Waar vandaan: SenNet Magazine > Nieuwe fotobank, hooikoorts info, zorg voor je gezondheid, uitvaart regelen

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Surf dan naar http://www.seniorennet.be/recentstenieuwsbrief om deze toch te lezen!

 
SeniorenNet Nieuwsbrief mei 2009
 
1.  Primeur: lancering databank met gratis foto's !!
5 jaar werkte SeniorenNet aan de nieuwe "Fotodatabank".  Je kan dankzij deze nieuwe rubriek zo'n 39.800 foto's gebruiken zonder dat het je iets kost!
Voorbeelden?  Foto's voor op je blog, een mooie foto op je bureaublad, een foto om te gebruiken voor een moederdagkaart of verjaardagskaart, een foto om een artikel in het lokale krantje op te frissen,... 
Normaal kosten foto's van professionele databanken al snel honderden euro.  Gevolg: mensen gebruiken ze niet of gebruiken ze zonder te betalen (met vaak juridische gevolgen).
Dat is verleden tijd.  Iedereen die voor een website, affiche, geboortekaartje, muismatje,... een foto wil gebruiken, kan dit dankzij de Fotodatabank van SeniorenNet zonder enige kosten doen!!
De keuze is zeer uitgebreid met tienduizenden professionele foto's, allemaal genomen met professioneel materiaal zodat zeer hoge kwaliteit beschikbaar is. 
Ook bedrijven willen we helpen, want de foto's mogen ook voor commerciŽle doeleinden gebruikt worden (bijvoorbeeld in een brochure, magazine, krant, advertentie, op een T-Shirt...).
De databank is een primeur in de Benelux, de enige Nederlandstalige en een van de weinige wereldwijd.  We zijn ook de eerste gratis fotodatabank wereldwijd die bij (een deel van) de foto’s GPS-informatie geeft zodat je exact weet waar de foto werd gemaakt. 
De gratis foto's zijn te krijgen op: http://fotodatabank.seniorennet.be/ .  Geen registratie, geen abonnement of andere kosten of moeite nodig!
 
2.  Video: Zorg voor je gezondheid
De lente laat zich voelen, de zomer komt eraan,… en u wilt hier op en top van genieten! Reden te meer om lichaam en geest extra te verwennen met gezonde voedingsstoffen uit de plantenwereld. Ontdek door spraakmakende videofragmentjes op Kanaal50 alles over een optimale bloeddoorstroming, meer energie, een sterkere weerstand, antioxidanten en fytonutriŽnten met een gunstige werking op de suikerspiegel. Dit alles in woord en beeld gebracht door Dr. ir. Eric De Maerteleire.
Deze en meer video op http://www.kanaal50.be/ !
 
3.  Dagelijks hooikoorts informatie
Helaas kondigt de lente ook het seizoen aan voor mensen met een pollenallergie.  Ongeveer 1 op 4 vijftigplussers heeft er last van.  Wij brengen daarom dagelijks een voorspelling hoe erg de pollenconcentratie zal zijn.  Tevens krijg je een grafiek van de daadwerkelijk opgevangen pollen van de afgelopen dagen en weken.  Zo informeren we je maximaal, zodat je er zo min mogelijk last van je allergie hebt.
In de rubriek kan je daarnaast ook extra informatie en tips over allergie vinden.
Je kan de rubriek rechtstreeks bereiken via http://www.seniorennet.be/allergie , ofwel op de beginpagina van SeniorenNet klikken bij de "Weetjes" op "Allergie".
 

(advertentie)
Uw dromen waarmaken en op beide oren kunnen slapen? Het kan.
Eindelijk die reis van uw dromen boeken met de zekerheid van een annuleringsverzekering en ongevallenbescherming? Die mooie lcd-tv kopen en een verlengde garantie genieten? En al uw dromen snel en gemakkelijk waarmaken, waar u ook bent? Dat zijn slechts een paar voordelen van een KBC-Kredietkaart. Helemaal op uw maat. Ontdek ze hier.

 
4.  Nieuw: dossier "een uitvaart regelen"
Bij een overlijden is er zo weinig tijd om weloverwogen beslissingen te nemen. Op de eerste dag worden de nabestaanden al met hartverscheurende keuzes geconfronteerd.  In dit dossier krijgt u een overzicht van alle aspecten die bij de organisatie van een uitvaart komen kijken. Hoe u zich er op voorbereidt, welke keuzes u heeft bij de organisatie van de uitvaartplechtigheid zelf en waar u nadien nog dient aan te denken.
http://www.seniorennet.be/uitvaart of in de rubriek "Geld en werk" en dan het dossier "Uitvaart".
 
5.  Foto-albums in de kijker
Prachtige foto's die je gezien moet hebben, brengen we voor u samen in deze rubriek.  We kwamen de afgelopen weken soms werkelijk fantastische foto's tegen!
Bijvoorbeeld verbluffende foto's op de bodem van de oceaan, maar ook foto's die de natuur in al zijn aspecten toont.
Vertederend zijn de vele foto's van mooie en wilde dieren, vooral de jonge dieren zijn fijn om naar te kijken.
Dat iedereen kan meehelpen om prachtige foto-albums op het internet te plaatsen bewijst het album over "mijn gemeente Schoten".  Ook je eigen tuin kan wonderbaarlijke foto's opleveren!
Foto's van de kerken in Weert is ook een keer fijn om te bekijken of gewoon een aantal historische foto's van Pittem.
Foto's van evenementen zijn er genoeg te vinden.  Wil je nog naar de Koninklijke serres in Laken? Bekijk dan al eens het album hierover.  Ook over bijvoorbeeld "Holiday on Ice" is er een album.
Tot slot onthouden we je het album van een recente bloesemwandeling in Borgloon niet.
Meer foto-albums kan je bekijken via http://fotoalbum.seniorennet.be/ .  Ook je eigen foto's op het internet zetten kan je via die weg doen. Uiteraard gratis.
 
6.  Wat is dat allemaal: The Pirate Bay, BitTorrent en peer-to-peer?
Sinds een grote rechtzaak in februari 2009 tegen The Pirate Bay uit Zweden, met een veroordeling 14 dagen geleden (zelfs met een gevangenisstraf) krijgen we heel wat vragen.
Wat is nu die "The Pirate Bay", wat zijn BitTorrents, wat zijn Torrents? Wat heeft dit met muziek en films te maken?  Wat is downloaden?
Hoe werkt zoiets, wat kan men ermee doen, en is het (il)legaal? Waarom krijgt het tot ver in het buitenland aandacht? Wat zijn leechers en seeders?
Wij gingen voor ķ op zoek naar de antwoorden.  Lees het volledige dossier op http://www.seniorennet.be/thepiratebay
 
Partners SeniorenNet:
Partners SeniorenNet
 
        
Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet.be -  Oplage nieuwsbrief: 328.300
 
Nog veel surfplezier op www.SeniorenNet.be !
 
Met vriendelijke groeten,
Pascal Vyncke
Webmaster
www.SeniorenNet.be