Waar vandaan: SenNet Magazine > SeniorenNet Nieuwsbrief in een nieuw kleedje

SenNetMagazine

Email

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/nieuwsbrief138

SeniorenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

mei 2011

Onze SeniorenNet Nieuwsbrief werd in een nieuw jasje gestoken en zal vanaf nu meer een magazine zijn.
Met voor ieder wat wils, in het bijzonder ook voor jou! Ontdek je favoriete rubriek(en) hieronder! Lees verder


Inzicht

SeniorenNet 10 jaar jong

Ons SeniorenNet is precies één decennium jong. Gefeliciteerd en vooral een welgemeende 'dank je wel'. Want het zijn jouw inbreng en suggesties geweest die mij steeds verder hebben gedreven en zo hebben we samen van SeniorenNet gemaakt wat het nu is: een bruisend sociaal netwerk waar 1,6 miljoen actieve 50-plussers per maand naar toe surfen om bezig te zijn met de dingen die hen interesseren.

Lees verder    Reageer

Cartoons op SeniorenNet (Ben Seys aan het woord)

Op SeniorenNet surfen dagelijks duizenden mensen naar de cartoons, links onderaan op de homepage. Elke dag vrolijken vier splinternieuwe prenten je dag op. Ga jij ook kijken? Dan ken je zeker Ben Seys, één van onze huiscartoonisten. Binnenkort kan je ook zijn nieuwste cartoon 'PsyCarl' leren kennen. Dringend tijd dus om kennis te maken met de man achter de cartoon!

Lees verder    Reageer

SenNet Life

Foto van de maand (mailgroep fotografie voor beginners)

Je moet geen verstand hebben van fotografie om te begrijpen dat de Fotografiegroep deze prachtfoto selecteerde. 'Landende Zeemeeuw' is genomen in het Zwin. Maar als dit werk is van een beginner, waar ligt de lat dan?

Lees verder   Reageer

Levensstijl

Zo simpel is masseren

Je hebt niets anders nodig dan massageolie en ... je handen. Moeilijk? Helemaal niet! Je ziet bijvoorbeeld op welke manier je een ontspannende nek- of schoudermassage of een zalige voetmassage geeft. Jij doet het gewoon na. Wedden dat je partner in de wolken zal zijn?

Lees verder   Reageer

Een eigen moestuin? Aan de slag met die groene vingers (advertentie)

Heb je in jouw tuin nog enkele vierkante meters over? Tover deze dan om tot een heus moestuintje waar je heerlijke kruiden en gezonde groenten kunt telen. Want een eigen biologische moestuin brengt de smakelijkste groenten op je bord. In het dossier 'Organisch tuinieren' helpt DCM je alvast op weg om de heerlijkste groenten en vruchten te kweken en dit op een biologische manier.


Leven in balans

"Ouder worden is meer en meer weten dat je minder en minder weet" (Frank Focketyn)
Vlaams acteur en spring-in-het-veld Frank Focketyn werd 50. En daar maalt hij niet om. "Ik had het moeilijker toen ik 40 werd", zegt 'Pappie' uit Vaneigens. Eén op vijf SeniorenNetters kan niet meteen een gezicht plakken op zijn naam. Maar als je hem ziet, weet je meteen over wie het gaat. Zijn kinderen vliegen stilaan het huis uit. Frank doet zoals altijd wat hij graag doet.

Lees verder   Reageer

"Ik heb zelfs overwogen om opnieuw te gaan werken, dan heb ik tenminste 8 uur rustpauze" (Garf 54j)
Niet meteen een opmerking die je verwacht van de luie, dikke kat Garfield. Aan hem heeft SeniorenNetter 'Garf' zijn nickname ontleend. Maar de lol en de ogen vertonen wel een gelijkenis. Het huis staat vol met Garfield-trofeeën. "Soms ben ik ook wel eens lui, hoor. De naam Garf past me goed."

Lees verder   Reageer

Inspiratie

Een weekendje weg? Hier vind je de leukste adresjes

Op zoek naar een gezellig hotel? Goed nieuws want OxyPass breidt het hotelaanbod uit. Het kernwoord is meer! Meer hotels aan scherpe prijzen, meer keuze en vooral nog meer luxe en comfort. De formule van €29 per persoon, per nacht kon reeds heel wat leden bekoren. Vanaf nu kan je bovendien ook luxe hotelkamers boeken aan €39 per persoon en €49 per persoon. Waarom zou je meer betalen? Je verblijft in luxueuzere sterrenhotels, uniekere panden, duurdere steden en krijgt flexibelere boekingsperiodes.

Bezoek de OxyPass website  

De OOOH's groeien aan de bomen in Wallonië! (advertentie)

Bestel nu het nieuwe gratis tijdschrift "OOOH was ik maar...". Ontdek de OOOH-factor van het zuiden van ons land met zijn prachtige landschappen, gastvrijheid en boeiende steden. Het tijdschrift staat vol met tips en weetjes. Plan een citytrip of een gezellige familie uitstap met de (klein-)kinderen. Beleef de prachtige kasteelroutes, musea, verborgen schatten en gastronomie. Tevens maak je kans op vijf zalige weekends in het zuiden! Klik hier, neem deel en ontvang het gratis tijdschrift!


Cocktail Positivo

SeniorenNet brengt lawine op gang

"Als jullie allemaal een beetje meer wijn drinken en de kurken sparen ...", zo klonk de oproep van de vrouw van Bundershove. Dat moet je op SenNet maar één keer vragen. Meteen ontstond er een lawine aan reacties. Iedereen spaarde mee! De 'kurkoogst' was overweldigend. Van alle kanten kwamen kurken binnengestroomd. Talrijke wijnbars en restaurants deden mee, en niet te vergeten de SenNetters natuurlijk!

Lees verder   Reageer

Gespot op het internet

Dé nieuwe trend in huisdierenland: leer je hond tafelmanieren! Deze Golden Retriever is alvast goed opgeleid door zijn baasje!

Lees verder   Reageer

Opmerkelijk

Mensen die hard werken maken veel fouten. Mensen die het rustig aan doen, maken weinig fouten. Ik ken ook mensen die geen fouten maken.

Meer opmerkelijk

Grapjes

Een vrouw komt een modezaak binnen en vraagt: "Mag ik die blauwe jurk in de etalage passen?"
"Natuurlijk mevrouw, maar we hebben ook paskamers hoor."

Meer grapjes

Nutteloos weetje

70 procent van de tandenborstels verdwijnt na dienst in de vuilbak. 30 procent van de tandenborstels krijgt een tweede leven: als poetshulp (50 procent), opblinken fiets- en auto (8 procent) of knutselen met kinderen (1,6 procent).

Meer weetjes

Citaat

Al opgemerkt dat iedereen die trager rijdt dan jijzelf een idioot is en iedereen die harder rijdt een gevaarlijke gek. (Carlin)

Meer citaten

Spreekwoord

"Wat Hansje niet leert zal Hans nooit weten." Verklaring: je moet het eerst leren om het later te kunnen.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partners partners partners partners

Werk mee aan ons magazine of geef je mening over onze artikelen

Oproep: Heb jij ervaring?

Je hebt een bijzondere kennis over een bepaald onderwerp?
Ben je elektricien, loodgieter, fotograaf, professor, journalist, verpleger,... Iedereen heeft een unieke kennis!
Meld het ons kort op redactie@sennetmagazine.be samen met je contactgegevens (inclusief telefoonnummer)!

Schrijf mee!

Heb jij een leuk verhaal geschreven, nuttige informatie of praktische tips die je wil delen met de andere SeniorenNetters? Laat maar komen op redactie@sennetmagazine.be!
Per effectief gepubliceerd artikel belonen we je bovendien met een OxyPass (waarde 29 euro) voor jezelf of voor een vriend(in), die een boost geeft aan je actieve levensstijl.
(Voor alle duidelijkheid: de redactie behoudt zich het recht om ingezonden artikelen aan te passen en worden eigendom van SeniorenNet.)

Jouw mening!

We willen steeds verbeteren en horen daarom graag je mening over onze artikelen: redactie@sennetmagazine.be.

Artikel uit SeniorenNet Magazine gebruiken?

Het overnemen van artikelen kan gratis, gelieve dit éérst aan te vragen aan de redactie op redactie@sennetmagazine.be. Een duidelijke bronvermelding van www.SeniorenNet.be is verplicht.


Deze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 427.500
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be