Waar vandaan: SenNet Magazine > Hoe lang is ons spaargeld nog veilig?

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/35/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 3 - Nr 6 - 2013

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Assesteenweg 65, Ternat


Inzicht

Column Jan Schils: Crisis rond Cyprus: Hoe lang is ons spaargeld nog veilig?

De diepe economische en financiële crisis op het eiland Cyprus bewijst dat aan de veiligheid van ons spaargeld helaas moet worden getwijfeld, Cyprus is een van de kleine broertjes binnen de Europese Unie. De situatie daar heeft aangetoond dat het spaargeld in de EU meer en meer het jachtterrein wordt van de Europese en nationale politieke leiders. En dat geldt ook voor de kleine spaarders, zegt SenNet Columnist Jan Schils.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Al 45 000 abonnees op dagelijkse 'Grapjesmail'

Lachen is gezond én populair op SenNet. Op enkele maanden tijd schreven tienduizenden mensen zich in om elke dag een ‘grapje’ in hun mailbox te krijgen. Over een mega succes gesproken. Op vraag van bezoekers van SeniorenNet begon webmaster Pascal Vyncke met de dagelijkse mail die een lach op je gezicht tovert. En nu is het officieel. Hij gaat ermee door. En ook jij kan je abonneren.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Nieuwe culinaire trend: Organiseer een ‘High Wines’!

Nu het (hopelijk) écht lente wordt kunnen we binnenkort weer buiten eten. Een nieuwe trend voor de familie of vrienden is het organiseren van een ‘High Wines’. De formule is simpel: serveer verschillende gerechtjes en hapjes met een aantal wijnen erbij in de tuin of op je terras. Topchef Michel van Tasttoe heeft een aantal verrassende receptjes voor jou.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Verbouwing bij plaatsing traplift? Onzin! (advertentie)

Het plaatsen van een traplift betekent niet dat uw huis ingrijpend moet worden verbouwd. Bent u bang voor hak- en breekwerk, enorme stofwolken, beschadigingen aan trap of muur? Dan kunnen wij van Coopman Comfortlift u gerust stellen. Dat gebeurt allemaal niet bij het installeren van een traplift. Leer verder


Levensstijl

Opeens alleen, na de schok de nieuwe kansen

Soms kom je een onverwacht alleen te staan en besef je plotseling dat het leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Armand, Jacqueline en Leen maakten het mee, maar ze krabbelden overeind en gaven hun leven een nieuwe, positieve wending.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Comfort

De Tuindokter: Dit zijn de geheimen voor een schitterend groen gezond gazon!

‘Groen is gras, groen is gras, onder mijne voeten’, luidt een kinderliedje. Maar niet elke tuinier krijgt het voor elkaar om een prachtig groen, zacht gazon in de tuin te toveren. Wat is de oorzaak van die gele of kale plekken, van het onkruid? Wat is gras eigenlijk. Hoe krijgt men het golfterrein wél groen? De Tuindokter onthult dit keer alle geheimen van gras. Met leuke en interessante weetjes.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Gezondheid

Slaat jouw hart wel eens op hol? Doe de online test!

'Voorkamerfibrillatie treft elk uur vier Belgen'. Daarom vraagt de BeHRA (Belgian Heart Rhythm Association) aandacht voor deze wijdverspreide hartkwaal. Hierbij slaat het hart op hol en begint het zeer onregelmatig te kloppen. Er is nu een nieuwe online risicotest en je kan een gratis hartritmecontrole laten uitvoeren tijdens de 'Week van het Hartritme'. Zo kan je de sluipende aandoening tijdig trachten op te sporen.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Geen zin in vrijen? (advertentie)

Voor elke menopauzeklacht bestaat écht een oplossing. Deze en nog veel meer worden behandeld in het magazine OxyTiME: hét lijfblad van de nieuwe 50-plusser. Het magazine, in samenwerking met SeniorenNet, biedt inspiratie en kwaliteitsvolle informatie, trends en weetjes.
Meer info, bestellen en abonnementen, klik hier.


Gelukkig Zijn

Op zoek naar een nieuwe partner? Hoe begin je er aan?

Waar zitten al die singles? Dat is de vraag van heel wat vijftigplussers die na de verwerking van een scheiding of sterfgeval weer klaar zijn voor een nieuwe relatie. Want een partner vinden blijkt dan toch niet zo evident te zijn. Relatiecoach Mieke Meyvis heeft praktische tips om je kansen te verhogen ‘de ware’ te vinden. Eerste tip: ‘Onderneem actie!’
>> Lees verder    Reageer met je mening


Reactielijn

Nog even zot verliefd als 50-plusser?

Wel, dat kan wel degelijk. Dat moeten we concluderen als we de reacties lezen op het eerste artikel van relatiecoach Mieke Mievis. Natuurlijk zijn er mensen die bedenkingen hebben, beperkingen zien, het anders ervaren... Maar zoals je kan lezen, degenen die het is overkomen, zijn super gelukkig. Dus als je het wilt, er is hoop.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Bespaar jij op voeding?

Naar aanleiding van het artikel van columnist Jan Schils “Crisis drijft middenklassers, kleine zelfstandigen en gepensioneerden massaal naar voedselhulp’, vroegen we of jij bespaart op voeding. Kies jij andere producten, andere gerechten, andere winkels om te bezuinigen en meer te doen met je budget? Hier is zijn een aantal representatieve antwoorden. Benieuwd?
>> Lees verder    Reageer met je mening

Ontvang OxyTiME updates (advertentie)

Het nieuwe project van SeniorenNet, OxyTiME, blijft volop evolueren. Het paspoort voor de levensgenieter laat je nu echt van het leven genieten.
Wil je graag gratis op de hoogte gehouden worden via e-mail? Schrijf je dan in door hier te klikken.


Cocktail Positivo

Gespot op het internet

Nu we stilaan buiten komen zien we alles groeien en bloeien. Maar ... hoe de lente in dit prachtig filmpje ontwaakt, zal jij met het blote oog nooit kunnen zien.

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

De enige die een vrouw het laatste woord kan ontfutselen is een echoput.

Meer opmerkelijk

Geluk

Geluk heeft geen meervoud.


Grapjes

Als Jezus over water kon lopen en een mens bestaat voor 60 procent uit water, wanneer ik dan over een mens loop, ben ik dan 60 procent Jezus?

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Elvis Presley had een tweelingbroer.

Meer weetjes

Citaat

Als je het kan dromen dan kan je het doen
Walt Disney

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Een zot zegt wel een wijs woord
⇒ Iedereen doet wel eens iets goed
Meer spreekwoorden
Partners SeniorenNet:

partners partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 309.529
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be