Waar vandaan: SenNet Magazine > Straks ijzel verwacht?

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Surf dan naar http://www.seniorennet.be/recentstenieuwsbrief om deze toch te lezen!

SeniorenNet Nieuwsbriefdecember 2010

1. Kerstmis staat voor sneeuw, feesten en... wenskaarten!
Behoed de postbode voor een extra hernia en verstuur je wenskaartjes online dit jaar. Vrienden, familie, collega’s, verre kennissen, verras iedereen met een leuke SeniorenNet e-card. Je hoeft je niet te beperken tot een select groepje, de e-card is immers volledig gratis en makkelijk om te versturen. Een heldere uitleg vind je op http://www.seniorennet.be/ecardshelp. Het enige moeilijke wordt kiezen uit het ruime aanbod van mooie, ontroerende of grappige kaartjes.
Personaliseer je e-card met een tekstje of kleurtje en versturen maar!
Tip: je kan het kaartje nu al aanmaken en de datum waarop je het wil verzenden instellen.
Surf naar http://www.seniorennet.be/ecards/ en kies uit de rubriek Kerstmis & Nieuwjaar jouw favoriete kaart(en).

2. Gladde wegen of ijzel? Met één klik goed voorbereid
Speel op veilig en controleer vóóraf de toestand van het wegennet. Met één klik weet je direct hoe het zit. Ga via de link "Wegentoestand" bovenaan SeniorenNet in de zwarte menubalk. Je vindt hier bovendien nog meer belangrijke informatie voor de automobilist. Zo is er de "Buienradar" die je waarschuwt voor neerslag, de “Routeplanner” die je verder op weg helpt en ten slotte de "File & Radar"-rubriek. Deze pagina’s worden voortdurend bijgewerkt om de meest actuele informatie aan te bieden.
Begeef je dus niet op glad ijs en check de Wegentoestand-wijzer op http://www.seniorennet.be/wegentoestand !

3. Nieuw dossier: Feesten
Of je nu een kerstfeest, een trouwfeest of een receptie organiseert: om te feesten heb je het geschikte materiaal nodig. Een feest is pas geslaagd wanneer alles tot in de puntjes verzorgd is! Het nieuwe dossier ‘Feesten’ vertelt je van A tot Z hoe je de perfecte tafel kan indekken en hoe je de perfecte sfeer kan creëren. Kortom: ontdek hoe je ook jouw gasten een onvergetelijke ervaring kan bezorgen.
Je kan het dossier vinden in de rubriek Culinair op SeniorenNet ofwel rechtstreeks: http://www.seniorennet.be/feesten


(advertentie)
Binnenkort is uw bankkaart niet meer bruikbaar buiten Europa
Vanaf 17/01/2011 wordt uw debetkaart standaard geblokkeerd voor gebruik buiten Europa. Zo willen heel wat Belgische banken hun bankkaarthouders nog beter beschermen tegen fraude. Voor verrichtingen binnen Europa en via internet verandert er niets. Plant u een reis buiten Europa? Dan is een kredietkaart het meest handige betaalmiddel. Ontdek hier in welke landen uw bankkaart nog bruikbaar is.
Info: http://www.seniorennet.be/reizenbuiteneuropa

4. Vele kleintjes maken één groot... voordeel!
Op de Actief50-beurs in Genk kwam SeniorenNet voor de dag met de OxyPass. Sindsdien is het een gigantisch succes waardoor we nog meer voordelen kunnen krijgen!
Want met hoe meer we zijn, hoe groter de voordelen! Zo kan je als OxyPass-houder een jaar lang goedkoper overnachten in luxehotels. Voor 29 euro p.p.p.n. slaap je in een top-hotel en kan je ’s morgens ook nog genieten van een heerlijk ontbijt. Intussen zijn de kinderziektes eruit en gaan we er volop tegenaan. Wat biedt de VIP-kaart nog meer aan? Breng een bezoekje aan de website en kom erachter!
Klik op "OxyPass" rechtsboven op SeniorenNet of rechtstreeks: http://www.seniorennet.be/oxypassinfo

5. Op jacht naar cadeautjes?
Het is niet altijd eenvoudig om een origineel én nuttig cadeau te verzinnen. Een leuke tip is het boek "Internet na 50" van Pascal Vyncke. Deze gids helpt 50-plussers uit de (internet) nood. Breng ook jouw familie of vrienden verlichting en schenk hen een cadeau waar ze achteraf nog veel plezier aan kunnen beleven.
Je kan het boek kopen bij de boekhandel in jouw buurt, of bestellen via SeniorenNet. Meer info vind je op http://www.seniorennet.be/internetna50
Extra tips zijn de boeken "Computeren na 50 voor Windows 7" en "Fotograferen na 50" (info: http://www.seniorennet.be/computerenna50 en http://www.seniorennet.be/fotograferenna50)!

6. Koken met een (kerst)sterretje
Een vrolijk kerst- of nieuwjaarsfeest gaat altijd gepaard met een heerlijke maaltijd. De ideale gelegenheid om je kookkunsten te demonstreren dus! Verbaas vrienden en familie met overheerlijke gerechten en originele hapjes.
Inspiratie nodig? Onze culinaire afdeling helpt je op weg! Je vindt er allerlei recepten en ideetjes, aangepast aan het thema. Breng ook eens een bezoekje aan één van onze talrijke culinaire blogs. Een mooi voorbeeld is de blog "Jenthe’s keuken", hier ontdek je eenvoudige en lekkere gerechtjes bereid door de sympathieke Oostendse Jenthe.
Surf naar http://www.seniorennet.be/culinair en haal je keukenschort naar boven, of klik in het linkse menu van SeniorenNet op "Culinair". Eindejaarsrecepten op http://www.seniorennet.be/kerstrecepten .

7. Poll: welke kerstversiering siert onze tuinen en huiskamers?
Iedere winter opnieuw verfraaien de talrijke kerstversiersels onze straten. Sommigen doen mee, anderen niet en dan zijn er ook nog de uitschieters. Wat doen de 50-plussers? Uit onze rondvraag konden wij enkele opmerkelijke weetjes afleiden. Zo stalt een kwart van de deelnemers geen kerstversiering uit. Wat ook opvalt is dat slechts 11% van de kerstversierders zich beperkt tot een boom. Lichtjes, kransen, rendieren en olijke Kerstmannen, jullie houden ervan!
Start hierover een onderwerp op het forum en kom er achter waarom mensen al dan niet ‘op de sier’ gaan. De drijfveren van de mens zijn immers mateloos interessant!

Partners SeniorenNet:

Partners SeniorenNet

Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet -  Oplage nieuwsbrief: 419.900

Nog veel surfplezier op www.SeniorenNet.be (of http://www.SeniorenNet.nl) !

Met vriendelijke groeten,

Pascal Vyncke
Webmaster
www.SeniorenNet.be
www.SeniorenNet.nl