Waar vandaan: SenNet Magazine > Pasen en Pinksteren worden afgeschaft?

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 3 - Nr 1 - 2013

Gelukkig Zijn

Zo voel je meer verbondenheid met je partner.

Had jij ook het idee dat je alleen "de ware" moet vinden en dat dan alles perfect gaat zijn? Wel, dat leerden ons de sprookjes. De gouden waarheid is dat liefde een werkwoord is. En dat je zelf heel wat kan doen om je meer verbonden te voelen met je partner, je kinderen of dierbaren. Met de tips van SenNet psychologe Veronika Sjinkarenko kan je jouw geluk in je relatie(s) verdiepen. Of je nu al jaren samen bent of als 50-plusser een nieuwe relatie aangaat of bent begonnen.
>> Lees verder Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Tip: Daarom is het Internationaal Vakantiesalon Vlaanderen in Antwerp Expo (Bouwcentrum) een aanrader.

Het Vakantiesalon Vlaanderen is een bezoekje waard. Tussen 24 en 28 januari ontdek je alle vakantie- en reistrends voor het volgend zomerseizoen. De beste experten staan voor je klaar om je in een gemoedelijke sfeer advies op maat te geven over vakantieformules en reisbestemmingen. Troef is ook dat je ze allemaal bij elkaar vindt en dat bespaart tijd. Lees snel wat je van 24-28 januari nog meer mag verwachten in dit eerste deel over het Vakantiesalon... En we hebben een cadeautje voor jou.
>> Lees verder Reageer met je mening

Maak uw vakantie écht onvergetelijk. (advertentie)

Wilt u er in 2013 zalig op uit naar een karaktervolle bestemming? Surf dan naar www.caractere.be en vraag de Caractère brochure gratis aan. U leest er meer over speciale voordelen en aantrekkelijke seniorenkortingen. Caractère, de specialist in reizen met een bijzonder karakter in Zuid-Europa, kiest u wanneer kwaliteit en service belangrijk zijn.


Inzicht

Column Jan Schils: Worden in ons land binnenkort zes wettelijk christelijke feestdagen afgeschaft?

Vieren we binnenkort in België géén Pasen, Pinksteren, Hemelvaartsdag of Allerheiligen meer? Als het van de Minister van Binnenlandse Zaken en Gelijke Kansen, Joëlle Milquet (cdH) afhangt worden deze christelijke feestdagen afgeschaft. En vervangen door dagen die meer in de lijn liggen van de multiculturele samenleving. SenNet columnist Jan Schils heeft daar zo zijn eigen(zinnige) mening over. En wat vind jij?
>> Lees verder Reageer met je mening


Levensstijl

Natuurlijk Zoet - Snoep gezond(er) met deze twee heerlijke recepten.

Natuurlijk hebben we wel eens zin in iets zoet. Meer nog, onze hersenen reageren op de smaak van zoet door dopamine aan te maken en daarom voelen we ons blij als we iets zoet eten. Maar geraffineerde suikers en chemische suikervervangers berokkenen ons lichaam schade. Daarom krijg je twee heerlijke dessertjes met pure, natuurlijke zoetmakers om onbeschaamd te genieten.
>> Lees verder Reageer met je mening

(advertentie)

Het zijn SOLDEN bij Pearle Opticiens! Meer dan 400 kwaliteitsvolle monturen voor maar €1 bij aankoop van een paar progressieve glazen. Zoals altijd geniet u ook van onze gewenningsgarantie. Hiermee kan u tot 2 maanden na uw aankoop uw progressieve bril ruilen of uw geld gewoon terugkrijgen. Verkocht? Vind dan hier uw dichtstbijzijnde winkel.


SenNet Life

SenNetter maakt film over Leuven. Bekijk hem op de website van de stad.

Als je geïnteresseerd bent in de rijke geschiedenis van Leuven, zijn stadhuis, kerken, universiteit en begijnhoven, is het filmpje van Guido Kestens een absolute aanrader: Guido ofwel wama4040 is mentor van de groep filmen. De stad vond zijn film op YouTube en was er zo enthousiast over dat ze het filmpje op de stadswebsite 'Leuven Leeft' hebben gezet. En daar bleef het niet bij...
>> Lees verder Reageer met je mening

Internationaal Vakantiesalon Vlaanderen (advertentie)

Verlang je naar een ontspannende vakantie? Droom je al lang van een cruise? Ben je eerder avontuurlijk aangelegd? Of wil je zelf een bed & breakfast opstarten? Kom dan naar het Vakantiesalon Vlaanderen en vind je ideale vakantiebestemming of -formule! Meer dan 300 exposanten staan voor je klaar. Niet te missen dit jaar zijn het gastland India en de nieuwe B&B Expo-zone. Begin dus maar alvast te dromen...


Reizen

From Russia with love: Betoverend Moskou en Sint-Petersburg.

SenNet Reisadviseur Guido neemt je dit keer mee naar het Russische Rijk dat via de USSR de Russische Federatie Russia is geworden. Is met de naam ook de ziel van de Rus veranderd? Wat is er zo intrigerend aan hoofdstad Moskou en wat kan je bezichtigen in het vroegere Leningrad? Nu Gérard Depardieu de Russische nationaliteit heeft gekregen en ook Brigitte Bardot Russin wil worden is het leuk meer te ontdekken over het ontzagwekkende Russia op de foto's en in dit boeiende artikel?
>> Lees verder Reageer met je mening

Bezorgd over jouw erfenis? (advertentie)

Wie een testament opstelt, bepaalt zelf wat er met zijn erfenis gebeurt. Steeds meer mensen nemen er ook een goed doel in op. Zo blijven ze, ook na de dood, ijveren voor een betere wereld. Een duolegaat kan zelfs erg voordelig zijn voor jouw andere erfgenamen. Da's twee vliegen in één klap! Praat er over en maak vrijblijvend een afspraak.


Inzicht

Gelukkig nieuwjaar lieve lezer!!

SenNet Magazine wenst je namens de hele redactie en alle medewerkers een geweldig 2013 met alle geluk, gezondheid, voorspoed en gewoon elke dag een prachtige dag met vrolijkheid en vrede. En dat je de positieve energie mag hebben om dat er zelf van te maken. Zeker als dingen niet lopen zoals gewenst. Wij maken alvast van het nummer 13 ons geluksgetal. Verder willen Pascal en wij jou bedanken.
>> Lees verder Reageer met je mening


Cocktail Positivo

Gespot op het internet

Wil je dit ook niet eens meemaken. Je loopt gewoon te kuieren door het grootwarenhuis en... dan gebeurt er dit!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Het enige veilige, is het nemen van risico.

Meer opmerkelijk

Geluk

Geluk heeft geen groot huis nodig om in te wonen, maar wel een deur om binnen te komen.


Grapjes

Hij was zo bang voor de uitslag van het medisch onderzoek, dat ze hem de uitslag onder narcose hebben moeten vertellen.

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Geen enkele president van de Verenigde Staten was het enige kind thuis.

Meer weetjes

Citaat

Economen: mensen die hun brood verdienen met voorspellen dat het warm zal zijn in augustus en koud in januari - al is dat uiteraard maar een schatting.
Peter Darbo
(Vlaams aforist 1944-)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Met tijd en vlijt geraakt men wijd.
⇒ Als je hard werkt en op tijd begint bereik je veel.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partners partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 280.058
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be