Waar vandaan: SenNet Magazine > Fietsen?

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Surf dan naar http://www.seniorennet.be/recentstenieuwsbrief om deze toch te lezen!

SeniorenNet Nieuwsbriefapril 2011

1.  Fiets je fit!
Het wielerseizoen is weer volop aan de gang en bereikte afgelopen zondag met de Ronde van Vlaanderen zeker een hoogtepunt.
Wil jij graag de wielerhelden achterna? Of trek je er gewoon graag op uit voor een heerlijke fietstocht? Werp dan zeker een blik in ons dossier ‘Veilig fietsen’. Je vindt er praktische tips om je veilig op de weg te begeven, met het juiste materiaal.
Je kan het dossier vinden in de rubriek Mobiliteit en vervolgens “Veilig fietsen”, of rechtstreeks: http://www.seniorennet.be/fietsen
PS: we geven een VIP-beleving van de Ronde van België weg via OxyPass, meer info: http://www.seniorennet.be/rondevanbelgie

2.  Tip: verstuur jouw paaswensen
Verras je vrienden en familie met een paaskaart! Op SeniorenNet heb je keuze uit tientallen feestelijke e-cards. En deze zijn volledig gratis! Bovendien kan je tekst, muziek of kleur toevoegen om je paaskaart te personaliseren. Deze kleine attentie wordt zeker op prijs gesteld! Maak de kaart vandaag al aan, je kan immers opgeven om te verzenden op 24 april.
Je vindt de e-cards hier: http://www.seniorennet.be/ecards/. Of klik in het menu van SeniorenNet.be op ‘E-cards’! De Paaskaartjes kan je direct vinden op: http://www.seniorennet.be/ecardspasen

3.  SeniorenNet zoekt duizend 50-plussers
Goed nieuws want jij krijgt als 50-plusser de kans om de jonge generatie het vuur aan de schenen te leggen! Hoe? Vertegenwoordig SeniorenNet op een plezante manier als actieve 50-plusser voor een uniek project dat loopt in samenwerking met KBC. Het concept? Jongeren zijn vandaag de dag in de ban van festivals (Werchter, Dranouter,…) en doen er alles aan om een ticket te bemachtigen. Bedoeling is dat jij, als 50-plusser, zo een ticket representeert en als eenkoppige jury beslist welke jongere het ticket waard is met zijn/haar super keitof idee!
In een uitdagende bui? Surf naar http://www.seniorennet.be/ticketsvoorjongeren en laat je fantasie de vrije loop!


(advertentie)
Onderhandelen met verstand, ook in tijden van crisis
Ben je van plan een huis te kopen, surf dan eens naar www.kbchuisonderhandelen.be. Je vindt er tips om je financiële limieten te leren bepalen, de waarde van een huis te schatten, een aanvaardbare prijs naar voren te schuiven, enz. Realistische scenario’s en concrete adviezen leiden je doorheen een mini-opleiding in het voeren van onderhandelingsgesprekken en het bepalen van financiële basisparameters.
www.kbchuisonderhandelen.be

4.  50-plussers en successieplanning: de resultaten van ons onderzoek
Waarom stellen mensen al dan niet een testament op? Zijn 50-plussers bezig met hun erfenis? Weet men waar men terecht kan voor het opstellen van een testament? Zijn de tarieven van de successierechten gekend?
Enkele vragen die ook wij ons afvroegen. Het grootschalig onderzoek dat SeniorenNet in samenwerking met Rode Kruis Vlaanderen voerde, peilt naar de houding van onze bezoekers ten opzichte van testamenten en successieplanning. Bekijk de resultaten op http://www.seniorennet.be/onderzoeksuccessieplanning.

5.  SeniorenNet: 10 jaar jong
Op 10 jaar tijd is SeniorenNet uitgegroeid tot één van de 15 grootste Belgische Websites. Reden om te vieren dachten we maar de tijd en middelen ontbreken om er, zoals 5 jaar geleden, één groot feest van te maken. Maar niet getreurd, we gaan er een fantastisch feestelijk jaar van maken met verrassende initiatieven.
Wij bedanken JOU alvast! Want jij als bezoeker zorgt ervoor dat wij, een team van 150 vrijwilligers, het elke dag waard vinden om de site nóg beter te maken voor elke actieve 50-plusser! SeniorenNet is namelijk van ons allemaal!


(advertentie)
Resultaten Lapperre Hoorstudie
Vorig jaar lanceerde Lapperre via SeniorenNet een oproep om in het kader van de Lapperre Hoorstudie de nieuwste PCA-hooroplossingen uit te testen. Een duizendtal personen die nog goed horen, maar versta-problemen ondervinden in bepaalde lawaaiige situaties, namen deel. Vandaag maakt Lapperre de frappante resultaten van de studie bekend. Lees meer: http://www.seniorennet.be/resultatenhoorstudie

6.  SeniorenNet Cruise naar de Griekse eilanden van 10 tot en met 18 juni 2011
Laat je verwennen aan boord van een gigantisch luxeschip want ook dit jaar organiseert SeniorenNet een fantastische cruise op vraag van de bezoekers. Na de geslaagde cruise naar de Noordkaap, kozen we deze keer voor zon, zee en Zuiderse bestemmingen. De unieke reis start in Venetië en voert je langs de Griekse eilanden en Kroatië met tussenstops in o.a. Athene, Corfu en Dubrovnik.
Uiteraard doen we graag iets speciaals, zo hebben wij een korting van maar liefst 533 euro kunnen bekomen. Bovendien zijn er drie excursies in het pakket inbegrepen. Meer informatie vind je hier. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!
Zin in een voorproefje? We organiseren een 2de infosessie op donderdag 28 april. Hou dus alvast deze datum vrij. Meer info later op: http://www.seniorennet.be/cruise10juni2011

7.  Geef lentedipjes geen kans
Last van de weerswisselingen? Wie niet! De ene dag is het buiten 20 graden en de volgende dag is de vorst weer in het land. Dat heeft beslist een effect op je mentale en fysieke gezondheid. Elke dag hebben we gezondheidsvooruitzichten hoe het “bioweer” ons lichaam en stemming zal beïnvloeden.
Kijk op http://www.seniorennet.be/bioweer of klik op de homepage in de linkse kolom bij “Gezondheid”.
PS: weersverwachtingen kan je vinden bij “Weer” (zwarte balk bovenaan), of rechtstreeks: http://www.seniorennet.be/weer

8.  Blog in de kijker: een bloemetje hier, een takje daar, en klaar!
Overal, in de tuinen, in het park, zelfs op de vensterbanken, verschijnen de eerste bloemetjes. De mooie lentekleuren zijn terug in het land en deze werken inspirerend. Je vingers jeuken en je krijgt zin om mooie bloemstukken te maken. Op SeniorenNet vind je allerlei leuke blogs die van naaldje tot draadje uitleggen hoe je schitterende stukken maakt. Op de blog het ‘Hofke’ legt Theresa klaar en duidelijk uit hoe je van een verzameling takjes, sprietjes gras en bloemetjes tot een pièce de résistance komt.
Breng een bezoek aan het Hofke op http://blog.seniorennet.be/hofke/.

Partners SeniorenNet:

Partners SeniorenNet

Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet -  Oplage nieuwsbrief: 427.900

Nog veel surfplezier op www.SeniorenNet.be (of http://www.SeniorenNet.nl) !

Met vriendelijke groeten,

Pascal Vyncke
Webmaster
www.SeniorenNet.be
www.SeniorenNet.nl