Waar vandaan: SenNet Magazine > Hoe ga jij om met rouw en verlies? Tips.

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 2 - Nr 15 - 2012

Inzicht

In de auto zijn we: ongemanierd, gehaast en asociaal...?

SenNet columnist Jan Schils trok dit keer voor jou de weg op, om te analyseren hoe wij ons gedragen achter ons autostuur. Vlaanderen (en België) tellen veel meer doden en gewonden in het verkeer dan andere Europese landen. Dat heeft vele oorzaken. Maar ligt dat ook niet aan ons rijgedrag? Wees daar maar zeker van in en om Brussel! Herken jij wat Jan allemaal meemaakte in de auto?
>> Lees verder Reageer met je mening


SenNet Life

Kom naar de Zenith beurs in Brussel. Er is een gratis kaart voor jou.

Comfortabel leven & Zorgeloos genieten. Dat is dit jaar het thema van de Zenith beurs in Brussels Expo. Ook jouw SenNet is daar van 21 tot 25 november weer present met een aanbod vol verrassingen. Kom door ons OxyTiME dorp slenteren en ontdek zelf waar 'Tijd om te Genieten' voor staat. Heb jij je 'Paspoort voor de levensgenieter' trouwens al?
>> Lees verder Reageer met je mening

Dikke merci (advertentie)

Onze spaarcampagne steekt in een nieuw kleedje! Mensen die mensen helpen, geven we dit jaar een Dikke Merci. Als u in oktober of november spaart bij KBC, mag u stemmen op een van onze goede doelen: de zorgnetwerken, de pleegzorg of de mantelzorg. Zo bepaalt u mee hoe we de som van 250 000 euro verdelen. Doe ook mee aan onze wedstrijd! Lees er alles over op www.kbc.be/dikkemerci


Levensstijl

Kies zitcomfort op jouw maat! 13 aandachtspunten. En zo onderhoud je leder!

Op een zekere leeftijd weet je het wel: zo zit je goed! Comfortabel. De ene wil diep in de kussens wegzakken, een ander wenst voldoende steun in rug en nek... Kiezen voor zitcomfort op jouw maat is geen kwestie van luxe. Maar van gezondheid. En ook een oplossing als je kampt met rugklachten, spier- of gewrichtspijn, als je lange benen hebt of juist klein bent. Interieurarchitecte Ann De Weerdt legt uit hoe je zitcomfort op maat kiest.
>> Lees verder Reageer met je mening


Gelukkig Zijn

Hoe ga je om met rouw en verlies.

Op respectievelijk 1 en 2 november is het weer Allerheiligen en Allerzielen. We herdenken de doden en leggen bloemen op de herdenkingsplaatsen van onze overleden geliefden. Ook al weten we dat we sterfelijk zijn, de dood van een dierbare kan hartverscheurende pijnen veroorzaken. Hoe moeten we het gemis plaatsen? Hoe moeten we omgaan met rouw en verlies? We vroegen het aan SenNet psychologe Veronika Sjinkarenko.
>> Lees verder Reageer met je mening

Nieuw 50+magazine OxyTiME! (advertentie)

OxyTiME is een nieuw blad van SeniorenNet voor actieve 50-plussers die de goesting, de tijd en jawel, ook wat geld hebben, om 100 procent van het leven te genieten! Reportages over reizen, citytrips en wellness, wegdromen bij inspirerende interieurs en tuinen, maar ook praktische 'goed om weten'-informatie. OxyTiME staat met beide voeten in het leven. Het goede leven. Te koop in de betere krantenwinkel of via internet: €4,95 inclusief verzending, klik hier.


Reizen

Daarom is Oman de moeite! Bekijk de prachtige foto's.

Het sultanaat Oman is een vakantieparadijs dat het meer dan waard is om te ontdekken: bruisende watervallen, mysterieuze woestijnen, ruige berglandschappen, vele ruïnes uit een legendarisch verleden én een eindeloze kust met hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Benieuwd naar wat deze authentieke Arabische bestemming allemaal te bieden heeft? Bekijk de prachtige foto's in dit reisverslag.
>> Lees verder Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Uittip: Manfred Mann's Earth Band voor het goede doel!

Heb je zin in een uniek live-concert waar je zowat alle nummers kan meezingen? Dan moet je op 15 december in Hasselt zijn voor een éénmalig clubconcert van Manfred Mann's Earth Band. De band had in de jaren '70 monster hits als 'Blinded By The Light' of 'Ha! Ha! Said The Clown'. Jij kan deze topband meemaken. En... je steunt meteen het goede doel 'Een hart voor Limburg'!
>> Lees verder Reageer met je mening

Geschenk idee (advertentie)

De computerwereld staat niet stil. Op een zeer duidelijke manier kan je stap-voor-stap de nieuwe Windows versie leren. Een nieuw boek van de meermaals bekroonde auteur Pascal Vyncke is nu uit: "Computeren na 50 met Windows 7". In heldere taal leer je echt werken met Windows 7 en de vele (nieuwe) mogelijkheden ervan. Dit fantastische boek is een nuttig cadeau voor vrienden, familie of jezelf. Zowel voor de absolute leek die nooit een computer gebruikte, als voor diegene die al met eerdere Windows versies vertrouwd zijn. Je kunt het nieuwe boek vinden bij de betere boekhandel. Of bestel het via SeniorenNet en krijg het gemakkelijk opgestuurd naar huis! Meer info en bestellen, surf naar: http://www.seniorennet.be/computerenna50


Ontdek. Beleef. Ervaar.

ZELF MAKEN: Herfstkrans met verzameld materiaal

De herfst(vakantie) is ideaal om er gezellig met de hele familie een dag op uit te trekken en in bossen en velden herfstmateriaal te verzamelen. Het is niet alleen de perfecte manier om tijd met elkaar door te brengen en de laatste zonnestralen op te vangen. Maar ook uitstekend om met je 'oogst' deze sfeervolle krans te maken. De Groenacademie legt je in 10 stappen uit hoe je dat doet!
>> Lees verder Reageer met je mening


Reactielijn

OxyTiME Magazine enthousiast onthaald.

Ja, jij bent enthousiast over ons splinternieuwe magazine OxyTiME!. En dat maakt ons blij. We merkten het op de beurs in de Limburghal waar we iedereen een exemplaar cadeau deden. En ook op de redactie stroomde de positieve feedback binnen. Een enkeling had vragen bij de Engelse naam OxyTiME. Maar de vertaling staat er onder. En zou het niet fijn zijn als ieder die iets leuks gaat doen binnenkort uitroept : 'Het is tijd voor OxyTiME!' Waarmee je bedoelt: ' Tijd om te genieten!'
>> Lees verder Reageer met je mening

50% korting lanceringaanbod (bespaar tijdelijk €29) (advertentie)

Het nieuwe product van SeniorenNet: het paspoort om te Genieten, met de hoofdletter G. Wat dacht je van goedkoop logeren op hotel in Europa, of arrangementen met 2 voor de prijs van 1 persoon? Omdat we net starten, krijg je 50% korting en betaal je slechts €29 per gezin in plaats van €58 om te genieten. Ontdek dit en véél meer op www.OxyTiME.be , of koop direct (klik hier)!


Cocktail Positivo

Gespot op het internet

Super huishoudhond!
Hondentrucjes kunnen uitstekend van pas komen... Wie wenst er niet zo'n hulpje als Jesse in huis?

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Een boom die zo hard wil groeien dat hij zijn wortels uit de aarde trekt, zweeft niet ten hemel, maar valt om.

Meer opmerkelijk

Geluk

Er is geen weg naar geluk, geluk is de weg.


Grapjes

Da's nou typisch een dochter:

Tot haar 16e blijft ze zeuren...
of ze een paard mag hebben...

En op haar 17e komt ze thuis...
met een ezel!

Meer grapjes

Nutteloos weetje

De totale lengte van je bloedvaten is 100.000 kilometer. Dat is te vergelijken met een dubbele reis om de wereld.

Meer weetjes

Citaat

'Een vast inkomen is beter dan een boeiend leven.'
'It is better to have a permanent income than to be fascinating.'
Oscar Wilde
((1854 - 1900))

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Hij kan wel met de konijnen door de tralies eten.
⇒ Hij is wel erg mager.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partners partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 284.208
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be