefwoorden wij gaven aan een bepaalde foto.  Voor elk gevonden trefwoord ontvang je punten. 
Leuk is het spel absoluut: je krijgt veel prachtige foto's te zien en kan intussen je kennis en fantasie laten werken.  Het is bovendien goed als hersentraining: oefenen van synoniemen, verbanden leggen en de creatieve fantasie.  Er zijn zelfs al bijzonder enthousiaste spelers die al meerdere honderdduizenden punten haalden!
Kan je hen evenaren, of wil je gewoon een leuk (dagelijks) tijdverdrijf?  De fotoquiz kan je vinden bij "Quiz" in het menu en dan "Fotoquiz", ofwel rechtstreeks:
http://www.seniorennet.be/fotospel


6.  Computerproblemen?
De wereld wordt er niet altijd eenvoudiger op.  Zo'n computer is werkelijk een fantastisch ding, maar wat als je een computerprobleem hebt?
SeniorenNet zorgt voor een oplossing!  We brengen via ons forum mensen samen die problemen hebben, oplossingen kennen en mensen die veel evaring hebben met computers.
Op het SeniorenNet Forum werden al duizenden computerproblemen opgelost!  Bovendien kan je zelf ook meehelpen.  Misschien kan je iemand anders helpen met een probleem waar jij eerder al de oplossing voor vond!
Elkaar helpen met computerproblemen:
http://www.seniorennet.be/computerproblemen

 


(advertentie)
Hulp nodig bij je keuze naar een nieuwe woning?
Je vindt vast en zeker een woning die bij je past in het ruime en actuele aanbod van de vastgoedmakelaar. Op
vitrine.be! Maar wist je dat vitrine.be je ook de juiste keuze helpt te maken? Gebruik gratis onze unieke calculatoren voor het berekenen van notariskosten, gemeentebelasting, enz of plan je budget met de unieke budgetsimulator en leencalculator.
Met vitrine.be heb je een klare kijk op wonen.

7.  Lotto uitslagen weer actief
Een aantal weken werden de uitslagen van de verschillende Lottotrekkingen niet meer getoond op de website.  Dit probleem werd opgelost zodat je weer bij elke trekking de resultaten ook via SeniorenNet kan vinden.  Zowel de Lotto, Joker, EuroMillions, Pick3 als Keno kan je bij SeniorenNet opzoeken.  De informatie is te vinden door in het menu op "Lotto" te klikken onder de titel "Nieuws". 
Of rechtstreeks:
http://www.seniorennet.be/lotto


Partners


    Partners SeniorenNet

 

 

        

 Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet.be © 2009  -  Oplage nieuwsbrief: 315.600 


Nog veel surfplezier op www.SeniorenNet.be!

 

Met vriendelijke groeten,

Pascal Vyncke

Webmaster

www.SeniorenNet.be