Waar vandaan: SenNet Magazine > Record aantal Belgen klopt aan voor voedselhulp.

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 3 - Nr 5 - 2013

Inzicht

Column Jan Schils: Crisis drijft middenklassers, kleine zelfstandigen en gepensioneerden massaal naar voedselhulp.

De Belgen kloppen massaal aan voor voedselbedeling bij de Belgische Federatie van Voedselbanken. Vorig jaar ging het om 122.000 mensen. Dat zijn er 4500 meer dan in 2011. De aanhoudende financiële en economische crisis zou daarvan de oorzaak zijn. SenNet columnist Jan Schils vraagt zich af of die uitleg niet wat al te gemakkelijk wordt aanvaard. Is het anno 2013 aanvaardbaar dat in ons land honderdduizenden om voedsel moeten bedelen? En... bespaar jij op voeding?
>> Lees verder Reageer met je mening


SenNet Life

Pasen? Verstuur een gratis e-card met jouw wensen.

Jij kan meteen gaan snuisteren tussen de nieuwe oogst gratis e-cards om voor Pasen een kaartje te sturen. Dat verdient wel een 'dikke dank je wel' aan de 'Shopperkes' van de Photoshop mailgroep, want zij werken heel hard om alle gratis e-cards te' vernieuwen. De christenen vieren met Pasen de verrijzenis van Jezus, zijn opstanding uit de dood. Maar wat wensen we elkaar eigenlijk met Pasen?
>> Lees verder Reageer met je mening

Geniet van € 10 korting op jouw favoriete parfum, make-up of gezichtscrème! (advertentie)

De klok terugdraaien kan je niet, maar je kunt ze wel minder snel laten tikken. Daar zorgen de nieuwste anti-ageing crèmes voor die werkelijk voor verbluffende resultaten zorgen. Ontdek de ideale verzorging, een heerlijk parfum of make-up bij ICI PARIS XL en geniet van € 10 korting bij aankoop van € 50. Download hier de kortingsbon of bestel online, met de korting direct inbegrepen.


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Deze recepten zijn op zijn paasbest: 3X roerei! En met lam de lente op je bord.

TastToe heeft dit keer eenvoudige en lekkere recepten om gedurende de paasdagen op het menu te zetten tijdens een gezellige brunch of een heus paasdiner. Maar natuurlijk kan je de gerechtjes serveren wanneer je maar wilt. Voor de brunch hebben we 3X een lekker roerei en voor je paasdiner staat er lam op het menu.
>> Lees verder Reageer met je mening

Uittip: Laat je betoveren door de bloesemzee in Haspengouw!

Het duurt ongeveer 2 weken en in april kan jij het fenomeen weer meemaken. In de tweede helft van april verandert het Limburgse Haspengouw in één kleurrijke bloesemzee. Alle fruitbomen staan in bloei. Het is een natuurfenomeen dat maar op enkele plekken in de wereld voorkomt. De regio viert de bloesemtijd volop. Met fruitterrassen, fruittochten, fruitige picknicks. Maak een fruitveiling mee of laat je rondleiden in een fruitbedrijf. Beleef een bloesemroute tijdens een wandeling, op de fiets, in een golfwagentje of per huifkar. Een overzicht.
>> Lees verder Reageer met je mening


Levensstijl

Dit wordt het nieuwe tv kijken! 8 X vergaande en fascinerende tv-technologie.

Straks bedienen we de tv met onze stem, ogen of een armbeweging, en rollen we het scherm gewoon op... Er zijn zoveel veranderingen op til die van tv-kijken een heel nieuw avontuur gaan maken. Het lijkt op Science Fiction maar deze 8 nieuwigheden gaan er -waarschijnlijk- komen, zegt Pascal Vyncke. Zijn volledige artikel vind je in het splinternieuwe nummer van OxyTiME Magazine dat nu in de winkel ligt. Of abonneer je nu en krijg dit nummer gratis in je bus.
>> Lees verder Reageer met je mening

Bent u er gerust in? (advertentie)

Uw pensioen volstaat niet meer om uw rusthuis te betalen. De kranten staan er tegenwoordig vol van. En terecht: een gemiddeld rustoordverblijf kost zo'n € 1 500. Een gemiddeld pensioen bedraagt € 1 100. Geen correcte verhouding dus. Een aanvullende zorgverzekering is daarom absoluut geen overbodige luxe. Vraag meer informatie aan.


Comfort

Lentesnoei in de tuin: Zo ga je met durf aan de slag.

Er bestaan tientallen goede snoeigidsen en -boeken en er worden ook overal snoeicursussen gegeven. Maar slechts weinig tuiniers durven daarna zelfzeker aan de slag te gaan in hun eigen tuin. Het is niet alleen zaak om die snoeischaar correct in de takken te zetten, maar wat gaan de gevolgen voor of de reactie van je plant zijn? Stefaan De Tuindokter gaat je vandaag een handje helpen met informatie en goede raad. Hij geeft je ook een tuinonderhoudskalender.
>> Lees verder Reageer met je mening


Geld & Werk

Checklist: Wanneer is je carrière geslaagd?

Als jij terugblikt op je professionele carrière vind je dan dat je loopbaan geslaagd was? Het heeft natuurlijk geen zin om jezelf een slecht gevoel te geven, want gedane zaken nemen geen keer. Deze checklist is meer bedoeld als opsteker. 100 procent zekerheid heb je nooit, maar als (een paar van) deze zaken op jou van toepassing zijn, kan je wellicht tevreden terugblikken op je carrière.
>> Lees verder Reageer met je mening


Gelukkig Zijn

Zot verliefd als 50-plusser?

Kan je als 50–plusser nog even waanzinnig verliefd worden als toen je jong was? Dat is de vraag waarop onze relatiedeskundige Mieke Mievis een antwoord geeft in dit eerste artikel in onze reeks over relaties. Ze legt ook uit hoe verliefdheid werkt. En waar je bij het daten als 'oudere jongere' best rekening mee houdt. Ben je benieuwd?
>> Lees verder Reageer met je mening

SodaStream Source: € 99,99 ipv € 134,45 (advertentie)

Maak op elk moment van de dag heerlijk bruiswater of je favoriete frisdrank met de revolutionaire SodaStream Source. Met dit toestel tover je in een handomdraai een heerlijk light frisdrankje op tafel dat 50% minder suiker bevat: gezond , lekker én goed voor je portemonnee! Maak je keuze uit een van de 5 stijlvolle kleuren en krijg er een bijhorend Shedealspakket bij al vanaf € 99,99 in plaats van € 134,45. Bestel hier.
Ben je OxyTiME? Dan krijg je nog eens 10% extra korting!


Reactielijn

De meeste mensen zijn blij dat slenteren gezond is.

'Toen ik dit las voelde ik meteen een stuk beter'. Dat was maar één van de vele reacties op het artikel van de Universiteit van Maastricht, dat zegt dat slenteren gezonder is dan sporten. Het onderzoek was niet echt breedvoerig om dat aan te tonen én had louter betrekking op jongeren. Sommigen vinden het onderzoek dan ook een aanfluiting.
>> Lees verder Reageer met je mening

Scheiden of niet als 50-plusser?

Hoewel we niet mogen vergeten dat zes op tien 50-plussers nog steeds heel gelukkig zijn in hun relatie, voelt één op tien (13,28%) zich niet gelukkig met zijn partner maar wil toch niet scheiden. Er waren nog meer resultaten uit de SenNet relatiepoll. Wij selecteerden enkele relevante reacties uit het massaal aantal inzendingen.
>> Lees verder Reageer met je mening

Moet er een federale dierenpolitie komen in ons land?

Op dit artikel van SenNet columnist Jan Schils kwamen vele honderden reacties binnen. We selecteerden de meest in het oog springende. Wat opvalt is dat zowat 90 procent van de mensen absoluut pleit voor dierenpolitie. Er wordt heel wat leed bij dieren gesignaleerd en dat raakt ieder in het hart. Er waren zoveel reacties dat we een blog hebben gemaakt. Wat is jouw mening?
>> Lees verder Reageer met je mening

5 dagen New York City: € 895 ipv € 1675 (advertentie)

New York City, The Big Apple, dé stad waar iedereen ooit in z'n leven naartoe moet geweest zijn. Met deze Shedealsaanbieding is het jouw beurt om je hart te verliezen aan deze bruisende stad! Tijdens een 5-daagse citytrip onder begeleiding ontdek je alle belangrijke bezienswaardigheden in deze fantastische wereldstad en overnacht je in een 4-sterrenhotel. Profiteer nu van dit superaanbod voor maar € 895 i.p.v. € 1675, bestel hier!


Cocktail Positivo

Win & win

We hebben 3 wedstrijden voor je klaar
- Houden van Griffelrock 2013
- Brussels Airlines: duoticket
- 20 duotickets voor de Vlaamse film 'Bingo'

Gespot op het internet

Wil jij ook zo'n super hondje in huis? Weet dat deze Jack Russell getraind is met niets dan positieve bevestiging van mensen die van hem houden.

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Als dromen bedrog zijn en ik heb een droom van een vrouw, bedriegt zij mij dan?

Meer opmerkelijk

Geluk

Zich in het geluk van een ander verheugen, is er deel aan hebben.


Grapjes

Eén op 4 mensen is een Chinees. Als je vader, je moeder of je broer het niet is, dan ben jij het.

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Minder dan de helft van de Chinezen spreekt de nationale taal.

Meer weetjes

Citaat

Onzedelijkheid noemen wij alle zedenleer die niet de onze is.
Anatole France
(Frans schrijver (ps. van J. A. Thibault)1844-1924)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Hij is grof gesponnen en los genaaid.
⇒ Hij ziet er sterker uit dan hij is.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partners partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 309.529
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be