Waar vandaan: SenNet Magazine > Heeft u het (niet) gehoord?

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 3 - Nr 3 - 2013

Inzicht

Hebt u het gehoord? Er is een splinternieuw dossier 'Beter horen is beter leven' op SeniorenNet.

'Wat zegt u?', 'Neen, ik heb mijn gsm niet gehoord', 'Kan je wat luider spreken, schat', 'Vindt u écht dat de tv te luid staat?' Zijn dit zaken die u bij uzelf herkent? Of bij een ander? Dat kan best want 1,4 miljoen Belgen kampen met gehoorverlies. Wat dit is, welke symptomen u kan herkennen, welke (hoogtechnologische) hooroplossingen er bestaan, wat u thuis kan doen en nog veel meer vindt u in ons splinternieuwe dossier 'Beter horen is beter leven'. Doe meteen ook de online test.
>> Lees verder Reageer met je mening


Levensstijl

Vind jij verjaardagen belangrijk? Krijg jij graag zo'n leuke e-card met verjaardagswensen?

Als het antwoord op deze vraag bevestigend is, hebben we goed nieuws. Op SenNet zijn weer een hele lading splinternieuwe verjaardag e-cards opgeladen die je gratis kan versturen. Zo'n kleine attentie als een verjaardagskaartje kan veel bijdragen tot een speciale dag voor de jarige job. Of vind jij verjaardagen niet belangrijk? Dat brengt ons tot de vraag waar de traditie van verjaardag vieren eigenlijk vandaan komt.
>> Lees verder Reageer met je mening

Haal meer uit uw pensioen (advertentie)

Recentelijk werd een begrotingsmaatregel goedgekeurd waardoor buitenlanders die meer dan 183 dagen in Portugal verblijven GEEN INKOMSTENBELASTINGEN BETALEN op hun pensioen.Voor gepensioneerden is Portugal dus het nieuwe belastingsparadijs van Europa. Een villa met 3 slaapkamers en privé zwembad hebt u al voor 199.000 euro incl. BTW en de zon, die krijgt u er gratis bij! Klik hier.


Inzicht

Gaan we onze bouw- en woonlening na 2013 nog fiscaal kunnen aftrekken?

In Vlaanderen is opnieuw grote onrust ontstaan over de mogelijke afbouw en/of afschaffing van de fiscale aftrek voor hypothecaire leningen (woonbonus) vanaf 1 januari 2014. Een maatregel die - als ze niet wordt tegengehouden - vooral jonge gezinnen met kinderen zal treffen, zelfs al hebben vader en moeder een goede job. Wat vind jij van de afschaffing van de woonbonus?
>> Lees verder Reageer met je mening


SenNet Life

Bekijk 'Vijftig tinten wit'.

Heeft de zinderende trilogie 'Vijftig tinten' een vervolg gekregen? Neen, dat niet. De Photoshoppers lieten zich door de titel 'Vijftig tinten wit' inspireren om 'koele' werkjes te maken. En natuurlijk verwijst 'Vijftig tinten wit' naar hoe onze omgeving er voor de dooi uitzag. Smelt voor deze kunstige werkjes.
>> Lees verder Reageer met je mening

Boek je een van deze dagen je reis? (advertentie)

Ho, wacht even! Je kan enkele honderden euro besparen. Wij zorgen er namelijk voor dat je 5% korting krijgt op je reis bij zo'n 100 touroperators. Je wordt lid van OxyTiME en vanaf dan kan je voor elke reis bij Thomas Cook, Jetair, Pegase, CroisiEurope, Imagine, Caractère,... reizen voor minder geld (Lic. 7061). We laten je ineens meer besparen, met de kortingcode SENMAG02 krijg je 10 euro korting bovenop de huidige actie op je OxyTiME kaart. Meer info en bestellen.


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Super blije winnaars op prijsuitreiking OxyTiME wedstrijd.

Ze waren er bijna allemaal in Ternat, de winnaars van de prijzen van de OxyTiME wedstrijd. Die liep op onze OxyTiME stand tijdens de beurzen Actief50 en Zenith. Op de receptie waren er alleen glunderende gezichten te zien. Hoe zou je zelf zijn als je de winnaar was van een cruise op de Nijl t.w.v. €2.500, een stoomoven van €2.500 of bijvoorbeeld een elektrische fiets. Weet jij het antwoord op de wedstrijd vragen?
>> Lees verder Reageer met je mening


Comfort

Zo schep je een kleurrijke bloemenpracht uit bloembollen en -knollen.

Als krokussen, hyacinten of narcissen in de tuin de kop opsteken, krijgen we meteen een lentegevoel. Maar de bloembollen en -knollen had je vorig jaar moeten planten. Het is nog niet te laat om over een maand of twee heerlijk geurende meiklokjes (lelietjes-van-dalen), dahlia's of begonia's in je tuin te hebben. SenNet Tuinspecialist Stefaan Bingé vertelt hoe je omgaat met bollen en knollen.
>> Lees verder Reageer met je mening


Reizen

Thailand blijft je fascineren!

Het wonderlijke koninkrijk Thailand is méér dan zijn schitterende tempels, exotische dieren, tropische eilanden, azuurblauwe zeeën en dromen van stranden. Het is jammer dat Thailand vaak alleen geassocieerd wordt met het sekstoerisme, want dit land heeft een zeer fascinerende geschiedenis en een unieke cultuur. Die omvat ook rijke tradities van heerlijke Thaise gerechten en traditionele wellness. Ontdek het 'Land van de glimlach'.
>> Lees verder Reageer met je mening

Bestseller leert je mooie foto's maken (advertentie)

Heb je ook al steeds gedacht dat anderen betere foto's maken dan jijzelf? Dat is verleden tijd met de bestseller "fotograferen na 50" van Pascal Vyncke. Dit boek legt voor iedereen uit hoe je fantastisch mooie foto's kan maken in zeer duidelijke taal en honderden voorbeelden.
Te koop bij de betere boekhandel of via SeniorenNet. Meer info en bestellen: klik hier.


Reactielijn

Gedichten stromen binnen.

De poëzieminnaars onder jullie zorgden dat er een stroom van gedichten bij de redactie belandde. Er kwamen ook heel veel leuke reacties binnen op de vraag wat poëzie is. Daar willen we wat mee doen. Maar geef ons even de tijd om een goed plan uit te werken. Ondertussen willen we toch al een idee geven wat poëten ons toestuurden. Vandaar krijg je een willekeurige greep uit de inzendingen.
>> Lees verder Reageer met je mening

Dit zijn jouw remedies voor het oplossen van kleine kwaaltjes.

Hoe verhelp je nachtelijk hoesten? Last van krampen? Naar aanleiding van het artikel met de natuurlijk remedies om kleine (winter) kwaaltjes op te lossen, kwamen jullie zelf ook met huismiddeltjes op de proppen. En die willen we graag nog met jullie delen. Verder zijn er nog een aantal vragen waarop jij dan misschien weer het antwoord weet.
>> Lees verder Reageer met je mening

Column Jan Schils: Zo denk jij over de aanpak van de kleine criminaliteit.

Wat is nu het beste om de kleine criminaliteit in de kiem te smoren? Een meer 'softe' aanpak of een 'harde'. Wat zijn de pro's en de contra's, de consequenties? Jan Schils stelde heel wat vragen in zijn column. En dat ontlokte jou lezer heel wat commentaar. We geven je graag mee hoe jij denkt over veiligheid en hoe we in onze maatschappij moeten omgaan met criminaliteit.
>> Lees verder Reageer met je mening

Lachen is (heel) gezond. Wij helpen je! (advertentie)

Dagelijks gratis een e-mail met grapjes, nutteloze weetjes en cartoons. Klik hier om je snel in te schrijven! Een nieuw initiatief van SeniorenNet! Laat het lachen maar beginnen!


Cocktail Positivo

Gespot op het internet

4 minuten leedvermaak om winterse toestanden die jij hopelijk niet hebt meegemaakt. Nu het heeft gedooid kunnen we er onbedaarlijk mee lachen...

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Als plan A faalt, bedenk dan dat er nog 25 letters over zijn.

Meer opmerkelijk

Geluk

Geluk is doorgaans net als een bril waar men vergeefs naar zoekt. Men vindt hem niet, omdat men hem al op zijn neus heeft.


Grapjes

Toen ik las wat drank allemaal kan aanrichten, ben ik gestopt met lezen.

Meer grapjes

Nutteloos weetje

De laagste temperatuur ooit gemeten op aarde is -89,2 graden Celsius. Deze temperatuur werd gemeten in het Russische weerstation Vosstok op de Zuidpool op 21 juli 1983.

Meer weetjes

Citaat

Bij elke kwestie zijn er twee redeneringen mogelijk die lijnrecht tegenover elkaar staan.
Pythagoras
(Grieks filosoof en wiskundige 580 v.C. - 504 v.C.)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Laat de zon niet ondergaan over uw toorn.
⇒ Als je ruzie hebt, maak het dan voor het einde van de dag weer goed.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partners partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 310.612
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be