Waar vandaan: SenNet Magazine > Nieuwe golf van besparingen en belastingen op komst.

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 3 - Nr 9 - 2013

Inzicht

Column Jan Schils: Nieuwe golf van besparingen en belastingen op komst.

België ontsnapt dan wel aan een Europese boete voor een buitensporig begrotingstekort, maar volgens SenNet columnist Jan Schils is er geen reden tot juichen. Ons land heeft immers geen afstel, enkel één jaar uitstel om de begroting op orde te krijgen. En daarmee zijn we er dan nog lang niet. Wederom zijn het de bevolking en het bedrijfsleven, die de rekening zullen moeten betalen, aldus Schils.
>> Lees verder Reageer met je mening

Geslaagd! Help ze door de examens met gratis e-card.

Ken jij onze e-cards om je studerende (klein)kids een steuntje in de rug te geven? Het is immers volop examentijd. Je hoort de hersenen van onze jeugd dezer dagen massaal kraken onder al de leerstof die ze moeten kennen. Zo'n leuk elektronisch kaartje is een teken dat je écht met ze meeleeft in deze zware tijden. Natuurlijk zijn er ook e-cards om studenten te feliciteren als ze er door zijn.
>> Lees verder Reageer met je mening

Een kamer gevuld met geluid. Niet met kabels. (advertentie)

Gewoon aansluiten en genieten. Met het Bose Wave music system zijn er geen stapels componenten. Geen snoeren die in de knoop raken. Geen gedraai aan knoppen. Dit bekroonde systeem is nu uitgerust met functies waardoor het beter is dan ooit tevoren. En dankzij het ontwerp past het systeem in elk interieur. Test het thuis tijdens een proefperiode van 30 dagen en profiteer deze zomer van gratis verzending. Klik hier voor info en gratis brochure.


SenNet Life

Onze hoofdstad Brussel is écht een bezoek waard! Bekijk de schitterende fotoreportage.

Heb jij onze hoofdstad al eens vereerd met een stadsbezoek? Brussel is écht de moeite waard. Dat kan je zien op de prachtige foto's die de 32 fotografen van de groep fotografie voor je maakten. Zij brengen het zuiden van Brussel voor je in beeld. En via het verslag krijg je meteen een mooie route uitgestippeld om zelf eens een dagje Brussel in te plannen voor een Citytrip in eigen land.
>> Lees verder Reageer met je mening


Comfort

De Tuindokter: Houd je rozen gezond. (H)erken ziektes en plagen.

De roos is terecht 'koningin' van de tuin. Maar met deze romantische bloemen blijkt het niet altijd 'rozengeur & maneschijn' Als we de lieflijke rozenblaadjes bewonderen merken we soms 'rare' plekjes op. Of als we de adembenemende geur willen opsnuiven zien we plots dat de jonge blaadjes opkrullen... Bij de tere rozen liggen ziekten en plagen constant op de loer. Stefaan De Tuindokter helpt je met tips om die te herkennen én genezen.
>> Lees verder Reageer met je mening


Levensstijl

Tijd voor Netiquette: Wees ook beleefd en vriendelijk op het internet!

Scheldtirades, dreigementen, schuttingtaal... Waarom lijken mensen in mails, in chat of op fora de pedalen te verliezen? Ze schrijven kwetsende zaken via het internet, die ze nooit in het echt zouden durven zeggen. Ook op SenNet. Maar wist je dat onderzoek aantoont dat deze geschreven kwetsende berichten wel even hard aankomen? Daarom wordt gepleit voor 'Netiquette' ofwel 'goede manieren op het internet'.
>> Lees verder Reageer met je mening

Halfweg uw loopbaan? Kom bij KBC eens spreken over 20 jaar later. (advertentie)

Bent u rond de 45 jaar? Dan is het nu het uitgelezen moment voor een financieel gesprek met het oog op later. Want hoe goed bent u voorbereid op een leven na werken? Uw KBC-adviseur of KBC-verzekeringsagent bekijkt samen met u welke stappen u nu moet nemen om later de meeste gemoedsrust te hebben. Want jong geïnformeerd is oud meer gedaan. Meer info op kbc.be/hetgesprekhalfweg.


Relaties

LAT, samenwonen, trouwen? Wat wordt de volgende stap in je nieuwe relatie?

Je begint als single en leert iemand kennen. Het is leuk, fijn, je voelt elkaar goed aan, kunt haast niet zonder elkaar, lacht veel,... kortom: het klikt. Maar wat dan? Je hebt elk een huis, elk een eigen leven uitgebouwd. Wat wordt dan de volgende stap in je relatie? Relatiecoach Mieke Mievis zet de mogelijkheden en hete hangijzers op een rijtje.
>> Lees verder Reageer met je mening


Reactielijn

Jouw tips voor een paar kilootjes minder.

Dank je wel voor alle nuttige tips om zonder dieet een paar kilo lichter te worden. En... vooral gezond te blijven. Daarom draait het toch in de korte tijd dat we op deze aardbol mogen vertoeven. In jullie reacties zien we dat het gewoon allemaal draait om gezond ... verstand. opmerkelijke weetjes.
>> Lees verder Reageer met je mening

Esperanto is wél een echte taal?

Op ons artikel '10 talen die je het gemakkelijkst kan leren' stroomden heel wat reacties binnen. Zo zegt men onder meer dat talen die aan de onze verwant zijn eenvoudiger te leren zijn. Dat het op latere leeftijd moeilijker is de grammatica er in te krijgen, maar dat dit doenbaar is. En voorts, veel meningen over Esperanto!
>> Lees verder Reageer met je mening

Lachen is (heel) gezond. Wij helpen je! (advertentie)

Dagelijks gratis een e-mail met grapjes, nutteloze weetjes en cartoons. Klik hier om je snel in te schrijven! Een nieuw initiatief van SeniorenNet! Laat het lachen maar beginnen!


Cocktail Positivo

Gespot op het internet

In dit grappig filmpje komen vader en zoon van het platteland en hebben ze geen flauw benul wat een lift is...

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Lachen: kalmeermiddel zonder nevenwerking.

Meer opmerkelijk

Geluk

'Het geluk ligt in een klein hoekje.' (Geluk komt onverwachts).


Grapjes

Er zitten 2 apen in bad.
Zegt de ene aap tegen de andere: 'Oe oe oe oe.'
Zegt de andere: 'Doe er dan wat koud water bij.'

Meer grapjes

Nutteloos weetje

De gemiddelde paraplu 'leeft' een half jaar.

Meer weetjes

Citaat

Politiek zou zonder het slechte geheugen van de mensheid helemaal niet mogelijk zijn.
Harry Mulisch
(Nederlands schrijver)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Hij is een hartje zonder zorg
⇒ Hij is een luchthartig iemand.
Meer spreekwoorden


Partners SeniorenNet:

partners partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 310.234
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be