Waar vandaan: SenNet Magazine > Zo genees je zlf keelpijn, verkoudheid en meer winterkwaaltjes.

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 3 - Nr 2 - 2013

Inzicht

Vraagt de 'kleine' criminaliteit nu een gematigde of harde aanpak?

De kleine criminaliteit en de discussie over de manier waarop deze bestreden moet worden, is de laatste weken weer prominent aanwezig in de Vlaamse media. Sommigen pleiten voor een gematigde, meer softe aanpak. Anderen wensen -uitgaande van het principe van zerotolerantie-eerder harde maatregelen en zware straffen. Weer anderen pleiten voor een mix van beide. Een analyse van SenNet columnist Jan Schils.
>> Lees verder Reageer met je mening

Sneeuw? Ijzel? Gladde wegen? Zo werken de strooidiensten!

Ook met de vriestemperaturen en de sneeuw van dit moment moeten we de weg op. Gelukkig zijn er de strooidiensten die er voor zorgen dat het dan niet (te) glad is op de weg. We vinden het in feite maar normaal dat de strooidiensten zich van hun taak kwijten. Maar hoe zijn die eigenlijk georganiseerd? Op SenNet kom je daar alles over te weten.
>> Lees verder Reageer met je mening

Profiteer nog tot 31 januari van gratis levering en een verlengde proefperiode (advertentie)

Gewoon aansluiten en genieten. Met het Bose Wave music system zijn er geen stapels componenten. Geen snoeren die in de knoop raken. Geen gedraai aan knoppen. Dit bekroonde systeem is nu uitgerust met functies waardoor het beter is dan ooit tevoren. En dankzij het ontwerp past het systeem in elk interieur. Test het thuis tijdens een proefperiode van 90 dagen en profiteer van gratis levering tot 31 januari. Klik hier voor info en gratis brochure.


SenNet Life

Schuilt er een in dichter jou? Ben jij een poëzieminnaar of -hater?

Op 31 januari is het weer 'Gedichtendag' in Vlaanderen en Nederland. Op die dag is het de bedoeling dat iedereen in aanraking komt met poëzie. Meteen wordt ook de poëzieweek ingeluid. Daarom onze vraag(jes): Kan poëzie jouw hart beroeren? Kruip je zelf wel eens in de pen om je gevoelens te uiten? Ben jij een gevoelige ziel? Of vind je het maar niets?
>> Lees verder Reageer met je mening


Comfort

Zo verhelp je 10 kleine (winter)kwaaltjes! Natuurlijk, doeltreffend én goedkoop.

Verstopte neus, hoofdpijn, hoest, grieperig...? Uiteraard verkoopt de apotheker een pilletje of een zalfje. Maar waarom zou je dure chemische middeltjes kopen als je kleine probleempjes ook kan verhelpen met natuurlijk middeltjes uit je tuin of keuken? Probeer deze middeltjes tegen kleine (winter) kwaaltjes maar eens uit. Als je erin gelooft, helpen ze. Als je ze gebruikt, helpen ze ook.
>> Lees verder Reageer met je mening

Plan vandaag voor morgen (advertentie)

Plant u liever vandaag al voor morgen? Bent u graag op alles voorbereid, ook als er u bijvoorbeeld iets zou overkomen? Dan is het Generation Plan February iets voor u. U belegt op lange termijn. Gaat het goed met de markten, dan bent u mee, maar gaat het slechter, dan blijft uw verlies beperkt door de bodemgrens. Lees er alles over op www.kbc.be/generationplan.


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Plan je (droom)vakantie(s)! Vind alle adviseurs op één plaats.

Houd jij van een korte vakantie in de Kempen, een exclusief verblijf in de Stille Zuidzee, van een avonturenvakantie of een vrijwillige werkvakantie? Zie je meer in een Bed & Breakfast of in een verblijf in een Turks resort? Vind alle vakantieformules bij elkaar en geniet van advies op maat van honderden experts. Dat gemak en tijd besparen zijn maar een paar van de redenen om tussen 24 tot 28 januari een bezoek te brengen aan het Vakantiesalon Vlaanderen in Antwerpen. Jij krijgt van ons twee gratis toegangskaarten.
>> Lees verder Reageer met je mening


Levensstijl

Opknapbeurt voor je zetels of lederen salon?

Ben je uitgekeken op de stof van je salon? Is de zitting van je stoel versleten, verbleekt door jarenlang gebruik of vuil met vlekken? Zit je lederen salon vol krasjes, vlekjes of schrammetjes? Of wil je gewoon eens een ander kleurtje voor je houten meubelen? Nieuwe kopen hoeft niet. Er zijn gespecialiseerde firma's die meubelen kunnen herkleuren, salons kunnen opmaken en leder een opknapbeurt geven. SenNet Interieur specialiste Ann De Weerdt vertelt dit keer hoe dat in zijn werk gaat.
>> Lees verder Reageer met je mening

Op reis met een grotere touroperator? (advertentie)

Dan heb jij een "wow, wat een deal": boek via OxyTiME en je krijgt 5% korting. Op een gemiddeld vakantiebudget bespaar je zo al snel €125 per jaar! Geldig op alle Jetair, Thomas Cook, VIP-selection en Pegase reizen. Je wordt nu tijdelijk OxyTiME voor slechts €35 euro voor een gezin en geniet een jaar lang van dit en talloze andere voordelen. Overtuigd? OxyTiME kopen, klik hier, of meer info, klik hier.


Gelukkig Zijn

Vecht mee tegen Alzheimer

Vecht jij ook mee tegen Alzheimer? Dat is de vraag aan jou van de Stichting Alzheimer Onderzoek en prof. Dr Christine Van Broeckhoven. Zij proberen de broodnodige fondsen bijeen te krijgen voor wetenschappelijk onderzoek naar dementie. De overheid geeft immers geen steun. Stichting Alzheimer Onderzoek roept heel Vlaanderen op om tot 21 september - Wereld Alzheimerdag - acties op touw te zetten en buttons te kopen om geld in te zamelen. Want zonder geld kan er geen onderzoek gevoerd worden naar deze verschrikkelijke ziekte.
>> Lees verder Reageer met je mening


Reactielijn

Vieren we binnenkort geen christelijke feestdagen meer?

Als we jullie massale reacties bekijken op het artikel van SenNet columnist Jan Schils gaat het plan van minister van Binnenlandse Zaken en Gelijke Kansen, Joelle Milquet (cdH) in ieder geval niet door. We kregen vooral reacties binnen van verontwaardigde lezers. Op een paar uitzonderingen na vindt iedere Vlaming het afschaffen van christelijke feestdagen klinkklare onzin. Lees zelf maar op onze blog.
>> Lees verder Reageer met je mening


Cocktail Positivo

Gespot op het internet

Heb je het artikel gelezen over de strooidiensten? Wel, dit soort toestanden krijg je als die hun werk niet doen...

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Als jij je heerlijk voelt, dan ben je ook heerlijk.

Meer opmerkelijk

Geluk

Als je geen ster kan zijn aan de hemel, wees dan een lichtje in je huis.


Grapjes

Achter elke succesvolle man, staat een stomverbaasde schoonmoeder.

Meer grapjes

Nutteloos weetje

In Kentucky is het verboden vier keer met dezelfde man te trouwen.

Meer weetjes

Citaat

Een mens moet zo mogelijk elke dag naar een liedje luisteren, een goed gedicht lezen, een mooi schilderij zien en een paar zinnige woorden uiten.
Uit het Duits: Man soll alle Tage wenigstens ein kleines Lied hören, ein gutes Gedicht lesen, ein treffliches Gemälde sehen und, wenn es möglich zu machen wäre, einige vernünftige Worte sprechen.
Johann Wolfgang von Goethe
(Duits schrijver en dichter 1749-1832)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Het is de toon die de muziek maakt.
⇒ Het gaat erom op wat voor manier je iets zegt.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partners partnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 313.666
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be