Waar vandaan: SenNet Magazine > Europa treedt veel te laks op tegen mensenhandel

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 3 - Nr 7 - 2013

Inzicht

Column Jan Schils: Europa treedt veel te laks op tegen mensenhandel!

Er is mensenhandel in Europa. Tussen 2008 en 2010 waren er meer dan 23.000 geïdentificeerde slachtoffers in Europa. Dat blijkt uit het allereerste rapport van de Europese Commissie over Mensenhandel. Volgens SenNet columnist Jan Schils treden de EU en haar lidstaten wraakroepend laks op tegen gruwelijke mensenhandel.
>> Lees verder Reageer met je mening

Vul je belastingbrief ook dit jaar in via SeniorenNet - inkomsten 2012

Online je belastingbrief invullen en berekenen kan je ook dit jaar via SeniorenNet! Surf naar de rubriek "Geld & Werk" en klik in de tweede kolom op "Belasting berekening". De uiterste datum voor indiening van de elektronische aangifte is 17 juli. Als je je belastingbrief toch liever op papier invult moet je hem uiterlijk op 26 juni hebben ingediend. Maar heb je al over de voordelen van online invullen nagedacht?
>> Lees verder Reageer met je mening

1 op 10 Belgen heeft hoorproblemen. Jij ook? (advertentie)

Gehoorproblemen kunnen jouw levenskwaliteit duchtig aantasten. Zelfs als deze problemen niet ernstig zijn, raak je verzeild in ongemakkelijke situaties. Amplifon, jouw hoorspecialist, heeft een aangepaste oplossing voor jouw gehoorprobleem waardoor je opnieuw ten volle kan genieten van elk moment van jouw leven. Maak nu een afspraak voor een gratis hoortest. Want beter horen is beter leven!


Levensstijl

Wil jij (nieuwe) producten testen?

Jouw mening telt! Voor een nieuw concept op SenNet, Getest op, zijn we op zoek naar kandidaten die producten willen testen. Het concept is eenvoudig: Een adverteerder bezorgt jou een product en jij test dat voor hem uit. Je bevindingen deel je mee via het invullen van een enquête.
>> Lees verder Reageer met je mening


SenNet Life

12 mei Moederdag! Verwen (je) mama met zo'n gratis e-card!

De Photoshoppers hebben dit keer een paar honderd splinternieuwe 'Moederdag e-cards' afgeleverd. En ze zijn prachtig! Leuk om te bekijken, maar zeker om te versturen. Manlief mag de mama van zijn kinderen ook best verwennen met een leuke attentie op Moederdag. En als je dochter moeder is, gaat ze zo'n mooie e-card ook zeker appreciëren.
>> Lees verder Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Feestelijk buiten eten met deze heerlijke receptjes

En nu is het mei. We rekenen op zonnestralen om heerlijk met familie en (klein)kids buiten te eten in de tuin of op het terras. Dit keer biedt chef Michel van Tasttoe je inspiratie om iedereen van deze heerlijke hapjes te laten smullen, al dan niet aan de barbecue. Laat het water je alvast in de mond lopen.
>> Lees verder Reageer met je mening

Foto's op reis maken? (advertentie)

Jij kan ook vakantiefoto's maken om echt trots op te zijn! Met het boek "digitaal fotograferen na 50" leer je stap-voor-stap betere vakantiefoto's te maken, bewerken en verbeteren. Het boek brengt de informatie waar mensen écht naar op zoek zijn. Dat wordt nog bevestigd doordat het boek een bestseller is geworden met tienduizend verkochte boeken.
Meer informatie en direct kopen, klik hier.


Reizen

Staat Jordanië al op jouw wenslijst?

Jordanië was in ieder geval al lang de droombestemming van SenNet reisspecialist Guido. En plots was het zover en kon hij er heen. Hij voert je met lofbetuigingen en indrukwekkende beelden mee doorheen dit sprookjesachtige land in het Midden Oosten. Van de roze koningsstad Petra tot aan de Dode Zee. Wist je trouwens dat je daarin niet kan zwemmen?
>> Lees verder Reageer met je mening


Comfort

Insecten: nuttig 'gesuis' of schadelijk 'gespuis'?

Insecten zijn soms hinderlijk: rondzoemende wespen zijn niet zo fijn als je buiten eet en muggenbeten kunnen je gezellige zomeravond vergallen. Maar wat zijn nuttige insecten en welke kunnen je tuin of groen schade toebrengen? En wat doe je daar dan aan? Stefaan De Tuindokter leid je rond in de boeiende wereld van de insecten.
>> Lees verder Reageer met je mening


Inzicht

Heb je hooikoorts? Allergie? Check de dagelijkse info op SenNet!

Rode, tranende ogen, snotteren... De ernst van de vervelende klachten bij hooikoorts en allergie is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. De pollenverwachting, het aantal pollen per boom, gras en kruid kan je elke dag checken op SenNet. Ook vind je alle informatie over hooikoorts en allergie en tips om er iets aan te doen.
>> Lees verder Reageer met je mening

Koop jouw hotelkaart (advertentie)

Met OxyTiME heb je het paspoort voor de levensgenieter in handen. Overnacht het hele jaar door in honderden hotels voor slechts €29 per persoon per nacht, met comforthotels in België, Nederland en ver daarbuiten.
Ga een dagje, weekendje of weekje weg terwijl je dit toch budgetvriendelijk doet.
Ontdek ook de andere functies van OxyTiME, want het is ook een vakantiekaart en restaurantkaart!
Je OxyTiME kopen doe je hier of meer informatie, klik hier.


Gelukkig Zijn

Hoe vertel je je nieuwe relatie aan de kinderen?

Eindelijk is het zover. Na een lange verwerkingsperiode vind je toch die ene, de ware. Het daten loopt vlot en je wil meer en meer tijd samen doorbrengen. Je maakt samen toekomstplannen en wil aan de wereld laten zien dat je gelukkig bent. Maar eerst moet je dat aan de kinderen vertellen. Hoe doe je dat? Relatiecoach Mieke Mievis heeft do's en don'ts voor jou.
>> Lees verder Reageer met je mening

Overwin trauma, fobie, burn-out, stress, angst, rouw met... je ogen!

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie die mensen helpt om traumatische ervaringen te verwerken. SenNet Psychologe Veronika Sjinkarenko gaat dit keer in op de schokkende ervaringen die mensen trauma's kunnen bezorgen en vertelt meer over deze redelijk simpele behandelingstechniek EMDR die je op tamelijk korte tijd beter kan doen voelen.
>> Lees verder Reageer met je mening


Reactielijn

Hoe lang ons spaargeld nog veilig is? Dit vind jij!

Er zijn bruikbare tips binnengekomen. Advies om je spaargeld te spreiden, te beleggen in goud, appartement en bouwgrond. Het artikel van SenNet columnist Jan Schils bracht een stroom aan reacties teweeg. Niet verwonderlijk, want ons spaargeld belangt ieder aan. We hebben een greep uit de reacties voor jou op een blog gezet.
>> Lees verder Reageer met je mening

Lachen is (heel) gezond. Wij helpen je! (advertentie)

Dagelijks gratis een e-mail met grapjes, nutteloze weetjes en cartoons. Klik hier om je snel in te schrijven! Een nieuw initiatief van SeniorenNet! Laat het lachen maar beginnen!


Cocktail Positivo

Gespot op het internet

Ken je deze helden van het schilderij De Nachtwacht? Ze waren voor heel even in levende lijve aanwezig in winkelcentrum de Barones in het Nederlandse Breda... En jij kan dat zien in dit filmpje.

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Als je zon brengt in het leven van anderen, kun je de stralen niet weghouden van jezelf.

Meer opmerkelijk

Geluk

Elke poging die mislukt, brengt je een stap dichter bij het geluk.


Grapjes

Een vrouw staat naakt voor de spiegel in de slaapkamer. Ze is niet gelukkig met wat ze ziet en zegt tegen haar man: "Ik voel me verschrikkelijk, ik ben oud, dik en lelijk. Ik heb nood aan een complimentje." De man antwoordt: "Je ogen zijn nog perfect in orde."

Meer grapjes

Nutteloos weetje

De aarde is door de tsunami van 26 december 2004 sneller gaan draaien.

Meer weetjes

Citaat

De jeugd is de wervelwind van het leven.
Georges van Acker
(Vlaams dichter 1919)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Het is onbelangrijk of de koe schijt of de stier.
⇒ De oorzaak van alle narigheid is meestal onbelangrijk.
Meer spreekwoorden


Partners SeniorenNet:

partners partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 310.245
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be