Waar vandaan: SenNet Magazine > Sevilla, Córdoba, Granada: Reis naar de mooiste steden in Andalusië.

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 3 - Nr 10 - 2013

Inzicht

Column Jan Schils: Stop de heksenjacht op belastingbetalers!

De nieuwe voorzitster van de Open VLD, Gwendolyn Rutten, is fel van leer getrokken tegen de fiscus. Die is volgens haar begonnen met een heksenjacht tegen zowel particulieren als bedrijven. Rutten pleit onder meer voor een betere verhouding tussen fiscus en belastingplichtigen via een charter. Daarin zouden jouw rechten als belastingbetaler nauwkeurig worden omschreven. Een analyse mét zoals steeds een kritische noot van SenNet columnist Jan Schils.
>> Lees verder Reageer met je mening


Reizen

Sevilla, Córdoba, Granada: Maak een zonovergoten cultuurreis door Andalusië.

Het wondermooie, warme Andalusië, met zijn zwoele naam, ligt in Zuid Spanje op minder dan 3 uur vliegen van Brussel. Met het vliegtuig is het een ideale bestemming om er een weekje tussenuit te trekken (ben je met de auto in Spanje, rijd dan door). Andalusië is genieten van een overvloed aan mooie bezienswaardigheden en terrasjes in prachtige culturele steden, je onderdompelen inde zuiderse gastvrijheiden als je wil kan je een week leven op de overheerlijke tapas!
>> Lees verder Reageer met je mening

Groen Wallonië op z'n voordeligst (advertentie)

Neem je tijd om te ontdekken wat het groenste Wallonië je allemaal voor moois en voordeligs te bieden heeft. Ons eigen zuiden ligt op een boogscheut van je voordeur vandaan. Wij bieden je in ons gids "Echte Ardennen 2013" 72 kortingsbonnen op excursies, verblijven, attracties en musea. Bestel nu je gratis gids.


SenNet Life

Lens op Vlissingen: bekijk de mooie foto's van een schattig stadje aan zee.

Ken je het schattige stadje Vlissingen op Walcheren? je kan er met de auto heen of via een dagcruise met Flandria. Het Zeeuwse stadje zit vol verrassingen en schitterende plekjes; het pittoreske vissers- en zeilbotenhaventje aan het standbeeld van admiraal Michiel de Ruyter, de oude koopmanshuizen, de lange Noordzeeboulevard die uitgeeft op het zonovergoten strand,... Bij mooi weer dan. Want onze fotografiegroep raakte niet zo ver wegens slecht weer. Maar weer of geen weer, schitterende foto's maken onze topfotografen natuurlijk altijd! Bekijk het fotoverslag.
>> Lees verder Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Ga mee op mini-cruise met Flandria naar Vlissingen naar Sail de Ruyter 2013.

Speciaal voor SeniorenNet en OxyTiME organiseert Flandria op 24 augustus een dagje op mini-cruise Antwerpen-Vlissingen zodat je Sail de Ruyter kan meemaken. Een dagje varen op het schip dat vroeger het legendarische drijvende restaurant 'La Pérouse'was is sowieso al een belevenis. Maar tijdens Sail de Ruyter vindt op deze zaterdag de vlootschouw plaats. Dus jij kan de prachtige boten onder zeil vlak voor de kust van Vlissingen voorbij zien komen.
>> Lees verder Reageer met je mening

Concert Semino Rossi op 1/12 in Hasselt: bestel nu uw tickets! (advertentie)

Semino Rossi is één van de meest succesvolle Duitse live artiesten. Door de grote vraag, komt er opnieuw een Europese tournee. En dat is goed nieuws, want u kan Semino daardoor weer live aan het werk zien in de Ethias Arena in Hasselt. Mis dit fantastische concert niet! Bestel uw tickets telefonisch op 070/345.345 (max. 0,30 euro/min) of klik hier om je tickets online te kopen.


Levensstijl

Genees zelf je planten! Met het eerste boek van SenNet Tuindokter Stefaan Bingé!

Heb je zieke planten of tuinproblemen? Alle oplossingen vind je vanaf nu in het allereerste boek van onze SenNet Tuindokter Stefaan Bingé. Hij heeft al zijn kennis met je gedeeld 'De Tuindokter. Genees zelf je planten' In SenNet Magazine schrijft Stefaan voor jou al wat je telkens kan doen aan zieke planten, tuinproblemen of heeft hij tips voor een mooie tuin. Maar nu vind je alles overzichtelijk en uitgebreid in zijn eerste boek. Handig om in huis te hebben... of om cadeau te geven. Wat staat er zoal in je boek, Stefaan?
>> Lees verder Reageer met je mening


Relaties

Hij of zij is meer dan 7 jaar ouder of jonger! Taboe of succes relatie?

Je bent gelukkig met je nieuwe relatie, opnieuw verliefd, maar hij of zij is veel ouder of jonger. Als koppel met een groot leeftijdsverschil kan de sociale druk waarmee je te maken krijgt enorm groot zijn. Hoe ga je daarmee om? Heeft je relatie slaagkans? Waarmee moet je rekening houden? Hoe pak je het samen aan? Relatiecoach Mieke Mievis neemt de 'cougar' en 'sugar daddy' relatie onder de loep.
>> Lees verder Reageer met je mening

Koop jouw hotelkaart (advertentie)

Met OxyTiME heb je het paspoort voor de levensgenieter in handen. Overnacht het hele jaar door in honderden hotels voor slechts €29 per persoon per nacht, met comforthotels in België, Nederland en ver daarbuiten.
Ga een dagje, weekendje of weekje weg terwijl je dit toch budgetvriendelijk doet.
Ontdek ook de andere functies van OxyTiME, want het is ook een vakantiekaart en restaurantkaart!
Je OxyTiME kopen doe je hier of meer informatie, klik hier.


Psychologie

'Reizen' maakt gezond én gelukkig!

Stap uit je vertrouwde omgeving en zet een stapje in de wereld. Want of je nu een uitstap maakt, een tripje of een verre reis... Het geeft zuurstof aan je geest én lichaam. SenNet psychologe Veronika Sjinkarenko legt je in dit artikel haarfijn uit waarom het een 'must ' is af en toe je rugzak of valies te pakken. En met de zomer voor de deur heb je een massa inspiratie om haar advies op te volgen.
>> Lees verder Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Zangtalent gezocht! Schrijf je in voor deze koorworkshop! Sta op 31 augustus in deSingel in Antwerpen met band.

Zing je graag? Kan je zingen en wil je wel eens bijleren op zanggebied? Of op het gebied van performance? Zie je het zitten om met een eigentijdse Vlaamse band op de bühne te staan? Dan is deze 'koorworkshop' een unieke kans voor jou. 5 dagen bijleren en dan .. optreden in deSingel in Antwerpen met de band 'MasterCab'. Noten kunnen lezen hoeft niet. Goesting hebben wél!
>> Lees verder Reageer met je mening


Reactielijn

We moeten ook eens stilstaan bij wat we krijgen van de overheid.

Dat is de reactie van Robert uit Ninove op het arikel van columnist Jan Schils over de nieuwe golf van besparingen die op komst is. Hij vindt dat we niet mogen klagen en eens in acht moeten nemen wat we allemaal krijgen van de staat, zoals kortingen op openbaar vervoer, kinderbijslag, fiscale voordelen... Lees een greep uit de reacties...
>> Lees verder Reageer met je mening


Cocktail Positivo

Gespot op het internet

Dit filmpje gaat snel, je moet het misschien wel twee keer bekijken, het gaat om de foto!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Goed gekozen kleren zijn de wapens van de vrouw. Als ze zich uitkleedt is dat ontwapenend.

Meer opmerkelijk

Geluk

'In het niet weten van sommige dingen ligt een groot geluk.'


Grapjes

'Weet je zoon al wat hij na zijn eindexamen wil gaan doen?' 'Hij wil vuilophaler worden.' 'Dat hoor je niet veel..' 'Neen, hij denkt dat hij dan alleen op dinsdagen moet werken...'.

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Wereldwijd zijn 23% van de defecten aan fotokopietoestellen te wijten aan mensen die hun achterwerk probeerden te kopiëren.

Meer weetjes

Citaat

Vele mensen zijn lieve vlindertjes buiten, maar lastige bromvliegen thuis.
Eliza Laurillard
(Nederlands auteur (1830-1908))

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Waar de bij honing uitzuigt, zuigt de spin vergif.
⇒ Wat de een hemelhoog prijst, keurt de ander ten stelligste af.
Meer spreekwoorden


Partners SeniorenNet:

partners partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 309.430
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be