Waar vandaan: SenNet Magazine > Lifestyle, wisselkoersen, 50+ gaan meer op restaurant sinds rookverbod, onderzoek

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Surf dan naar http://www.seniorennet.be/recentstenieuwsbrief om deze toch te lezen!
 

SeniorenNet Nieuwsbriefaugustus 2009

 

1.  Nieuwe rubriek: lifestyle
Droom je van een eigen zwembad? Klinkt een zalig warm bubbelbad je als muziek in de oren? En hou je van een relax moment in de sauna? Dan zal onze nieuwe rubriek Lifestyle je wel weten te bekoren!
Ontdek er talrijke sauna- en wellness-tips, lees er meer over de verschillende zwembadstructuren, verdiep je in kledingadvies en ontdek er welke kleuren jou het meest flatteren. Klik op “Lifestyle” in het menu, of surf er rechtstreeks naartoe: http://www.seniorennet.be/lifestyle

 

2.  We willen u graag beter leren kennen
SeniorenNet organiseert in samenwerking met haar partner KBC een groot onderzoek naar uw voorbereiding op uw pensioen, de invulling van uw tijdsbesteding na uw pensioen, uw financiële voorbereiding met het oog op een langer leven.  Hiervoor hebben we uw mening nodig, want alleen u kunt ons vertellen hoe u dit alles ervaart.  Klik hier om mee te werken aan ons onderzoek, we houden u achteraf graag op de hoogte over onze resultaten!

http://www.seniorennet.be/onderzoekfinancieel

 

3.  Nieuw: volg continu de wisselkoersen!
De belangrijkste wisselkoersen kan je nu volgen via SeniorenNet.  Staat de Euro hoger dan de Pond?  En wat met de Yen ten opzichte van de Dollar?
In de rubriek Geld & Werk werken we de informatie over de belangrijkste wisselkoersen meerdere keren per uur bij!  Klik in het menu op Geld & werk of surf rechtstreeks naar: http://www.seniorennet.be/geldenwerk .  Helemaal onderaan de pagina staan de wisselkoersen.

 


(advertentie)

Weekendje nazomeren?
Heerlijk genieten op park Molenheide, gelegen in het centrum van fiets- en wandelparadijs Limburg. Je geniet 50% korting op uw verblijf in september, wanneer je nu boekt. Toegang zwemparadijs, speelparadijs, eindschoonmaak en energieverbruik zijn inbegrepen. Klik hier voor info en directe boeking!


4.  Kwart 50-plussers gaat meer op restaurant sinds rookverbod
Sinds het rookverbod gaat netto een kwart van de vijftigplussers vaker op restaurant. In feite gaat 13% omwille van het rookverbod minder, maar gaat 36% juist meer op restaurant. Dit blijkt uit een rondvraag van SeniorenNet bij 2600 vijftigplussers vorige maand. Een kwart van de vijftigplussers geeft aan dat het geen verschil voor hen uitmaakt en blijft evenveel op restaurant gaan. Slechts 10% van de vijftigplussers gaat nooit op restaurant.

 

5.  Uitbreiding functies mailgroepen
E-mail rond eenzelfde onderwerp met andere mensen die jouw interesses delen.  Bijvoorbeeld tuinieren, computer, alleenstaanden,… 
De mailgroepen hebben recent extra functies gekregen om het gebruiksgemak te vergroten.  Zo wordt er bijvoorbeeld voor gezorgd dat je de ingegeven tekst niet meer kan verliezen; doordat er elke minuut een reservekopie wordt gemaakt.  De functie om een kladversie te maken van een bericht wordt ook heel positief onthaald. Ook extra functies voor bijvoorbeeld het opvragen van e-mails en het bekijken van je eigen mails werden toegevoegd.
Je kan de mailgroepen vinden via http://www.seniorennet.be/mailgroepen of klik op “Mailgroepen” in het menu.

 


(advertentie)

Goed nieuws voor de knooppuntenfietser
De mooiste knooppuntenroutes van elke provincie werden voor het eerst verzameld in vijf fietsgidsen. De gidsen zijn te koop voor €14,95 maar met Alpro soya kan je die bij de Standaard Boekhandel afhalen voor slechts €6.95. 
Voor meer info en voor nog veel ander fietsnieuws, ga snel naar Knooppunt.be want daar begint voortaan elk geslaagd fietstochtje!


6.  Allergie informatie
Blijf op de hoogte van de hoeveelheid allergieverwekkers in de lucht. Elke dag vind je zowel een voorspelling als de exacte metingen van de vorige dag. Zo staat bijvoorbeeld momenteel de alsem of de bijvoet in bloei. Zijn stuifmeel kan zomerallergieën veroorzaken. Bij droog en warm weer bevat de lucht eveneens grote hoeveelheden allergieverwekkende schimmelsporen behorend tot het genus Cladosporium en Alternaria.  Bekijk elke werkdag de nieuwe informatie, rechtstreeks op http://www.seniorennet.be/allergie of klik op “Allergie” op de homepage bij “weetjes”.

 

7.  E-mail van op vakantie
In de vorige nieuwsbrief gaven we een gouden tip: je e-mail opvragen via het internet, zodat je ook op vakantie in bijvoorbeeld een internetcafé je mail kan nazien.  Spijtig genoeg bleek er een fout te zitten in het programma, waardoor het een tijd niet werkte om berichten te versturen en je een foutmelding kreeg.  Dit probleem werd opgelost en de webmail is dus nu wel volledig functioneel.
Surf naar http://webmail.seniorennet.be of klik op “Webmail” in het menu.


Partners SeniorenNet:

Partners SeniorenNet

 

Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet.be -  Oplage nieuwsbrief: 337.200

 

Nog veel surfplezier op www.SeniorenNet.be !

 

Met vriendelijke groeten,


Pascal Vyncke
Webmaster
www.SeniorenNet.be