Waar vandaan: SenNet Magazine > Betreffende omgaan met kanker, lente in je tuin en Pasen

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Surf dan naar http://www.seniorennet.be/recentstenieuwsbrief om deze toch te lezen!

SeniorenNet Nieuwsbriefmaart 2010

1.  Nieuw: altijd en overal blogs lezen met jouw gsm of iPhone
Trots lanceert SeniorenNet een technologisch hoogstandje. Jouw favoriete blogs kan je nu gemakkelijk lezen via een iPhone of gsm met internet!
De tienduizenden blogs op SeniorenNet.be zijn altijd bereikbaar! Volg jouw favoriete blogs nu ook in de trein, bus of in het park.
Heb je zelf een blog? Dan kan je eveneens via jouw gsm berichten toevoegen om nog sneller jouw bezoekers te informeren!
Surf met jouw gsm, iPhone of smartphone naar http://blog.seniorennet.be. Zo kan je altijd en overal blogs lezen, reageren of zelf schrijven. Veel blogplezier!

2.  Nieuw dossier: hoe omgaan met kanker?
In steeds meer families wordt iemand getroffen door kanker. Dit nieuws slaat natuurlijk in als een bom. Vaak is de verslagenheid groot en blijf je achter met veel vragen en verdriet. Maar geen antwoorden. In het nieuwe dossier ‘Hoe omgaan met kanker?’ kom je te weten wat kanker is. Hoe je het eenvoudig herkent en hoe je ertegen kan vechten. Maar vooral waar je terecht kan voor een luisterend oor. En waar je een antwoord krijgt op jouw vragen.
Iedereen die rechtstreeks of onrechtstreeks te maken heeft met dit thema kan hier terecht: http://www.seniorennet.be/kanker . Of via www.SeniorenNet.be in de rubriek ‘Gezond leven’.


(advertentie)
De ziekte van Parkinson – Streef naar jouw optimale behandeling!
Naarmate de ziekte vordert, kunnen bepaalde symptomen zich opnieuw voordoen vóór de volgende geplande inname van jouw medicatie. Dit is het gevolg van een verminderd effect van jouw huidige behandeling en staat bekend als end-of-dose symptomen. Herken jij deze symptomen? Klik dan hier om de test in te vullen en voor meer informatie.

3.  Lente in jouw tuin
Maart is meestal een drukke maand voor de tuinier. De tuinkriebels steken al flink de kop op, want als het niet meer vriest kunnen we al veel doen.
Is jouw tuin voorbereid op de lente? Lees in onze Tuinkalender alles over hoe je de tuin klaar maakt. Zowel voor de siertuin, groentetuin, fruittuin, gazon als vijver vind je hier een overzicht van wat je zeker niet mag vergeten! Zo beleef je meer plezier aan jouw tuin.
Surf naar ‘Tuinkalender’ in de rubriek ‘Tuinkriebels’ op SeniorenNet: http://www.seniorennet.be/tuinmaart

4.  Lentekriebels om jouw huis aan te passen?
Binnenkort laat de natuur zich weer van zijn groenste en zonnigste kant zien. Is jouw woning klaar om deel uit te maken van de idyllische lentetaferelen? De juiste sfeerverlichting. Een gebruiksvriendelijke keuken. Een stijlvolle badkamer. Draag de natuur in jouw hart! Bovendien doe je zelf voordeel dankzij de energietips die je in de rubriek ‘Interieur en inrichting’ vindt.
Heb je geen zin om jouw handen vuil te maken? Wens je jouw huis te verbouwen? Sta jij (of jouw kinderen) op het punt om te bouwen? Je vindt jouw (ver)bouwspecialist, in jouw buurt, via de rubriek ‘Op Zoek Naar’!


(advertentie)
Gratis individueel modeadvies bij e5 mode
Speciaal voor de lezers van SeniorenNet biedt e5 mode gratis modeadvies aan. Laat je door één van de modeconsulenten adviseren en krijg tal van tips om jouw troeven uit te spelen en je eventuele probleemzones te maskeren. Bovendien krijg je 10 euro korting extra op je aankopen tijdens deze afspraak.
Voor meer info of een afspraak, klik hier.

5.  Doe jij aan organisch tuinieren?
Heb jij groene vingers? Dan sta je zeker en vast te trappelen om opnieuw in jouw tuin aan de slag te gaan. Dit nieuwe seizoen brengt ook nieuwe mogelijkheden. Doe jij al aan organisch tuinieren? Nee? Dan is dit het moment! In het dossier ‘Organisch tuinieren’ kom je meer te weten over bemesting, onderhoud van jouw gazon,… maar vooral hoe je jouw tuin op een biologische manier doet groeien. Zo bouw je een basiskennis op om zelf biologische groenten en fruit te telen. Maar leer je ook hoe je jouw tuin opfleurt en hoe je helder vijverwater verkrijgt.
Surf naar http://www.seniorennet.be/organischtuinieren of kijk in de rubriek “Tuinkriebels” en vervolgens “Organisch tuinieren”.

6.  De lente en Pasen op je bord
Ben je op zoek naar een smakelijk idee? Of wil je jouw culinaire grenzen verleggen? Neem dan zeker een kijkje in onze receptendatabank. Hier vind je honderden recepten! Om jouw zoekwerk te verlichten selecteerden we er enkele voor speciale gelegenheden. Het begin van een seizoen of een feest.
We maakten een selectie voor lenterecepten, maar eveneens een selectie voor Pasen!
Deze receptenselecties vind je hier: http://www.seniorennet.be/paasrecepten. Of in de rubriek “Culinair” op SeniorenNet en dan bij “Recepten”.


(advertentie)
Stel jij je soms de vraag of je wel goed verzekerd bent? Want net als iedereen heb je nu eenmaal geen glazen bol en weet dus nooit wat er jou te wachten staat. Denk bijvoorbeeld aan de grillen van Moeder Natuur: stormschade of wateroverlast kan heel wat ongemak teweeg brengen. Goed voorbereid zijn is daarom de boodschap. Meer weten? Klik hier.

7.  Tip: verstuur jouw paaswensen
Verras jouw vrienden en familie met een paaskaart! Op SeniorenNet heb je de keuze uit tientallen feestelijke e-cards. Deze zijn volledig gratis! Bovendien kan je een tekst, muziek, of een kleur toevoegen aan jouw paaskaart. Deze kleine attentie wordt zeker op prijs gesteld! Geef vandaag de e-card al in, je kan opgeven om te verzenden op 4 april. Je vindt de e-cards hier: http://www.seniorennet.be/ecards/. Of klik in het menu op SeniorenNet.be op ‘E-cards’!

8.  Wist je dat jouw SeniorenNet veel wordt bezocht?
Dagelijks bezoeken meer dan 85.000 mensen jouw SeniorenNet. En in totaal bereiken we samen meer dan 1,7 miljoen verschillende families per maand. Dit is een absoluut record! Het is de grootst mogelijke beloning voor alle medewerkers.
Zonder jouw bijdrage was dit niet mogelijk geweest! Surf dagelijks naar jouw SeniorenNet voor nieuws, interactiviteit en informatie! Vertel ook jouw vrienden en familie over jouw favoriete startpagina SeniorenNet.be en help ons nog meer 50-plussers te bereiken!
Ik bedank je uit naam van de tientallen vrijwilligers. Pascal Vyncke, http://www.SeniorenNet.be

Partners SeniorenNet:

Partners SeniorenNet

Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet.be -  Oplage nieuwsbrief: 373.100

Nog veel surfplezier op www.SeniorenNet.be !

Met vriendelijke groeten,

Pascal Vyncke
Webmaster
www.SeniorenNet.be