Waar vandaan: SenNet Magazine > Nuttige info over vertalen, routeplanner, iPod generatie, foto's privé houden, lifestyle

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Surf dan naar http://www.seniorennet.be/recentstenieuwsbrief om deze toch te lezen!
 

SeniorenNet Nieuwsbriefseptember 2009

 

1. Nieuw: eenvoudig vertalen van/naar 42 talen!
Op de website hebben we een handige functie toegevoegd: vertalen van een tekst.  Je kan op deze manier heel eenvoudig een tekst die je bijvoorbeeld op het internet tegenkomt laten vertalen.  Een moeilijke Engelse, Franstalige of Duitse tekst is in één muisklik vertaald.  In het totaal kan je van en naar 42 verschillende talen vertalen, waaronder bijvoorbeeld ook Japans, Noors, Roemeens en Pools.
De functie werkt handig en is super snel.  Voeg volgende link dus zeker toe aan je favorieten: http://www.seniorennet.be/vertalen of klik op de rubriek “Thuis op internet” en dan bij Hulpmiddelen “Tekst vertalen”.

 

2.  Super handig: routeplanner (totaal vernieuwd)
De routeplanner op SeniorenNet werd totaal vernieuwd waardoor je nu op een meer gebruiksvriendelijke manier je route kan berekenen.  De routeplanner geeft je een route van A naar B tot op huisnummerniveau.  Je krijgt bovendien een zeer handige interactieve kaart waarop je kan inzoomen, of waarvan je zelfs de satellietkaart kan opvragen.  Tevens zijn alle instructies en kaartjes direct af te drukken.
De routeplanner werkt nu niet alleen voor volledig Europa maar ook voor de Verenigde Staten, China, Indië en diverse andere vakantielocaties, zodat je deze ook voor je vakantieplanning kan gebruiken!  In het totaal worden 42 landen ondersteund.
Je kan de routeplanner terugvinden in de rubriek “Mobiliteit” en dan “Routeplanner”, of rechtstreeks via je favorieten door volgende link toe te voegen: http://www.seniorennet.be/routeplanner 

 


(advertentie)
Reserveer uw droomcruise voor 2 personen. De tweede persoon betaalt slechts 1 euro.
De reeds befaamde 1 euro actie van MSC Cruises wordt heel binnenkort nog eens het land ingestuurd. Voor reservaties tussen 21 september en 2 oktober betaalt de eerste persoon de brochureprijs en de tweede persoon slechts 1 euro. Hou de website van MSC Cruises goed in de gaten want daar zullen alle details rond deze actie te vinden zijn. Graag tot binnenkort aan boord van één van onze schepen.


 
3.  Doe mee aan het SeniorenNetonderzoek: Hoe gaat Vlaanderen om met afscheid nemen?
Rond Allerheiligen en Allerzielen staan we meer stil bij de dood dan anders. Maar we weten nog weinig over hoe de Vlaming daar dan over denkt. Hoe gaat u er mee om? Hoe herdenkt u uw overleden dierbaren? Wat vindt u van ‘persoonlijke’ uitvaarten? Hebt u ooit al nagedacht over uw eigen afscheid?
Uw mening is belangrijk! U helpt enorm door een korte, anonieme vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt!
Ja, ik doe mee aan dit onderzoek: http://www.seniorennet.be/onderzoekuitvaart/

 

4.  iPod-generatie op komst?
Opvallende resultaten werden bekomen bij de grootste online versta-screening ooit.  Niet enkel de oudste gepensioneerden, maar ook heel wat volwassenen hebben versta-problemen.  Ook verrassende resultaten bij de 11.000 deelnemende jongeren: een iPod-generatie lijkt op komst. 
Stress, vermoeidheid en slechtere prestaties op het werk zijn het resultaat van verminderend gehoor, terwijl de persoon in kwestie het nog niet beseft.  Men hoort nog wel goed, maar krijgt problemen om alles te verstaan, waardoor je hersenen harder moeten werken voor dezelfde job.
Lees de volledige resultaten van het onderzoek op: http://www.seniorennet.be/onderzoekverstatest

 


(advertentie)
Het zuurgehalte in ons dagdagelijks voedsel kan erosie van het tandglazuur veroorzaken en uw tanden gevoelig maken. Colgate Sensitive tandglazuurprotect helpt beschermen tegen erosie van het tandglazuur. Zijn dubbele werking helpt het tandglazuur dag na dag te remineraliseren door het tandoppervlak te versterken... en gevoeligheid te verminderen!
Test de NIEUWE Colgate Sensitive tandglazuurprotect!


 
5.  Dossier Behandelingen in de rubriek Lifestyle
Ben je in de ban van onze nieuwe rubriek Lifestyle en klinkt wellness en genieten jou als muziek in de oren? Dan heeft SeniorenNet meer voor jou in petto!
Ontdek het nieuwe dossier “behandelingen” in de rubriek Lifestyle en vind je weg door de talrijke mogelijkheden. Balneotherapie, floating, hot stone massage, kraxen stove, peeling en yoga zijn maar enkele van de behandelingen die je hierin terugvindt.  http://www.seniorennet.be/lifestyle

 

6.  SeniorenNet steunt Actief50 beurs
Van 16 tot en met 18 oktober staan de 50-plussers centraal op de Actief50 beurs in de Genkse Limburghal. Op deze beurs mag je tal van activiteiten en thema’s verwachten die aansluiten bij de leefwereld van de actieve 50-plusser: comfort, vrije tijd, gezondheid, lekker eten en genieten. En genieten kan je nog des te meer tijdens een bezoekje aan ons SeniorenNet Café! Het ideale moment om samen de Actief50 beurs te bezoeken en gezellig bij te praten.
SeniorenNet is partner van de Actief50 beurs en nodigt je van harte uit voor een fijne en boeiende beleving!  Meer informatie: http://www.seniorennet.be/actief50beurs

 


(advertentie)
Lees meer over ‘genieten van uw pensioen’ op kbc.be/langerleven
We leven letterlijk langer dan vroeger. En niet onze loopbaan is langer geworden, maar wel de jaren na ons pensioen. Dus hebben we ook veel meer vrije tijd voor de boeg. Bovendien blijven we dankzij de medische wetenschap en een gezonde levensstijl veel langer gezond. Genieten is dus de boodschap. Hoe doet u dat?


 
7.  Foto’s volledig privé houden kan!
Je foto’s via het internet delen en toch volledig privé houden?  Dat kan!  Je kan dankzij de SeniorenNet Fotoalbums je foto’s toevoegen aan één of meerdere albums en de foto’s delen met specifieke vrienden of familieleden, maar er tegelijk voor zorgen dat ze niet openbaar worden.  Super handig dus om je dagelijkse foto’s met elkaar te delen via het internet!
De SeniorenNet fotoalbums zijn volledig Nederlandstalig, zeer gebruiksvriendelijk, gratis en er zijn geen limieten op het aantal foto’s.
Start je fotoalbum op http://www.seniorennet.be/fotoalbumregistreren . Hoe je foto’s privé houdt, lees je stap-voor-stap op http://www.seniorennet.be/fotoalbumprive

Partners SeniorenNet:

Partners SeniorenNet

 

Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet.be -  Oplage nieuwsbrief: 340.700

 

Nog veel surfplezier op www.SeniorenNet.be !

 

Met vriendelijke groeten,


Pascal Vyncke
Webmaster
www.SeniorenNet.be