Waar vandaan: SenNet Magazine > Thuis wonen kan niet meer!

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/6/

SeniorenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

september 2011

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Assesteenweg 65, Ternat

Inzicht SenNet Life Levensstijl Leven in balans Genieten Cocktail Positivo

Inzicht

Nieuw dossier: Thuis wonen kan niet meer. Wat nu?

Als je ouders of jijzelf plots zorgbehoevend worden, sta je voor grote vragen én beslissingen. Kies je voor een serviceflat of een woonzorgcentrum? Wat als er alleen overdag hulp nodig is? Wat doe je in geval van dementie? En natuurlijk rijst ook de vraag: 'Wie gaat dat betalen?' In het nieuwe dossier op SeniorenNet vind je alle informatie.

>> Lees verder    Reageer met je mening

Computerbrein of gatenkaas geheugen? Doe de test!

Kan jij (nog) altijd meteen op een naam komen? Weet je de titel van dat ene boek meteen? Of is je geheugen een gatenkaas? Doe snel de test om te zien hoe het met je brein gesteld is! Je hersenen werken immers zoals je spieren: trainen maakt ze sterker en oefening baart kunst. Een goed geheugen schenkt je een goed leven. Doe er dus alles aan om het te behouden!

>> Lees verder    Reageer met je mening

Nieuw op SenNet: Apple gebruikers hebben eigen Forum

De 'Apple' liefhebbers zijn bijzonder blij met hun nieuwe forum op SeniorenNet. De Mailgroep Mac blijft uiteraard verder bestaan. Maar op het forum zijn er rubrieken om te communiceren. Zo kan je makkelijker en sneller antwoorden vinden over de software of hardware van je geliefkoosde Mac. Is het een verslaving of cultus? Sekte of gekte? Waarom zijn Mac-gebruikers gek op alles van 'Apple'?

>> Lees verder    Reageer met je mening

gewrichten

Test uw gewrichten! (advertentie)

Wat is de echte leeftijd van uw gewrichten? Zijn ze jonger of ouder dan uw leeftijd? Onze gewrichten worden er met de jaren niet soepeler op, al is dit natuurlijk geen reden om er niets aan te doen. U kan er wel degelijk iets aan doen ! Test de leeftijd van uw gewrichten, volg de video's ‹‹Terug in vorm›› samen met onze coach, ontdek de voedingstips en krijg een gratis staal. Klik hier.


SenNet Life

Groepsuitstap van Photoshopvrienden eindigt met Pukkelpop-ellende

Met 85 beleefden de Photoshoppers op 18 augustus een prachtige groepsdag in Gent. Ook dit keer waren de Limburgers goed vertegenwoordigd. Toen hun trein 's avonds na heel wat vertraging in Hasselt aankwam, brak er paniek uit. Ambulances en brandweerwagens reden af en aan, er was wateroverlast.

>> Lees verder   Reageer met je mening

Fotografie: Foto van de maand: aan de kust

Dit is écht een foto, geen schilderij. De fotografiegroep (gevorderden ) koos ze als Foto van de maand. Misschien herken je op de achtergrond het befaamde beeld 'Godin van de wind' in Nieuwpoort-Bad. Met de technische beoordeling en tips van mentor Tobias kan je zelf aan de slag.

>> Lees verder   Reageer met je mening

lufthansa

Nood aan een deugddoende reis in het najaar? (advertentie)

Wenst u naar Azië, Afrika, het Midden Oosten, Noord of Zuid Amerika te vliegen? Of liever naar een Europese bestemming? Het kan! Lufthansa is één van Europa's meest toonaangevende luchtvaartmaatschappijen. Met meer dan 200 bestemmingen in 80 landen hebben zij voor ieder wat wils. Ontdek nu alle promoties op www.lufthansa.com en registreer u tevens voor de nieuwsbrief, met zijn vele voordelen.


Levensstijl

Diëten: Goede vetten kunnen geen kwaad

Integendeel! Goede vetten zijn goed voor hart- en bloedvaten en kunnen helpen om je slechte cholesterol te verlagen. Ze zijn dus zelfs nodig bij je dieet! Maar wat zijn goede en slechte vetten? Wat doen ze voor je gezondheid? In welke voedingsmiddelen zitten ze? Je krijgt het glashelder uitgelegd op Kanaal50.

>> Lees verder   Reageer met je mening

Leven in balans

Guido Kestens: Reis naar USA

Guido (oftewel Wama 4040) en vrouwlief Ria zijn net terug van een maand Verenigde Staten. Via hun blog kon je hen de hele reis volgen. De SeniorenNetters maken al sinds '95 verre reizen. Computeren en monteren doet Guido al sinds '85. Op SenNet wil Wama je graag inspireren met zijn ervaringen.

>> Lees verder   Reageer met je mening

Genieten

Mystery shoppers op zoek naar huishoudhulp

'Ben je op zoek naar huishoud- of strijkhulp? Maak gebruik van de dienstencheques bij Plus Home Services en krijg je OxyPass na 30 diensturen terugbetaald.' Cas (mijn man) leest de OxyPass aanbieding aan me voor. Nice to know! Dat wil ik (Sara) proberen. Ik ben al zo lang op zoek, zou ik hier eindelijk een goede hulp vinden?

>> Lees verder   Reageer met je mening

kbc

Voortaan is ook jouw hond goed verzekerd! (advertentie)

Jouw hond is meer dan een huisdier. Hij is een deel van het gezin, een vriend voor het leven. En verdient de beste bescherming. Want jammer genoeg kan er snel iets verkeerd gaan. Jij of iemand wordt gebeten, jouw hond veroorzaakt een ongeval... Hopelijk gebeurt het nooit, maar goed voorbereid zijn kan geen kwaad. Ontdek snel hoe je jouw hond goed kan verzekeren. Klik hier.


Cocktail Positivo

Gespot op het internet: Absurde uitspraken

>> Lees verder   Reageer met je mening

Opmerkelijk

Alle paddenstoelen zijn eetbaar. Weliswaar zijn er paddenstoelen die je maar één keer kunt eten.

Meer opmerkelijk

Grapjes

"Natuurlijk ken ik je nog! Jij bent die jongen van wie ik de naam nooit kon onthouden."

Meer grapjes

gewrichten

Leer werken met Windows 7! (advertentie)

De computerwereld staat niet stil. Op een zeer duidelijke manier kan je stap-voor-stap de nieuwe Windows versie leren. Een nieuw boek van de meermaals bekroonde auteur Pascal Vyncke is nu uit: "Computeren na 50 met Windows 7". In heldere taal leer je echt werken met Windows 7 en de vele (nieuwe) mogelijkheden ervan. Dit fantastische boek is een nuttig cadeau voor vrienden, familie of jezelf. Zowel voor de absolute leek die nooit een computer gebruikte, als voor wie al met eerdere Windows versies vertrouwd is. Je kunt het nieuwe boek vinden bij de betere boekhandel. Of bestel het via SeniorenNet en krijg het gemakkelijk opgestuurd naar huis! Meer info en bestellen, surf naar: http://www.seniorennet.be/computerenna50

Nutteloos weetje

Geen enkele Amerikaanse president was enig kind thuis.

Meer weetjes

Citaat

"Uiteindelijk, is alles een grap."
Engels: "In the end, everything is a gag."
Charlie Chaplin
Brits komisch acteur, filmmaker (1889-1977)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

uit het spek springen
⇒ zijn geluk niet waarderen.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partners partners partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 300.444
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be