Waar vandaan: SenNet Magazine > 8 jaar SeniorenNet, foto-albums in de kijker en vijftigplusser die Misses Globe wordt?

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Surf dan naar http://www.seniorennet.be/recentstenieuwsbrief om deze toch te lezen!
 
SeniorenNet Nieuwsbrief maart 2009
 
1.   8 jaar SeniorenNet - 200 miljoen bezoekers
Op 27 maart 2001 startte ik met SeniorenNet, sindsdien hebben we al meer dan 200.000.000 bezoekers geteld!
Een astronomisch aantal waarvan ik uiteraard alleen maar kon dromen toen ik onze site online plaatste na maanden van zwoegen en opzoeken van informatie.
De voorbije jaren is er veel gebeurd en steeds heb ik de ontwikkeling van de site kunnen combineren met mijn studies. Gelukkig kon ik op het begrip rekenen van de leden als het eens wat langer duurde of als we op minimale dienstverlening werkten tijdens de examens.
Ook voor de toekomst zijn er nog zeer veel plannen. Binnenkort gaat de website een mooier en moderner uitzicht krijgen.  Ik wil ook alle medewerkers en bezoekers danken voor de voorbije jaren en laten we er samen nog vele jaren verder tegenaan gaan. Wie had dat kunnen denken 8 jaar geleden?
Veel plezier op www.SeniorenNet.be !  Geniet ervan!
 
2.   Foto-albums in de kijker
Prachtige foto's die de moeite waard zijn.  Bezoekers hebben samen al heel wat duizenden foto-albums op het internet gezet.  We lichten er enkele uit, zodat ook jij een keer kan genieten van de mooie en zeer diverse foto's. De titel is steeds aanklikbaar om het album te bekijken!
Je kan genieten van de prachtige kleuren van de herfst, of van de prachtigste plaatsen in vele landen.
Ook hobbyfotografen die hun passie tonen plaatsen prachtige foto's op het internet
Maar ook aan showbizz ontbreekt het niet.  Bekijk de vele foto's van Miss Belgian 2007 in Taba, Helmut Lotti die recent in Berlijn was of van een figuratie in de TV-serie Thuis.  Of iets heel anders: foto's van allemaal vrachtwagens die een ongeluk hebben gehad.
Ook reizen is leuk, en van vele landen zijn prachtige foto's te vinden, bijvoorbeeld Praag, de Noorse Fjorden of Schotland
Meer foto-albums?  Netjes verdeeld in categorieën op: http://www.seniorennet.be/fotoalbum_categorieen ; of zelf een album starten? Dat kan ook op http://fotoalbum.seniorennet.be
 
3.   Vijftigplusser voor Misses Globe Belgium?
Seniorennet is fier te mogen aankondigen dat één van onze leden erin geslaagd is de eindselectie te bereiken van Misses Globe Belgium 2009, een wedstrijd die op zoek gaat naar de mooiste dame van het land. Els Moris is 57 jaar en toont op deze fantastische wijze aan dat onze 50-plussers helemaal niet uitgeteld zijn. Tussen de jongste en de oudste finaliste zit zomaar eventjes een verschil van 30 jaar. Els werd uit meer dan 600 kandidates geselecteerd om te mogen meedingen naar de titel.
Tijdens haar jarenlange revalidatie maakte Els kennis met Seniorennet. “Mijn ziekenhuisbed stond in die periode in de living. Ik had dus nog nauwelijks contact met de buitenwereld. Van mijn kinderen leerde ik hoe ik moest chatten. Mijn uurtjes op de pc waren echt genieten. Seniorennet werd meer dan mijn venster op de wereld, het groeide snel uit tot een groot netwerk. Ik zocht in de zoekertjes, keek naar de weerberichten en de nieuwtjes… Je vindt er veel mensen terug die allerlei activiteiten doen of cursussen volgen, die blogs maken… Ook ik keek op Seniorennet steeds naar de kruidenmiddeltjes. Ik heb er enorm veel bijgeleerd en intussen ben ik zelfs herboriste. Dit jaar volg ik de mastergraad kruidenbereidingen aan de Europese Academie. Allemaal de schuld van Seniorennet (lacht).”
Lees het artikel op http://www.seniorennet.be/missesglobe
Je kan ze ook steunen door voor haar te stemmen en zo in de finale 6 juni te krijgen.  In het artikel vind je alle info.
 

(advertentie)
Schrijf in op een Obligatielening met staatswaarborg en fiscaal voordeel
Uw geld veilig beleggen in deze onzekere tijden? Schrijf vanaf 23 maart in op de obligatielening van het Startersfonds! Deze obligatie garandeert u zowel het kapitaal als de jaarlijkse intresten dankzij de staatswaarborg. Bovendien kunt u tot 290 euro belastingsvermindering genieten.
Interesse? Ga naar startersfonds.be

 
4.   Extra server voor foto-albums
SeniorenNet heeft een gloednieuwe server geplaatst voor de foto-albums.  Dat was nodig om de enorme populariteit van de gratis foto-albums op te vangen.  Dankzij de SeniorenNet foto-albums kan je zelf foto's plaatsen op het internet en zo delen met vrienden en familie.  Een voltreffer bij onze bezoekers!  Met de nieuwe server kunnen we weer zo'n 6.000 gigabyte extra schijfruimte hebben voor jullie foto's. 
Wil je zelf ook een foto-album starten?  Dat is zeer eenvoudig!  Surf naar http://fotoalbum.seniorennet.be/ .  Voor extra hulp is ook http://www.seniorennet.be/fotoalbum_registreren beschikbaar.
 
5.   Helft 50-plussers gebruikt light-producten
Heel wat vijftigplussers werken aan hun gezondheid.  Bijna de helft van de 50-plussers gebruikt regelmatig light-producten.  Vooral voedingswaren in light-versie zijn populair.  Denk aan light boter, kaas, yoghurt,... 14% gebruikt light (fris)dranken. Deze cijfers blijken uit een rondvraag van SeniorenNet bij bijna 3.000 vijftigplussers.
Opvallend is dat zo'n 17% aangeeft geen light-producten te gebruiken, maar eigenlijk niet weet waarom.  Ze hebben er eigenlijk nog niet over nagedacht.  10% gebruikt geen light-producten omdat ze slechter smaken.  De prijs is in elk geval geen punt.  Slechts 3,5% zegt geen light-producten te gebruiken omwille van de kostprijs.
 

(advertentie)
Duurzaam beleggen
Is duurzaam beleggen een modetrend? Zeker niet. Het is de toekomst. Deze moderne beleggingstrend koppelt uw belegging aan een set van criteria voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en biedt een mooi rendement. Duurzaam beleggen loont voor onze samenleving en voor u!  Meer weten? Klik hier


6.   Elke week terug taal in de kijker
Op de homepage zijn de "taaltip van de week" en het "woord van de week" terug van weggeweest.  Zo kan je elke week een actueel woord bijleren, of brengen we een taaltip die je kan helpen om teksten beter te schrijven. Seniorennet helpt je aan je taal te werken.
Je kan ze vinden op www.SeniorenNet.be op de homepage bij "Weetjes" en dan "Taaltip" en "Woord".
7.   Ook SeniorenNet deed mee aan Earth Hour!
Afgelopen zaterdag 28 maart heeft SeniorenNet de hele dag haar homepage in een zwarte kleur gezet.  We wilden symbolisch ons steentje bijdragen en het licht uitdoen.  Wereldwijd deden ontelbaar veel mensen gedurende een uur het licht uit. We willen hiermee aangeven dat het milieu enorm belangrijk is, en dat ook SeniorenNet zich hier ook voor inzet.  Zo hebben we onze tienduizenden bezoekers op zaterdag mee aangezet om mee te doen aan Earth Hour.

8.   Recept voor Pasen?
In onze receptendatabank zitten vele honderden recepten.  Speciaal voor Pasen selecteerden we er enkele uit voor deze speciale gebeurtenis.  Je kan ze bekijken via http://www.seniorennet.be/paasrecepten .  Of bekijk de vele andere recepten via ons online kookboek: http://www.seniorennet.be/recepten
 
Partners SeniorenNet:
Partners SeniorenNet
 
        
Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet.be -  Oplage nieuwsbrief: 323.800
 
Nog veel surfplezier op www.SeniorenNet.be !
 
Met vriendelijke groeten,

Pascal Vyncke
Webmaster
www.SeniorenNet.be