Waar vandaan: SenNet Magazine > Pak de files nu eens anders (beter) aan!

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 2 - Nr 9 - 2012

SenNet Life

Groep Fotografie tovert met tijd in Bokrijk! Bekijk de prachtige foto's.

Geniet van de mooie plaatjes van de groep Fotografie en zet een stapje terug in de tijd. Ontmoet Bokrijkacteurs, maak kennis met lang vergeten ambachten en kom te weten hoe de mensen vroeger leefden, woonden en werkten op het platteland. Openluchtmuseum Bokrijk is nog steeds een leuke zomerse uittip! Kijk maar!
>> Lees verder Reageer met je mening


Inzicht

Oproep: Win de SenNet Award 'Pascalleke'. Doe mee aan OxyTime!

De trofee 'Pascalleke' bekroont elk jaar de 45-plus creatievelingen. De award is een uniek beeldje, -zeg maar- de 'Oscar' van SenNet. Dit jaar kan iedereen meedingen. Wat moet je doen? Laat je fantasie de vrije loop rond het thema "OxyTiME: Tijd om te genieten!". Maak rond dit onderwerp een filmpje, foto, Photoshopwerkje of leef je uit in een verhaal, gedicht, schilderij of beeldhouwwerk. De Pascallekesuitreiking vindt half oktober plaats tijdens de Actief 50 beurs in Genk.
>> Lees verder Reageer met je mening

Pak de strijd tegen ons fileleed nu eens anders (beter) aan!

De Belgische automobilisten staan van alle Europeanen het langst in de file. Dat is opnieuw aangetoond door een onderzoek, nu van het Amerikaanse verkeersinformatiebureau Inrix. Vorig jaar verloren wij gemiddeld 55 uur in files. Pak dat nu eens aan, zegt onze columnist Jan Schils. Zijn toverwoorden? 'Mentaliteitswijziging' en 'decentralisatie'.
>> Lees verder Reageer met je mening

Test jij voor ons de nieuwe Suzuki Splash? (advertentie)

Suzuki heeft een ideale wagen voor 55-plussers op de markt gebracht. De Splash heeft een mooi design, is betrouwbaar, comfortabel, makkelijk instapbaar door de verhoogde instap en verbruikt weinig, Na een grondige facelift is deze stadswagen klaar om jouw hart te veroveren. Jij kan deze wagen nu gratis en vrijblijvend testen. En wat meer is: Suzuki brengt de nieuwe Splash zelfs tot bij jou thuis voor de proefrit! Boek jouw testrit hier.


Genieten

Getipt voor de wijnliefhebber. De Bordeaux wijnen 2011 zijn top!

2011 was het slecht weer voor de Bordeaux wijnstreek. En toch is de Bordeaux 2011 een topwijn geworden. Hoe komt dat? Waarom is deze wijn een ware opportuniteit voor de wijnliefhebber en -drinker. Peter Lesage van "Topwijnen" legt dat uit en verklaart zijn advies om te investeren in Bordeaux primeurwijnen van 2011.
>> Lees verder Reageer met je mening


Levensstijl

De Tuindokter: Bekijk bamboe met andere ogen! Wist je dat...?

Ritselend bamboe heeft een massa troeven als exotisch wind- en geluidsscherm in de tuin. Vergeet de vooroordelen. Onze tuinspecialist Stefaan Bingé laat in een leuk filmpje zien dat je helemaal geen schrik moet hebben voor woekerende bamboe. Doe ideeën op met bamboematten en -planken. Of verrijk je gewoon met bamboeweetjes. Want de beresterke bamboe dwingt respect af!
>> Lees verder Reageer met je mening

Wie betaalt jouw zorg? (advertentie)

Als jijzelf of een familielid zwaar ziek of zorgbehoevend wordt, sta je voor grote vragen én beslissingen. Kies je voor een serviceflat of een woonzorgcentrum? Wat als er alleen overdag hulp nodig is? Natuurlijk rijst ook de vraag: 'Wie gaat dat betalen?'. Met de zorgverzekering van DKV kan je jezelf en je familie verzekeren om altijd op de beste zorgen te kunnen rekenen. Vraag meer info aan.


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Trendsetter: De e-bike is niet (alleen) voor vermoeide benen.

Het is alsof je constant met wind in de rug fietst op een elektrische fiets. Dus tof! En minder vermoeiend. Als je minder spierkracht hebt kan je de anderen weer 'bijbenen'. Voor sterke mensen is het gewoon leuk heel snel te kunnen fietsen en tijd te sparen. "E-bikes" zijn dan ook ideaal voor woon-werkverkeer, milieuvriendelijk en ook populair bij jonge mensen. Leer meer over de e-bike en bekijk de tips.
>> Lees verder Reageer met je mening


Reactielijn

Dit zijn jouw huismiddeltjes. En handige huis-, tuin en keukenoplossingen?

Stel een vraag in SenNet Magazine en de antwoorden stromen binnen. We geven jullie huismiddeltjes tegen probleempjes van plassende honden en katten in de tuin, pissebedden, schimmel en zilvervisjes. Als extraatje hebben we nog leuke huishoudideetjes. Ze kosten (bijna) niets en maken het het leven leuker en gemakkelijker!
>> Lees verder Reageer met je mening

Zet vandaag de toekomst naar uw hand (advertentie)

U wilt beleggen op langere termijn, maar houdt toch graag alle opties open om volop te genieten? Dat kan met KBC-Life Flexible Start 2 Enjoy-2012. Uw inleg wordt gespreid belegd. 5% van uw netto-inleg wordt jaarlijks omgezet naar het KBC-Life Flexible Cash fonds, zodat u er naar wens over kunt beschikken. Lees meer op www.kbc.be/start2enjoy.


Comfort

Zo krijg je energie op je werkplek! 10 wijsheden uit het Oosten!

Wist je dat rust op je werkplek belangrijk is voor je enthousiasme, creativiteit en prestaties? Of je nu een hobby beoefent of belangrijke zaken regelt. Onze interieurspecialiste heeft 10 leuke Oosterse tips om je energielevels op te krikken. Tijd dus voor actie. Een prima werkje voor een dag dat de zomerse temperaturen het (opnieuw) laten afweten.
>> Lees verder Reageer met je mening


Cocktail Positivo

Gespot op het internet

Deze buikspreker maakt in Las Vegas niet voor niets furore. Een buikspreker die zingt? En hij klinkt écht als Elvis of The Platters. Maar hij doet het ook hedendaags. Grandioos!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Hebben Nostradamus of de Maya's al een tijdstip genoemd voor het dieptepunt van de decolletés?

Meer opmerkelijk

Geluk

Menigeen vindt zijn hart pas als hij zijn hoofd verloren heeft.


Grapjes

Een man komt een winkel binnen waar dieren worden verkocht. "Ik zou graag een aantal dieren bestellen: 4 ratten, 10 muizen, 21 spinnen en 1 kilo vliegen." "Houdt u slangen?" vraagt de verkoper. "Nee! Maar ik ga verhuizen en ik moet het huis achterlaten in dezelfde staat als toen ik er ben ingetrokken."

Meer grapjes

Nutteloos weetje

De jojo was oorspronkelijk een wapen in de Filipijnen.

Meer weetjes

Citaat

In elk menselijk hart bevinden zich een tijger, een varken, een ezel en een nachtegaal. Het verschil in karakter is het gevolg van hun ongelijke activiteit.
Ambrose Bierce
(Amerikaans schrijver 1842-1914)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Goede wijn behoeft geen krans
⇒ Wat goed is hoeft niet geprezen te worden.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partners partnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 292.371
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be