Waar vandaan: SenNet Magazine > Wat zijn jouw goede voornemens voor 2012?

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/11/

SeniorenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

december 2011

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Assesteenweg 65, Ternat

Inzicht SenNet Life Gelukkig zijn Levensstijl Genieten Cocktail Positivo Reactielijn

Inzicht

Verstuur een gratis e-card met kerstwensen

Verras je vrienden en familie met originele kerst- en nieuwjaarswensen. De Photoshoppers hebben voor jou weer de mooiste e-cards gemaakt die je gratis kan versturen. Zo'n e-card (elektronische postkaart) is een origineel gebaar om even aan een ander te denken. En bovendien gemakkelijk én snel! Want je hebt geen gedoe met schrijven en postzegels. Kies uit de creatieve kaartjes en verstuur er zo veel je wilt!

>> Lees verder    Reageer met je mening

Heb jij goede voornemens voor 2012?

Ongeveer 2 op 5 mensen maken een goed voornemen met Oud en Nieuw. Doe jij daar nog aan mee of vind je het complete onzin? Wil jij dan trouwens echt veranderen of heb je eerder alleen de wens om de dingen anders aan te pakken? En als je voornemens mislukken, heeft het dan wel zin om goede voornemens te maken? Laat het ons weten en bekijk de top 10 van goede voornemens!

>> Lees verder    Reageer met je mening

Zo eenvoudig is: een digitale muziekbib maken

Het artikel over het verdwijnen van de cd lokte heel wat reacties en vragen uit. Heel wat muziekliefhebbers zien het idee wel zitten om hun platen, cassettes en cd's te digitaliseren. Maar hoe moeten ze dat voor elkaar krijgen? Garf ging aan de slag om je dit uitgebreid uit de doeken te doen. En zo kan jij het ook!

>> Lees verder    Reageer met je mening

Kijk je ogen uit

Meer dan de helft van de Belgen draagt een bril of contactlenzen. Een grote groep is zich niet bewust dat ze in aanmerking komt voor een oogcorrectie. We wennen immers aan het beeld dat we zien. In het dossier 'Kijken en zien' kom je te weten waarom een jaarlijkse check-up van je ogen belangrijk is en lees je alles over het gezichtsvermogende meest voorkomende oogproblemen en oplossingen in de vorm van progressieve glazen of een leesbril...

>> Lees verder    Reageer met je mening

dela

Dela helpt bij een zorgeloze oude dag (advertentie)

Ouder worden brengt extra medische en zorgkosten mee. Die zorgen soms voor financiële verrassingen. En daar komt ooit nog een uitvaart bij. Die kosten al snel €5.000 en meer. Dat wilt u uw familie niet nalaten. Bereken hier hoe een Dela-uitvaartverzekering u daarbij helpt. Zo heeft uw familie maar één zorg: van uw afscheid een serene herinnering maken.


SenNet Life

Gouden raad om elk klusje op te knappen

Knap je klusjes graag zelf op? Ben je een doe-het-zelver? Dan zit je vast wel eens met een probleem(pje). In de groep 'Klussers' staan handige Harry's en Henrietta's elkaar met raad en daad bij. Stel gewoon je vraag en gouden raad is al onderweg.

>> Lees verder   Reageer met je mening


Gelukkig zijn

Leer vergeven en vergeten

Als je besluit anderen of jezelf te vergeven, kies je ervoor om in het hier en nu te leven. Anderen de schuld geven of verwijten maken helpt niets. En eigen schuldgevoelens zijn gevaarlijk en destructief. Vergeef anderen én maak komaf met schuldgevoelens. Maar hoe doe je dat?

>> Lees verder    Reageer met je mening

kbc

Hebt u nog materiële effecten, met of zonder coupon? Dan is deze informatie belangrijk voor u: (advertentie)

Vanaf 1 januari 2012 is er een dematerialisatiebelasting verschuldigd bij het deponeren van materiële effecten. In de pers is sprake van 1% vanaf 1 januari 2012 en 2 % vanaf 1 januari 2013. Deponeringen voor 31 december 2011 zijn vrijgesteld van die belasting. Kom daarom in december nog langs in uw bankkantoor. Meer info


Levensstijl

Zo maak je zelf een bloemstukje voor je feesttafel

Als je gasten ontvangt met de feestdagen doet een mooi verzorgde tafel met een bloemstukje wonderen voor de sfeer. Maar zelfs als je met tweetjes bent -of alleen-, brengt een kerststukje een feestelijk gevoel teweeg. Bovendien is het leuk om zelf te maken én met dit filmpje kan het niet mislukken! Kijk maar hoe eenvoudig het is!

>> Lees verder   Reageer met je mening

7 voorbeelden om servetten te vouwen

Mooi gevouwen servetten maken je feesttafel af! Inspiratie nodig? Wij geven je de meest gebruikte methoden om een servet te vouwen. Met deze voorbeelden kan je meteen aan de slag.

>> Lees verder   Reageer met je mening


Genieten

Mystery Shopper's met tankkaart

Deze keer hebben mijn man Cas en ik de tankkaart van OxyPass aangevraagd. Elke keer proberen wij immers als Mystery Shopper's anoniem een OxyPass voordeel voor je uit. En na een gesprek met vrienden over de gestegen brandstofprijzen komen we tot de conclusie dat de tankkaart toch weer een mooie extra is van OxyPass. Jij hebt de OxyPass Clubkaart van SenNet toch ook al?

>> Lees verder   Reageer met je mening

Windows 7

Op jacht naar cadeautjes (of voor jezelf)? (advertentie)

Het is niet altijd eenvoudig om een origineel én nuttig cadeau te verzinnen. Een leuke tip is het boek "Internet na 50" van Pascal Vyncke. Deze gids helpt 50-plussers uit de (internet) nood. Breng ook jouw familie of vrienden verlichting en schenk hen een cadeau waar ze achteraf nog veel plezier aan kunnen beleven. Je kan het boek kopen bij de boekhandel in jouw buurt, of bestellen via SeniorenNet. Meer info vind je op http://www.seniorennet.be/internetna50 Extra tips zijn de boeken "Computeren na 50 voor Windows 7" en "Fotograferen na 50" (info: http://www.seniorennet.be/computerenna50 en http://www.seniorennet.be/fotograferenna50)!


Reactielijn

Dit vind jij van chocolade

Uit de stroom aan reacties op het artikel blijkt duidelijk dat er heel veel mensen plezier beleven aan een stukje chocolade. Veel mensen zijn er zelfs aan verslaafd. Anderen moeten deze lekkernij tot hun grote spijt laten staan. We selecteerden een aantal reacties!

>> Lees verder   Reageer met je mening

Oei, verdwijnt de cd?

Ook het artikel over de onzekere toekomst van de cd bracht een stroom aan reacties teweeg. De meeste mensen houden te veel van hun kostbare muziek om de cd's bij de oude rommel te zetten. Anderen willen hun muziek best digitaliseren, maar vroegen zich af hoe ze dat moeten doen. Garf legt je in zijn artikel haarfijn uit hoe je dat doet. Wij geven je deze meningen alvast mee

>> Lees verder   Reageer met je mening


Cocktail Positivo

Gespot op het internet

Laurel en Hardy maken het bont als schoorsteenvegers
Ken jij de vrolijke filmpjes van 'Stan&Ollie' nog? Professor Noodle beklaagt het zich waarschijnlijk nog steeds dat hij dit tweetal zijn schoorsteen liet vegen. 'I have nothing to say', 'Ik heb niets te zeggen.'

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Iedereen heeft een fotografisch geheugen. Maar sommigen hebben geen filmpje.

Meer opmerkelijk

Geluk

De moed om je talenten te benutten en te beleven. De mogelijkheid om anderen te ontmoeten en graag te hebben en het leven te delen met wie je gelukkig kan zijn.
Marcella.


Grapje: Schitterend verhaal, waar gebeurd!

Een telefoontje!
"Met Ziekenhuis Gasthuisberg Leuven."
"Ik zou graag met iemand spreken die me kan inlichten over de toestand van een patiënt die bij u verpleegd wordt."
>> Lees verder

Meer grapjes

Nutteloos weetje

De bijbel staat bovenaan het lijstje van meest gestolen boeken ter wereld.

Meer weetjes

Citaat

Nieuwjaarswensen maakt men onvergetelijk door ze te verzenden in een ongefrankeerde omslag.
Seulsten

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

"Het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen"
⇒ Het leven kan mooi zijn, als je er zelf wat van maakt.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partners partners partnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 288.984
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be