Waar vandaan: SenNet Magazine > Belg wordt langs alle kanten gepakt voor gas en elektriciteit!

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 2 - Nr 10 - 2012

Inzicht

Pascal Vyncke afgestudeerd! 'Master, hij begint weer!'

Jouw webmaster Pascal Vyncke (27) behaalde deze maand zijn tweede Master -mét grote onderscheiding- en hij is nu helemaal afgestudeerd en uitgestudeerd. Proficiat! SenNet Magazine had een kort gesprekje met de bolleboos. Nu hij zijn MBA (Master of Business Administration) op zak heeft begint hij weer met volle overgave voor jouw SeniorenNet te werken. Waar gaat Pascal zijn kennis voor gebruiken?
>> Lees verder     Reageer met je mening

Belgische energieconsument wordt langs alle kanten gepakt.

De dezer dagen aangekondigde sluiting van de (oudste) kerncentrales Doel 1 en 2 bij Antwerpen tegen 2015 wordt uit een oogpunt van veiligheid algemeen toegejuicht. Maar er is geen sprake van dat de benodigde alternatieve energie (stroom) daardoor goedkoper zal worden voor de consument. Integendeel! Toch houdt de Belgische federale regering de publieke opinie deze wortel voor de neus, om de kernuitstap te verdedigen.
>> Lees verder Reageer met je mening

Monturen voor €1! (advertentie)

Het zijn SOLDEN bij Pearle Opticiens! Meer dan 400 kwaliteitsvolle monturen voor maar €1 bij aankoop van een paar progressieve glazen. Zoals altijd geniet u ook van onze gewenningsgarantie. Hiermee kan u tot 2 maanden na uw aankoop uw progressieve bril ruilen of uw geld gewoon terugkrijgen. Verkocht? Vind dan hier uw dichtstbijzijnde winkel.


SenNet Life

OxyTiME wedstrijd gelanceerd! Doe jij mee? Win een 'Pascalleke'.

Onze wedstrijd rond "OxyTiME: Tijd om te genieten" is van start gegaan. De trofee 'Pascalleke' bekroont elk jaar de 50-plus creatievelingen. De award is een uniek beeldje, -zeg maar- de 'Oscar' van SenNet. Dit jaar kan iedereen meedingen. Wat moet je doen? Laat je fantasie de vrije loop rond het thema "OxyTiME: Tijd om te genieten!". Je kan ook meestemmen én mooie prijzen winnen.
>> Lees verder Reageer met je mening


Levensstijl

De Tuindokter: Zorg jij wel goed voor je haag?

Als jij een kritisch oog laat dwalen over je haag, wat zie je dan? Bruine randen? Bladbeschadiging? De Tuindokter geeft je dit keer degelijk advies over "de mantel" van je tuin ofwel de haag. In een filmpje toont Stefaan hoe jij jouw haag moet inspecteren én kan 'soigneren'. Heb je geen tuin? Dan heeft hij leuke weetjes over de haag voor jou!
>> Lees verder Reageer met je mening

Laat uw gehoor testen! (advertentie)

Mist u soms de pointe van een verhaal of hebt u soms moeite om bepaalde grapjes te begrijpen? Amplifon, uw hoorspecialist, heeft een aangepaste oplossing voor uw gehoorprobleem en laat u toe om ten volle te genieten van elk moment in uw leven. Maak een afspraak op www.amplifon.be en doe snel en eenvoudig een GRATIS hoortest* in een van onze Amplifon-hoorcentra!

*Zonder medisch doel


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Tip: Maak een historische wandeling in 'Flanders Fields' .

WOI begon zo'n 100 jaar geleden. In de Westhoek herinneren nu nog tal van dorpen, plaatsen, monumenten en gedenktekens de felle gevechten die daar in WOI werden uitgevochten. In de prachtige Westhoek met zijn rijke, afwisselende landschap kan je je onderdompelen in 'Flanders Fields'. Wij gaan deze keer op stap in Alveringem.
>> Lees verder Reageer met je mening


Genieten

Verslik je niet in deze prijzen. 2 miljoen euro voor 1 hectare (wijn)grond?

Wat bezielt een verzekeringsmaatschappij (Suravenir Assurances) om maar liefst 170 miljoen euro neer te tellen voor een wijndomein? Het mag dan wel gaan om één van de beste wijndomeinen in Bordeaux Château Calon Ségur & Château Capbern Gasqueton. Maar is dit veilig beleggen of 'risky business? En verdwijnt met de families de ziel uit de wijnwereld van Bordeaux?
>> Lees verder Reageer met je mening

Gemakkelijk de trap op en af (advertentie)

Heb je een steile trap? Een smalle trap? Een wenteltrap? Dan kan je soms problemen hebben om de trap op en af te gaan. Natuurlijk wil je onbezorgd blijven genieten van jouw woning. Reken daarom op een traplift van ThyssenKrupp Encasa. De traplift brengt je veilig en comfortabel naar elke verdieping in jouw huis. Want voor iedere trap, in ieder huis bieden we een unieke en praktische oplossing! Klik hier voor meer info.


Comfort

Breng zomerse kleur in je interieur!

Met een paar kleurige kussens heb je al een compleet nieuwe look voor je interieur. Zomerdecoratie brengt frisheid en maakt je huis of appartement comfortabel en aangenaam. Onze interieurspecialiste Ann De Weerdt heeft nog veel meer tips om je huis een zomers tintje te geven.
>> Lees verder Reageer met je mening


Reactielijn

Zo pak jij fileleed anders (beter) aan! Bekijk de blog met jouw voorstellen en mening!

We hebben alle reacties, suggesties, klachten en oplossingen over het fileleed in een blog gezet. Er is massaal gereageerd op de column van Jan Schils over de files. Je kan op de blog over de files de reacties lezen, beoordelen én alsnog je mening kwijt. Ondertussen hebben we met al jouw (mooie) reacties bijna een 'dossier' met pijnpunten én oplossingen voor de files. Misschien iets voor onze politici?
>> Lees verder Reageer met je mening

Fietsen is leuk én gemakkelijk met de e-bike.

We hebben op de redactie nog een aantal handige tips binnengekregen over de e-bike. En ervaringen met de elektrische fiets. Die geven we je graag allemaal mee in de nieuwe e-bike blog. Er rijzen ook nog vragen waarop jij misschien het antwoord weet?
>> Lees verder Reageer met je mening


Cocktail Positivo

Gespot op het internet

Ken je deze flashmob? Een flashmob is een (grote) groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteenvalt. Ze levert een verrassend moment op, zomaar op een doordeweekse dag!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Als ouders zich opstellen als een bescheiden gids, gaan hun kinderen zich gedragen.

Meer opmerkelijk

Geluk

Om het geluk in de liefde te leren kennen moet je zonder blind te zijn de ogen weten te sluiten.
Marcel Achard
(Frans schrijver 1899-1974)


Grapjes

"Een echte vent!"
Een oudere man wordt met zijn wagen om 2 uur 's nachts bij een politiecontrole staande gehouden. De agent vraagt hem waar hij op deze tijd naar toe gaat. Hij antwoordt: "Ik ben op weg naar een lezing over misbruik van alcohol, seks, roken en laat opblijven en het effect op het menselijk lichaam." De politieman vraagt verder: "Echt waar? Wie geeft nou zo'n lezing op deze tijd van de nacht?" De man antwoordt: "Mijn vrouw."

Meer grapjes

Nutteloos weetje

De Asteekse keizer Montezuma had een neef die Cuitlahax heette. Dat betekent: veel stront.

Meer weetjes

Citaat

Als u uw vooroordelen verliezen wilt, moet u reizen.
Marlene Dietrich
(In Duitsland geboren Amerikaans actrice 1904-1992)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Een rollende steen vergaart geen mos.
⇒ iemand die slechts kort ergens werkzaam is komt niet vooruit.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partners partnerspartnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 290.294
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be