Waar vandaan: SenNet Magazine > Wat is geluk voor jou?

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/8/

SeniorenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

oktober 2011

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Assesteenweg 65, Ternat

Inzicht SenNet Life Gelukkig zijn Levensstijl Genieten Reactielijn Cocktail Positivo

Inzicht

Wist je dat: het winteruur weer begint?

Eind van de maand kan je weer een uurtje langer slapen. Als je biologische klok mee wil tenminste. Want tegenstanders van het zomer- en winteruur noemen de moeizame aanpassing één van de nadelen. Zeker is dat jij in de nacht van zaterdag 29 oktober op zondag 30 oktober je klok één uurtje terug moet zetten. Ken je de ezelsbruggetjes al? En ben jij pro of contra winter- en/of zomeruur?

>> Lees verder    Reageer met je mening

Oproep: Wat is 'geluk' voor jou?

'De gelukkigste mens is hij of zij die het denkt te zijn'. Dat is een spreuk over geluk. Iedereen heeft geluk nodig in zijn leven. Maar wat betekent het voor jou? Dat willen we graag weten. Om ons op te peppen, of een ander. Laat ons weten wat geluk voor jou betekent.

>> Lees verder    Reageer met je mening

Nieuw dossier: Wie betaalt uw zorg

Zorg jij voor morgen? Of zijn tegenslagen zorgen voor morgen? Als je kind plots ziek wordt of een familielid thuis hulp nodig heeft wie gaat dat dan betalen? Weet je dat jij je kunt verzekeren voor zulke tegenvallers? Weet je dat je aanspraak kunt maken op heel wat tegemoetkomingen van de overheid bij ziekte en rampspoed? Je krijgt een volledig overzicht in ons nieuw dossier.

>> Lees verder    Reageer met je mening

pearle

€150 korting op een paar multifocale glazen! (advertentie)

Een multifocale bril is een stuk duurder dan een enkelvoudige bril. Daar zijn we ons bij Pearle Opticiens ook van bewust. Daarom bieden we u tot eind november €150 korting op een paar multifocale Pearle Sharp Vision glazen. Kom snel langs en profiteer van dit aanbod! De voorwaarden van deze actie vindt u hier!


SenNet Life

Ga eens op stap met de vrienden van SeniorenNet

De voorbereiding voor de sneeuwvakantie van de groep 'reizen' is al weer volop bezig. Van 11 tot 18 maart gaat de reis ook deze vijfde keer richting Oostenrijk. Altijd naar het dorpje Elbigenalp in het Lechtal en steeds naar hetzelfde hotel. Bijna elke maand trekt de groep er ook voor een dagje op uit. SenNetters samen op stap, dat blijkt een plezante bedoening, of je nu als koppel of alleen meekomt. Voel je het kriebelen om eens mee te gaan?

>> Lees verder    Reageer met je mening

10 jaar chat op SenNet! Maak eens een praatje op het net!

Heb jij ooit al een praatje gemaakt op het net? 'Je bent er absoluut voor ...of tegen', zeggen Poppy, Framboos en chat-coördinator Marleentje. Zij chatten al 10 jaar op SenNet. En nu volgen ze als chatmasters alle gesprekken, uren en uren per dag. Is het een verslaving? Of gewoon een tijdrovend genot? Wat is er zo plezant aan chatten? Waar praat je over?

>> Lees verder   Reageer met je mening


Gelukkig zijn

Tips om het leven van de zonnige kant te bekijken

Tip: Leef nu
Meer dan het nu is er niet. Zit jij te wachten op dat langverwachte telefoontje, die geweldige vakantie, die droompartner of die mooie reis voordat je gelukkig kan zijn? Kies nu voor geluk en koppel het los van de toekomt.

>> Lees verder    Reageer met je mening

europe assistance

Win een jaar lang een complete bijstand! (advertentie)

U herkent het zeker: door een plotse hospitalisatie bent u eventjes 'out'. Maar wie zal het huishouden doen, de hond uitlaten, om boodschappen of medicijnen gaan? Comfortlife is de meest complete bijstand die het dagelijks leven van u en uw familie aanzienlijk verbetert. Zo kan u zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Doe mee aan de quiz en win een jaar lang een complete bijstand!


Levensstijl

Stralend groen gazon? Met deze herfstkuur lukt het!

Een herfstkuurtje kan wonderen doen voor je gazon. Weg met onkruid en gele plekken. Door een behandeling met de juiste (biologische) meststoffen maak je de grassprieten sterk en kan jij in de lente genieten van een stralend groene grasmat. Tuinspecialist Wolf toont je in een (zelfgemaakt!) filmpje precies wat je moet doen voor een fantastisch mooi resultaat!

>> Lees verder   Reageer met je mening

Winterbanden: ga met een gerust hart de baan op!

Heb je al gedacht aan winterbanden voor je auto? Bij ons zijn ze nog niet verplicht, maar in buurland Duitsland bijvoorbeeld wél. De laatste jaren krijgen we ook in België te maken met pakken sneeuw en écht winters weer. Waarom zijn winterbanden dan veiliger? Wat is de investering? Heb je er vier nodig of kan het met twee banden? Waar blijf je met je zomerbanden?

>> Lees verder   Reageer met je mening

5 tips om je goed in je vel te voelen!

Poets je darmen eens helemaal op. Je zult je gezonder voelen en een stuk energieker. Bovendien verhoog je je weerstand. Niet slecht met de winter voor de deur. Moeilijk? Helemaal niet. Het vraagt maar wat kleine aanpassingen in je levensstijl en je voelt je al snel als een vis in het water. Kijk snel naar onze 5 tips!

>> Lees verder   Reageer met je mening


kbc

Stel uw Actimel vragen aan onze experts (advertentie)

Een gezonde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn onontbeerlijk om gezond te blijven. Met 10 miljard unieke goede bacteriën per flesje (L. casei Danone) is Actimel elke dag een gezond extraatje dat uw natuurlijke weerstand helpt te versterken. Dat is wetenschappelijk bewezen door 28 publicaties van klinische studies. Meer weten over Actimel, probiotica of de natuurlijke weerstand? Stel uw vragen op www.uwactimelvragen.be !


Genieten

Mystery shopper's: in de ban van OxyPass op Actief50 beurs

"Wat is dat eigenlijk, een OxyPass?" Die vraag hoorden Sara en ik heel veel op de Actief 50 beurs in de Limburghal in Genk. Terwijl wij er al een jaar van genieten, er als Mystery Shoppers over schrijven om voor jullie de kwaliteit van de aanbiedingen te testen én juist naar de OxyPass stand kwamen om onze kaart te verlengen. Heb jij de Clubkaart van SenNet eigenlijk al?

>> Lees verder   Reageer met je mening


Reactielijn

De mooiste Nicknames: origineelste + verhaaltje

Honderden mooie 'Nicknames' belandden in de mailbox van de redactie. Er is massaal gereageerd op de oproep van Hobbit:'Kies eens een originele 'Nickname'. Wees uniek!', Zoek je nog inspiratie voor een nieuw alter ego? Kijk snel hoe deze SenNetters hun naam bedachten! Hun naam mag je natuurlijk niet overnemen, want die is al in gebruik!

>> Lees verder   Reageer met je mening

Wel of geen spaarlampen? Zo denk jij er over!

Op het artikel over ecoverlichting en spaarlampen zijn heel wat reacties binnengekomen. Veel lezers zitten met vragen. Anderen willen (negatieve) ervaringen met je delen en hebben tips. Sommigen hebben alternatieven. Tenslotte stuurde ook Testaankoop de resultaten van een onderzoek over de spaarlamp. Veel plezier met de reacties!

>> Lees verder   Reageer met je mening


Cocktail Positivo

Gespot op het internet

Soms kan je beter haantje de voorste zijn, dan de laatste in de rij.

Klik hier voor het filmpje

Opmerkelijk

Het is niet de bagage die je met je meedraagt die je rug breekt, het is de manier waarop jij ze draagt.

Meer opmerkelijk

Grapjes

De moeder van Jantje vertelt aan Jantje dat hij volgende week waarschijnlijk de geboorte van een kalf zal meemaken. "Eerst komen de voorpoten, dan de kop, dan de schouders vervolgens het lijf en tenslotte de achterpoten", legt moeder alvast uit. Vraagt Jantje: "En wie zet hem dan in elkaar?"

Meer grapjes

gewrichten

Leer werken met Windows 7! (advertentie)

De computerwereld staat niet stil. Op een zeer duidelijke manier kan je stap-voor-stap de nieuwe Windows versie leren. Een nieuw boek van de meermaals bekroonde auteur Pascal Vyncke is nu uit: "Computeren na 50 met Windows 7". In heldere taal leer je echt werken met Windows 7 en de vele (nieuwe) mogelijkheden ervan. Dit fantastische boek is een nuttig cadeau voor vrienden, familie of jezelf. Zowel voor de absolute leek die nooit een computer gebruikte, als voor wie al met eerdere Windows versies vertrouwd is. Je kunt het nieuwe boek vinden bij de betere boekhandel. Of bestel het via SeniorenNet en krijg het gemakkelijk opgestuurd naar huis! Meer info en bestellen, surf naar: http://www.seniorennet.be/computerenna50

Nutteloos weetje

De vier ringen op kwallen zijn geslachtsorganen. De ringen van het mannetje zijn wit, maar het vrouwtje heeft ook nog rode.

Meer weetjes

Citaat

"Al opgemerkt dat de beste acteerprestaties tijdens de Oscaruitreiking komen van de verliezers die de winnaars feliciteren?"
Julia Roberts
actrice

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Waar het paard aangebonden is moet het vreten
⇒ men moet zich naar de omstandigheden schikken
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partners partners partnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 294.485
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be