Waar vandaan: SenNet Magazine > Slenteren is gezonder dan sporten

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 3 - Nr 4 - 2013

Inzicht

Slenteren is gezonder dan sporten.

Goed nieuws voor de niet-sporters onder ons. Elke dag een beetje bewegen, staan of gewoon slenteren is beter voor je gezondheid dan een uur intensief sporten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Maastricht. Wie heel actief met sportprestaties bezig is, vindt dit misschien niet zo leuk om te horen. SenNet Magazine is benieuwd wat jouw ervaring is.
>> Lees verder Reageer met je mening

Moet er federale dierenpolitie komen in ons land?

Dierenleed is helaas een feit, ook in ons land. Naast verwaarlozing of mishandeling wordt er ook fraude gepleegd. Bijvoorbeeld bij de invoer van dieren in ons land. Soms nemen fokkers of asielen het ook niet zo nauw met de regelgeving. SenNet columnist Jan Schils ging na hoe dierenleed nu wordt aangepakt. En onderzoekt of er dierenpolitie nodig is in België. Wat vind jij?
>> Lees verder Reageer met je mening

Ben jij een exotische stoot of een lekker lokaal ding? (advertentie)

Wist je dat er jaarlijks wereldwijd maar liefst 1,3 miljard ton voedsel wordt verspild? Dat is 3 keer het gewicht van het grootste containerschip ter wereld. En dit terwijl bijna 900 miljoen mensen honger hebben. Zo'n situatie is niet vol te houden. We dagen je uit om na te denken over hoe je omgaat met voedsel. Doe de foodtest en ontdek welk voedselprofiel het best bij jou past. Maak bovendien kans op een vegetarisch etentje in het restaurant Avalon (Gent) of in Lombardia (Antwerpen)!


Inzicht

Eén op tien (13,28%) 50-plusser voelt zich niet gelukkig met zijn partner maar wil niet scheiden.

Eén op 3 senioren (34%) blijft bewust alleen na relatiebreuk of overlijden. 25 % zou nieuwe kansen zien als hij plots alleen zou komen te staan, zijn leven uitbouwen met hobby's en bezigheden. Eén op tien 50-plusser voelt zich niet gelukkig met zijn partner maar wil niet scheiden. Dat zijn enkele resultaten uit de SenNet relatiepoll, n.a.v. het hoofdartikel in ons nieuwe OxyTiME Magazine: 'Na de schok de nieuwe kansen'.
>> Lees verder Reageer met je mening


SenNet Life

5 tips voor betere portret- en modelfotografie in de studio.

Heb je zin om foto's van portretten en modellen te maken? Of wil je deze stijl van foto's aanzienlijk verbeteren? Het DigitCrea Forum wil je in dit artikel tips meegeven voor mooie foto's. Je krijgt informatie over de inrichting van een studio (of wat hiervoor moet doorgaan), welke flitsers, lampen, diffusers en reflectieschermen je kan gebruiken en hoe je het licht moet plaatsen. Dan nog een model of toffe karakterkop vinden om voor je te poseren en je kan met deze tips aan de slag.
>> Lees verder Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Zo zet je je voorjaarsmoeheid opzij. 6 tips.

Het is weer langer licht, de zon schijnt (soms) en toch voel je je moe, lusteloos en prikkelbaar? Dan kan je te kampen hebben met voorjaarsmoeheid. Wat is dat eigenlijk precies? En belangrijker, wat kunnen we er aan doen? Zonder veel geld uit te geven aan dure vitamines. Zonder te veel inspanningen. Dat lees je in dit artikel met 6 tips voor meer energie.
>> Lees verder Reageer met je mening

Gastronomie voor een spotprijs tijdens de Restodays! (advertentie)

Laat u van 15 tot 23 maart 2013 eens gastronomisch verwennen en kies uit een 375-tal adresjes over heel België, waaronder 22 sterrenrestaurants! De deelnemende restaurants bieden gastronomische driegangenmenu's aan die toegankelijk zijn voor iedereen: €21 voor de lunch en €28 voor het diner. Reserveer nu uw tafeltje op www.restodays.be!


Levensstijl

Ons tweede OxyTiME Magazine ligt op 13 maart in de winkel.

SeniorenNet is trots dat het tweede nummer van haar OxyTiME Magazine op 13 maart in de winkel ligt. Omdat OxyTiME- Tijd om te genieten- vier keer per jaar verschijnt straalt het dit keer helemaal de lente uit. 'Kom uit je zetel, het is voorjaar!', dat is de boodschap voor de levensgenieters, zegt hoofdredacteur Martine Wauters. En nu kan jij je ook abonneren op OxyTiME Magazine. Wij geven jou in primeur de onderwerpen al prijs...
>> Lees verder Reageer met je mening


Comfort

Stefaan De Tuindokter heeft een droom: 'Adopteer een boom.'

Als we nu eens allemaal een boom adopteren. Of een boom planten als geboortegeschenk voor ons (achter)(klein)kind. Dat is de wens van Stefaan De Tuindokter. Bomen zijn niet alleen prachtig, maar ook essentieel voor de zuurstof in onze wereld. En jij laat een blijvende, tastbare herinnering na. Stefaan vertelt je ook alles over de betekenis van een boom voor jouw geboortedatum. Zou het kloppen als een bus?
>> Lees verder Reageer met je mening


Reizen

Egypte, nu of nooit!

Egypte, land van de grote farao's, bakermat van onze geschiedenis, een land dat doorkruist wordt door de grote Nijl, een land dat je moet gezien hebben. En NU is het moment om dit prachtige land te bezoeken! De voorbije 2 jaar heeft Egypte een grote omwenteling meegemaakt, is het meermaals negatief in het nieuws gekomen en heeft het heel wat mensen afgeschrikt. Maar nu is het er opnieuw rustig… te rustig!
>> Lees verder Reageer met je mening

Het magazine voor de levensgenieter, bestel het nu. (advertentie)

Ontdek nu OxyTiME, hét magazine voor actieve 50-plussers die de goesting, de tijd en jawel, ook wat geld hebben, om 100 procent van het leven te genieten! OxyTiME staat met beide voeten in het leven. Het goede leven. OxyTiME verschijnt 4 x per jaar en het eerste nummer komt uit op 13 maart. Nieuwsgierig geworden? Bestel je OxyTiME Magazine of neem een abonnement en krijg je eerste nummer gratis. Als lid van OxyTiME.be, de website van de levensgenieter, krijg je bij je abonnement maar liefst 2 magazines gratis (actie geldig tot 30/04/2013). Ben je nog geen lid van OxyTiME.be, maak je hier dan snel lid en vul bij de kortingscode Mag13 in.


Geld & Werk

Meer bijverdienen door 65-plussers?

Mensen met een lange loopbaan kunnen voortaan onbeperkt bijverdienen met behoud van hun pensioen. Voor mensen met een kortere loopbaan zijn de regels versoepeld en de grensbedragen geïndexeerd. Dat is eerder dit jaar met een ontwerp van koninklijk besluit en een wetsontwerp goedgekeurd door de ministerraad. Het is wel even goed nagaan welke regel voor jou geldt. De nieuwe regels gaan in vanaf dit inkomstenjaar.
>> Lees verder Reageer met je mening


Gelukkig Zijn

Zo krijg en geef je hulp in nood. En red je jezelf!

Als 'groepsmens' blijken we vreemd genoeg in het openbaar nogal apatisch te reageren als iemand in de problemen zit, bijvoorbeeld in de massa op straat of op de tram. Hoe komt dat? En hoe krijg je zelf hulp als je in nood zit? Wat moet je doen? Of als je bedreigd wordt, met welke techniek kan je dan het best je huid trachten te redden? Dat bespreekt SenNet psychologe Veronika Sjinkarenko dit keer.
>> Lees verder Reageer met je mening


Lachen is (heel) gezond. Wij helpen je! (advertentie)

Dagelijks gratis een e-mail met grapjes, nutteloze weetjes en cartoons. Klik hier om je snel in te schrijven! Een nieuw initiatief van SeniorenNet! Laat het lachen maar beginnen!


Cocktail Positivo

Gespot op het internet

Dit vrolijke, kleurrijke en knap gemaakte filmpje brengt de lente even in huis en de zon in je hart.

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Lach zolang je leeft, want je leeft zolang je lacht.

Meer opmerkelijk

Geluk

Geluk zit van binnen, maar daar komt het niet vanzelf.


Grapjes

"Ik vergeet nooit een gezicht. Maar in uw geval wil ik een uitzondering maken."

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Onze buurplaneet Mars heeft niet één, maar twee manen! Deze heten Phobos ("vrees") en Deimos ("schrik").

Meer weetjes

Citaat

Ook al zouden we alle bloemen plukken, de lente zullen we niet kunnen tegenhouden.
Pablo Neruda

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Het is niet al geld, dat klinkt.
⇒ Het is niet altijd zo mooi als het lijkt.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partners partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 310.031
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be