Waar vandaan: SenNet Magazine > Binnenkort op reis, help kleinkinderen, veilig wonen, uw mening telt,...

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Surf dan naar http://www.seniorennet.be/recentstenieuwsbrief om deze toch te lezen!
 

SeniorenNet Nieuwsbriefjuli 2009

 

1.  Help mee om kleinkinderen uit de rooklucht te houden!
Kleine kinderen worden vaak verplicht mee te roken met hun ouders. Gek toch, want alle ouders willen het beste voor hun kinderen. De kleinkinderen hebben alvast geen keuze. Ze hebben hulp nodig. We gaan er met z’n allen tegenaan. Vandaar een front. Wat kan jij doen? Laat voelen dat je aan hun kant staat en wil helpen.  Stuur rokers een leuke postkaart en wijs hen er op, met de glimlach, dat je het niet okť vindt dat er gerookt wordt in het bijzijn van kleine kinderen.   Hoe meer kaartjes er worden verstuurd, hoe groter het Front wordt en hoe meer impact de boodschap krijgt die alle grootouders naar hun rokende kinderen sturen. Doe ook mee.  E-mail hen een van de kaartjes waarop je bovendien je eigen foto kan plaatsen!  Doe mee: http://www.seniorennet.be/ecards/actie/

 

2.  Veilig wonen
Als actieve 50-plusser geniet je hopelijk nog volop van het leven en je fijne vertrouwde woning. En gelijk heb je! Maar wat als de omstandigheden plots wijzigen en je van vandaag op morgen minder mobiel wordt? Of wat als de kinderen uit huis zijn en je woning te groot wordt en te veel tijd vraagt om te onderhouden?
In het nieuwe dossier Aangepast wonen op SeniorenNet vind je praktische informatie en oplossingen die hierop inspelen. Ontdek er hoe je je huis toekomstgericht kan maken om zo lang mogelijk van het comfort van je vertrouwde woning te genieten. Je vindt er ook meer informatie over alternatieve woonvormen met vele voordelen. Kortom, het perfecte dossier om je voor te bereiden op de toekomst!  Je kan het dossier lezen op http://www.seniorennet.be/veiligwonen of via de rubriek “Wonen en zorg”.

 


(advertentie)
Verven, breken, verbouwen. Lach eens naar het vogeltje! Zeg het met brieven. Jij bent de sfeermaker! Ik ga shoppen & ik neem mee. Wist je dat... ?
Of je nu het overzicht wil bewaren op je uitgaven, handige lijstjes wil opstellen, je vrienden wil verassen met unieke fotoalbums, of zelf brochures en folders wil ontwerpen, Microsoft Office 2007 biedt je zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak handige tools voor het organiseren van al je werk of activiteiten.
Offertes, brieven, nieuwsbrieven opstellen, versturen en beveiligen in een handomdraai, ontdek elke dag nieuwe tips & tricks met Microsoft Office 2007.

3.  Binnenkort op reis? Deel je foto’s met vrienden en familie!
Reizen is fantastisch! Maar je vakantieherinneringen delen met je vrienden en familie, is nog veel leuker.  Je kan dit dankzij de SeniorenNet Foto-albums!
Je kan al je reisfoto’s in een internetalbum plaatsen en vervolgens eenvoudigweg de link doorsturen naar vrienden of familie.  Wil je niet dat andere bezoekers je foto’s inkijken, geen probleem, het is eveneens voorzien je foto’s strikt privť te houden.  Verzamel dus een onbeperkte hoeveelheid foto’s in een fijn vakantiealbum, dat bovendien nog 101 extra mogelijkheden biedt zoals het opmaken van een diashow, het versturen van e-cards, enz.
Heb je internettoegang tijdens je vakantie? Dan kan je reeds tijdens je vakantie je foto’s in een album plaatsen!
Start je eigen album(s), gratis, op http://fotoalbum.seniorennet.be .  Het is bovendien zeer gebruiksvriendelijk. Wil je toch extra hulp, dan kan je de stap-voor-stap handleiding volgen op http://fotoalbum.seniorennet.be/help.php.

 

4.  IdeeŽn om op reis te gaan?
Zoek je nog ideeŽn om er even op uit te trekken, bijvoorbeeld op citytrip of een uitstap naar de mooie natuur in BelgiŽ, dan kan je inspiratie vinden in onze uitgebreide rubriek Toerisme.  Je kan er naast verre reisbestemmingen namelijk ook heel wat informatie vinden over het Vlaamse land, de Ardennen, citytrips en kortbij vakanties.  Zeker de moeite waard!  http://www.seniorennet.be/toerisme . 

Neem ook een kijkje op “Op Zoek Naar: Reis en verblijf”.  Je ontdekt er diverse interessante plekjes in binnen- en buitenland: http://www.seniorennet.be/opzoeknaarreis 

 


(advertentie)
Elke dag kan cholesterol zich opstapelen in het lichaam. Elke dag is het dus belangrijk aan je cholesterol te werken!
Een teveel aan slechte cholesterol kan zich elke dag opstapelen in het organisme, wat nefaste gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Bijgevolg is het essentieel om elke dag de opname van slechte cholesterol door het lichaam te beperken.
Hier vindt u meer info, anti-cholesterol tips en cholesterolarme recepten terug.


 

5.  E-mail nakijken op vakantie!
Ben je op vakantie, dan kan je zeker ook ergens aan een internetverbinding geraken.  Draadloos internet, een internetwinkel of een computer in het hotel zijn vast voorhanden.  Kijk je e-mails na dankzij de eenvoudige Webmail dienst van SeniorenNet!  Webmail kan je gebruiken van op elke computer, ongeacht wie je provider is : Skynet, Telenet, Scarlet,… Hou je login en paswoord voor je e-mails (gekregen van je provider) bij de hand en onthoud verder ťťn adres: http://webmail.seniorennet.be/ .  Je kan op dezelfde pagina ook een heel eenvoudige handleiding vinden voor het geval je nog vragen hebt.

 

6.  Uitgebreid helpcentrum!
We proberen continu om onze bezoekers zo goed mogelijk te helpen.  Recent hebben we een uitgebreid helpcentrum gelanceerd.  In dit helpcentrum kan je antwoorden krijgen op vaak gestelde vragen of problemen die je kan tegenkomen tijdens het surfen op SeniorenNet.  Krijg je een foutmelding, weet je het paswoord niet meer of zoek je naar tips om bvb. gemakkelijker te werken met je blog?  Bekijk dan het helpcentrum en ontdek de handige informatie.  Reeds honderden artikelen werden toegevoegd in de diverse rubrieken.  Om helemaal handig te zijn: er is een gemakkelijke zoekmachine gemaakt zodat je snel het juiste bericht kan vinden.  Zo hoef je niet meer te wachten op een antwoord van iemand van SeniorenNet, maar ben je geholpen op slechts enkele seconden tijd! Surf naar http://www.seniorennet.be/helpcentrum of in het menu “Help & contact”.

 


(advertentie)
Uw pensioen. Wat roepen die woorden bij u op? Rust, genieten, uw zin doen?
Het is voor iedereen anders. Want hoe u al uw plannen invult, zal afhangen van uw inkomen, uw gezinssituatie, uw leeftijd, enz. Daarom is het belangrijk dat u er nu al voor zorgt dat u later volop kunt genieten. Zo wordt uw pensioen echt iets om naar uit te kijken.
Meer weten?


 

7.  Zorgeloos met vakantie
Op SeniorenNet kan je heel wat informatie en tips vinden om zorgeloos met vakantie te gaan.  Bijvoorbeeld een checklist of je auto klaar is voor de lange trip, informatie over het voorbereiden van je reis, wagenziekte, buitenlandse verkeersregels, goed verzekerd op reis, enz.  Je leest het in ons dossier op: http://www.seniorennet.be/zorgeloosmetvakantie , of via de rubriek “Toerisme”.
Ga je met de auto op reis ergens in Europa? Bekijk dan ook zeker de rubriek “Mobiliteit” waar je in het stukje “Verkeersinformatie” heel wat interessante informatie kan vinden: brandstofprijzen in Europa, toltarieven, verkeersregels, routeplanner en wegentoestand in Europa.  http://www.seniorennet.be/mobiliteit 

 

8.  Uw mening telt!
SeniorenNet plant een modernisering van de website. We willen SeniorenNet nog beter maken, nog handiger en kleine irritaties wegwerken.  Daarvoor vragen we uw inbreng!
Heb je tips hoe de website beter kan? Is er ergens een kleinigheidje dat je het leven een stuk aangenamer zou maken op SeniorenNet? Heb je een voorstel of opmerkingen in verband met het (toekomstig) uitzicht van SeniorenNet,…?  Geef je mening en stuur die naar uwmeningtelt@seniorennet.be !

 


Partners SeniorenNet:

Partners SeniorenNet

 

        
Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet.be -  Oplage nieuwsbrief: 334.500

 

Nog veel surfplezier op www.SeniorenNet.be !

 

Met vriendelijke groeten,


Pascal Vyncke
Webmaster
www.SeniorenNet.be