Waar vandaan: SenNet Magazine > Je hoeft geen 50-plus te zijn…

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/25/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 2 - Nr 14 - 2012

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Assesteenweg 65, Ternat


Inzicht

Kom dit weekend genieten bij SeniorenNet in Genk! Druk je gratis ticket af.

SeniorenNet hoopt ook jou dit weekend te verwelkomen. Want we staan met een kleurrijk SeniorenNet dorp op de Actief50 beurs in de Limburghal in Genk. Dit keer hebben we een feestelijk programma voor je uitgewerkt waarbij alles draait rond Genieten met een hoofdletter. Er zijn proevertjes, lekkere hapjes, drankjes, voordrachten en natuurlijk een gezellig SenNet café waar je kan afspreken. Bekijk het programma en druk snel je gratis toegangskaart af!
>> Lees verder    Reageer met je mening

OxyTiME: Nieuw magazine van SeniorenNet! Op 11 oktober in de winkel!

‘OxyTiME, Tijd om te Genieten’. Zo heet het splinternieuwe magazine dat vanaf 11 oktober in de winkel ligt. En het ziet er goed uit! Het blad, een beetje de opvolger van het PASC@L Magazine, is een uitgave van SeniorenNet en Sanoma Media. OxyTiME staat barstensvol interessante artikels en boeiende weetjes om levensgenieters te inspireren. Of ze nu 50 of 100 jaar zijn. Jij krijgt van Pascal meer uitleg.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Dikke merci (advertentie)

Onze spaarcampagne steekt in een nieuw kleedje! Mensen die mensen helpen, geven we dit jaar een Dikke Merci. Als u in oktober of november spaart bij KBC, mag u stemmen op een van onze goede doelen: de zorgnetwerken, de pleegzorg of de mantelzorg. Zo bepaalt u mee hoe we de som van 250 000 euro verdelen. Doe ook mee aan onze wedstrijd! Lees er alles over op www.kbc.be/dikkemerci


Inzicht

Zo moet jij op de nieuwe digitale manier stemmen zondag. Bekijk het filmpje.

Wist je dat er een nieuwe manier van digitaal stemmen is, komende zondag bij de verkiezingen? Wat is er veranderd in het stemlokaal? De Federale Overheidsdienst, kortweg FOD, laat in een filmpje stap voor stap zien hoe de kiesverrichtingen nu verlopen op 14 oktober in een digitaal stembureau. Wees voorbereid en bekijk het filmpje alvast. Dan weet je precies wat er van je wordt verwacht.
>> Lees verder    Reageer met je mening


SenNet Life

Tip: Een uitstap naar de prachtige natuur in Viroinval! Laat je door de unieke foto’s inspireren.

Je waant je in het buitenland als je de foto’s ziet van het natuurschoon in Viroinval. Toch zit je ‘gewoon’ in de Ardennen. De fotografen van het Digit Crea Forum maakten een trektocht door het bergachtige landschap. En zeulden statieven en cameramateriaal gewoon mee. Ze kwamen terug met deze buitenaards mooie foto’s. Dit is écht ook ons landje!
>> Lees verder    Reageer met je mening

Bescherm jouw gezichtsvermogen (advertentie)

Leeftijdsgebonden Macula Degeneratie (LMD) is een relatief ongekende oogaandoening die het gezichtsvermogen snel kan aantasten. Toch is het de eerste oorzaak van blindheid bij 60-plussers. Een vroegtijdige opsporing en behandeling kunnen jouw gezichtsvermogen beschermen. Wens je meer informatie of wil je jouw zicht testen? Lees verder.


Levensstijl

De Tuindokter: Bouw (met de kids) een insectenhotel. Daarom is het nuttig én leuk!

Een leuk idee voor de herfstvakantie: Bouw met de (klein)kids een ‘insectenhotel’ in je tuin! Door de insecten in jouw tuin te laten overwinteren, bescherm je ze én heb je in de lente meteen insecten in je tuin. Hoe belangrijk insecten zijn in jouw leven, vertelt Stefaan De Tuindokter. Je komt ook te weten wat de dramatische gevolgen zijn van verdelgingsmiddelen. Bekijk het filmpje en maak je eigen ‘insectenhotel’.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

SenNet reisspecialist: Daarom moet een mens reizen!

Waarom een moet een mens reizen? We kwamen het te weten van SenNet reisspecialist en wereldburger Guido Vermeulen. Al 36 jaar begeleidt Guido als tourmanager groepsreizen bij verschillende touroperators. Hij inspireert je in dit magazine af en toe met betoverende fotoverslagen van buitengewone bestemmingen. En hij heeft bruikbare adviezen voor reizigers. Zelfkennis, daar gaat het om. Hij vertelt er over op onze beurs in de Limburghal komend weekend. Wil je meer weten?
>> Lees verder    Reageer met je mening

Een serviceflat of een traplift? Vergelijk hier wat het kost (advertentie)

Je stelt vast dat je ouders minder makkelijk de trap op kunnen en vraagt je af of ze dan nog veilig thuis kunnen blijven wonen. Je overweegt zelfs een verhuis naar een serviceflat, maar moet die keuze wel zo drastisch? Een traplift biedt misschien wel een oplossing. Vergelijk de investering en bekijk hier wat een traplift kost. Zo ben je juist geïnformeerd om je ouders te helpen!


Reactielijn

Dit zijn jouw tips om lekker te slapen zonder medicatie.

Er kwamen massaal tips binnen op de redactie om lekker te slapen zonder medicatie. Sommige mensen hebben ook vragen. En hier en daar was er zelfs een boze reactie van iemand die vindt dat we zijn slaapprobleem onderschatten. Als je nog slaapmiddeltjes zoekt zit er misschien een tip bij die je kan gebruiken.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo

Gespot op het internet

Dansend de wereld rond!
Heb je er al eens bij stilgestaan dat alle volkeren ter wereld dansen? Van Syrië tot Libanon, van Australië tot in Athene… Bekijk hoe Matt met iedereen meedanst!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Wie dingen voor zich uit schuift, creëert een berg.

Meer opmerkelijk

Geluk

Succes is alleen maar een kwestie van geluk. Vraag het maar aan eender welke mislukkeling.


Grapjes

Wat is de definitie van een trui? Een kledingstuk dat een kind moet aantrekken als zijn moeder het koud heeft.

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Met 1 minuut zoenen verbrand je 26 calorieën.

Meer weetjes

Citaat

Er is een milieuvriendelijk ontbladeringsmiddel gevonden: de herfst.
Fons Jansen
(Nederlands cabaretier)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Vuile boter, vuile vis.
⇒ Zonder goed gereedschap bereik je geen goede resultaten.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partners partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 285.170
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be