Waar vandaan: SenNet Magazine > Videonieuws, dossier fietsen, allergie voorspelling en communiefoto's

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Surf dan naar http://www.seniorennet.be/recentstenieuwsbrief om deze toch te lezen!

SeniorenNet Nieuwsbriefapril 2010

1.  Nieuw: videonieuws
Kijk naar het nieuws zonder te moeten wachten tot 19u ’s avonds wanneer het uitgezonden wordt. We brengen het nieuws uit binnen- en buitenland met professionele reportages, vaak nog voor het op TV gekomen is!
Kijk wanneer het je zelf uitkomt, 24/24u! Stel zo je eigen nieuws samen en kijk enkel naar wat je interesseert.
Je kan het nieuws op de homepage van SeniorenNet vinden in de rechtse kolom (oranje achtergrond). Klik daar een item aan of klik op “Meer videonieuws”.
Of surf rechtstreeks naar http://www.seniorennet.be/videonieuws !

2.  Nieuw: dossier ‘Veilig Fietsen’
Fietsen is één van de populairste sporten die er is. Je blijft in beweging én je gezondheid krijgt een boost. Bovendien is het ook een heel sociale en ontspannende sport. Maar de huidige verkeerssituatie maakt het fietsers niet makkelijk om zich veilig door het verkeer te bewegen. Een flinke dosis assertiviteit is de boodschap! Samen met de Fietsersbond brengt SeniorenNet een gloednieuw dossier: ‘Veilig Fietsen’. Hier krijg je tal van tips om veilig, bewust en actief de fiets te gebruiken. Open het dossier via de rubriek "Mobiliteit" of rechtstreeks: http://www.seniorennet.be/fietsen .


(advertentie)
Bescherm jouw gezichtsvermogen
Leeftijdsgebonden Macula Degeneratie (LMD) is een relatief ongekende oogaandoening die het gezichtsvermogen snel kan aantasten.Toch is het de eerste oorzaak van blindheid bij 60-plussers. Een vroegtijdige opsporing en behandeling kunnen jouw gezichtsvermogen beschermen. Wens je meer informatie of wil je jouw zicht testen? Klik hier.

3.  ‘Digitaal Fotograferen na 50’ reeds in derde druk!!
Zet jij je eerste stappen in de digitale fotografie of ben je al wat meer gevorderd? Dan is ‘Digitaal Fotograferen’ zeker iets voor jou. Het boek van Pascal Vyncke is zo succesvol dat het al in derde druk gegaan is!
Met handige tips en duizenden voorbeelden leert het je stap voor stap nog meer uit je fototoestel te halen. Je kan het boek rechtstreeks bestellen bij SeniorenNet via deze link. Slechts enkele dagen later ligt het boek in jouw brievenbus. Of je kan het kopen bij je boekhandel in de buurt.
Meer info over het boek en hoe het te bestellen vind je hier: http://www.seniorennet.be/fotograferenna50

4.  Lente = allergiekriebels?
De lente is in het land! Maar misschien staat het voor jou ook synoniem voor tranende ogen, een verstopte of lopende neus, nies- en hoestbuien. Hooikoorts is geen lachertje!
De eenvoudigste oplossing is natuurlijk zo weinig mogelijk in contact te komen met pollen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is daarom handig om een pollenvoorspelling te kunnen raadplegen. Zo weet je wanneer jij moet uitkijken. De pollenkalender op SeniorenNet voorspelt dagelijks hoe erg de pollenconcentraties oplopen. Zo informeren wij je maximaal, zodat je zo min mogelijk last hebt van allergie. Je vindt de dagelijkse voorspelling en extra informatie over allergie via http://www.seniorennet.be/allergie of in het zwarte menu bovenaan elke pagina van SeniorenNet als “Allergie”.


(advertentie)
Op reis? Niets vergeten?
Stel, je vertrekt op reis en begint de lijstjes af te werken van dingen die je zéker niet mag vergeten: kleren, zonnebril, ontspannende lectuur enz. Goed idee, want hoe beter voorbereid je op reis vertrekt, hoe meer ontspannen je zal terugkomen. Maar ben je zeker dat je alles bijhebt? Wat als je ter plaatse dringend geld nodig hebt? Of als je op het laatste nippertje jouw reis moet afzeggen? Lees meer.

5.  Communiefoto’s of foto’s van de paasvakantie?
Zoek je een plek waar je de communiefoto’s van je kleinkinderen kan publiceren?
Heb je tijdens de paasvakantie een leuke uitstap gedaan met je kleinkinderen? Zet dan je foto’s online in een gratis fotoalbum en deel ze met wie je maar wil. Het aantal foto’s dat je mag toevoegen is onbeperkt. Foto’s op het internet plaatsen was nog nooit zo eenvoudig! Surf naar http://fotoalbum.seniorennet.be en begin er meteen aan!
Je kan ook foto’s privé houden, zodat enkel familieleden ze kunnen zien.
Starten? Surf naar http://fotoalbum.seniorennet.be/registreren.php en registreer jezelf gratis. Stap-voor-stap handleiding, zie http://fotoalbum.seniorennet.be/help.php !

6.  SeniorenNet routeplanner als je persoonlijke reisassistent
Nu de lente volop doorbreekt is het ideaal om een weekendje of een dagtrip te plannen. De online routeplanner van SeniorenNet stippelt eenvoudig en snel je tocht uit. Met één klik druk je jouw reisroute en bijhorende routedetails af. Je kan de routeplanner ook perfect gebruiken voor het opzoeken van locaties en het opvragen van satellietkaarten.
Raadpleeg de routeplanner via het blokje ‘routeplanner’ bovenaan op de homepage (zwarte menu) of rechtstreeks via deze link: http://www.seniorennet.be/routeplanner .


(advertentie)
Leven wordt steeds duurder. Sterven ook.
Alles wordt duurder. Zelfs doodgaan. Studies wijzen uit dat een uitvaart binnen 10 jaar 6.400 euro zou kunnen kosten. Ontdek in het dossier Uitvaart welke aspecten bij een uitvaart komen kijken. En hoe je met een uitvaartzorgplan jouw familie later zorgen en kosten kan besparen. DELA regelt alles: de uitvaart, de kosten en het papierwerk. Klik hier voor meer informatie.

7.  Mailgroepen: al 350 miljoen e-mails verzonden!
De meer dan 50 mailgroepen op SeniorenNet zijn een waanzinnig succes. Op deze virtuele plek nemen tienduizenden mensen actief deel aan één of meerdere mailgroepen. Onlangs werd zelfs de 350-miljoenste mail verzonden! Tuin, computer, cultuur, alleenstaanden en nog zoveel meer: er komt heel wat aan bod.
Wil jij ook bijleren, discussiëren of je kennis en ervaring delen met anderen? Surf rechtstreeks naar de mailgroepen via http://www.seniorennet.be/mailgroepen of klik in het menu op “Mailgroepen”.

Partners SeniorenNet:

Partners SeniorenNet

Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet.be -  Oplage nieuwsbrief: 399.400

Nog veel surfplezier op www.SeniorenNet.be !

Met vriendelijke groeten,

Pascal Vyncke
Webmaster
www.SeniorenNet.be