Waar vandaan: SenNet Magazine > Op vakantie? Mobiel bellen en sms’en is nu goedkoper in Europa.

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 3 - Nr 11 - 2013

Inzicht

Column Jan Schils - Mobiel bellen in Europa is aanzienlijk goedkoper.

De EU geeft haar burgers en bedrijven een serieus cadeau: sinds 1 juli zijn er in Europa lagere maximumtarieven voor mobiele roaming van kracht. Dit betekent dat het veel goedkoper wordt om tijdens reizen in de EU-landen te bellen, sms'en, kaarten te gebruiken, video's en e-mails te bekijken en updates op sociaalnetwerksites te plaatsen. Dataroaming is nu tot 91 procent goedkoper dan in 2007. SenNet columnist Jan Schils legt het je haarfijn uit.
>> Lees verder Reageer met je mening

Nieuw: Lach of laat je vertederen door 'Grappig of schattig'.

Op jouw SeniorenNet vind je een splinternieuwe rubriek om even te ontspannen, te lachen of je te laten vertederen. Onder 'Grappig of schattig' bij 'Interactief' vind je foto's, filmpjes, grapjes en PowerPoints die je 'Ah's en Oh's' ontlokken. Ze werden allemaal ingezonden door bezoekers van SenNet. En jouw bijdragen zijn ook welkom.
>> Lees verder Reageer met je mening

Hoe helpt u uw kleinkinderen op weg? (advertentie)

Voor uw kleinkinderen wilt u natuurlijk niets dan het beste. Nu, maar ook later. Door hen financieel op weg te helpen, bijvoorbeeld? Een KBC-Start2Save4 is een ideaal product voor dat financiële duwtje in de rug: een veilige spaarrekening, op naam van uw kleinkind, met een aantrekkelijke rentevoet. En u kiest zelf wanneer u uw gespaarde geld doorgeeft. Ontdek hier Start2Save4


SenNet Life

Je krijgt meteen zin om te gaan: Bekijk de prachtige foto's uit dierenpark Pairi Daiza!

Net als vorig jaar was dierenpark Pairi Daiza weer het droomkader voor SenNet fotografen. Dit keer trok het Forum DigitCrea naar het prachtige dierenpark in Wallonië om zich artistiek uit te leven. Ze kiekten de baby boom van leeuwen, lemurs, kangoeroes, maar ook de giraffen, neushoorns, vogels... waren ideale modellen. Dat zie je in het fotoverslag! En lees welke nieuwigheden er zijn in Pairi Daiza.
>> Lees verder Reageer met je mening


Levensstijl

Zo fiets je de mooiste routes via fietsknooppunten

Fiets jij al routes via fietsknooppunten? Neen, de naam heeft niets met 'in de knoop' te maken. Deze plaatsen knopen prachtige routes om met de tweewieler te ontdekken aan elkaar. Het leuke en praktische fietsroutesysteem geeft je alle vrijheid om zelf de afstand en de route van je tocht te bepalen. En je weet dat je onderweg zeker een leuke plaats tegen komt om te genieten van een natje en een droogje. Wist je dat de uitvinder een Vlaming is!
>> Lees verder Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Uittip: Beleef een gratis, gezellig festival: 25-28/7: Sfinks Mixed in Boechout!

Het (familie) festival Sfinks gooit het dit jaar helemaal over een andere boeg. Het is gratis en zet naast bijzondere muziek uit de hele wereld ook Westerse muziek op de affiche. Dat gaat tot namen van 'bij ons' zoals zondag de Clement Peerens eXplosition. Op 25, 26, 27 en 28 juli kan je nu eens absoluut met (klein)kids samen genieten. Het familiefestival pakt uit met indrukwekkende dj line-up.
>> Lees verder Reageer met je mening

We gaan meer op restaurant (advertentie)

Duizenden Belgen gaan tegenwoordig meer op restaurant, terwijl hun budget hetzelfde blijft. Met 15% korting die je krijgt op de hele rekening (inclusief drank) én voor je hele gezelschap, kan je vaker op restaurant. De aankoop van de OxyTiME kaart is zo al na één etentje terugverdiend.
Koop OxyTiME, klik hier: http://oxytime.be/nl/users/register


Wetenschap

Computer voelt jouw depressie aan.

Hoe kan een computer nu sowieso iets 'voelen', vraag je je in eerste instantie misschien af. Maar de wetenschap staat niet stil. SimSensei is een nieuw programma dat in staat is te helpen bij een van de moeilijkste diagnoses in de geneeskunde. Ben je depressief... of niet? Hoe het programma werkt lees je in volgend artikel.
>> Lees verder Reageer met je mening


Relaties

Jaloezie kan je liefde kruiden of kapot maken!

'It is not love that is blind, but jealousy', 'Het is niet liefde die blind is, maar jaloezie", schreef Lawrence Durrell. Jaloezie kan veel kapot maken. Maar het kan ook net de peper zijn die sommige koppels in hun relatie missen. Zoals bij veel zaken geldt ook bij jaloezie: te veel is 'trop' en 'trop' is te veel! Relatiecoach Mieke Mievis vertelt je alles over gezonde en ongezonde jaloezie.
>> Lees verder Reageer met je mening


Levensstijl

Nieuwe trend: Stuur je vakantiewensen via een gratis e-card!

Goede reis, leuke vakantie, geniet ervan... Natuurlijk wensen en gunnen we een ander van harte een heerlijke vakantie. En dat kan je nu ook via e-post doen. Het gaat om een splinternieuwe gewoonte die in de lift zit. We zien elkaar immers minder om wensen persoonlijk over te maken. Photoshoppers hebben voor jou een hele lading kaartjes gemaakt om uit te kiezen. En eerlijk, er zitten juweeltjes tussen. Kijk zelf maar.
>> Lees verder Reageer met je mening

Uittip: ontdek een nieuw stukje België voor €29 p.p.p.n. (advertentie)

Je kan kiezen uit honderden hotels in Europa, waarvan talloze in België. Geniet van het leven met je partner! Al na één keer overnachten heb je de OxyTiME kaart terugverdiend.
Koop OxyTiME, klik hier: http://oxytime.be/nl/users/register


Reactielijn

Een groot leeftijdsverschil in een relatie. Maakt het iets uit?

"Mijn echtgenote is 19 jaar jonger dan ik en wij zijn al meer dan 15 jaar getrouwd en 17 jaar samen. Taboe? Ik dacht het niet. Het gaat niemand iets aan hoe een mens zijn eigen leven inricht.", dat zegt Michel F. (76) uit Landgraaf. Sommigen, vooral vrouwen, ondervinden op latere leeftijd problemen met hun oudere partner.
>> Lees verder Reageer met je mening

Stop de heksenjacht op belastingbetaler?

Met deze titel begon Sennet columnist Jan Schils zijn artikel. Maar vele lezers zeggen dat de regering én de fiscus het juist gemunt hebben op de niet-belastingbetaler. Zij vinden dat er nog strenger moet worden opgetreden. Met name tegen belastingontduikers. Lezers noemen belastingontduiking een nationale sport van de Belg.
>> Lees verder Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: Ik raak in elk geval mijn sleutels niet meer kwijtMeer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Het Gasboetelied. Het nummer bevat een opsomming van de absurde én geestige overtredingen die bestraft kunnen worden met de Gemeentelijke Administratieve Sanctie. Uit het comedy-programma 'België Binnenste Buiten', te zien in de zalen en op de Gentse Feesten.

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Succes is de kunst om van mislukking naar mislukking te gaan zonder je enthousiasme te verliezen.

Meer opmerkelijk

Geluk

- Mensen die zich ongelukkig voelen, zijn, evenals mensen die slecht slapen, altijd trots op dat feit.
Bertrand Russell


Grapjes

Een man komt in de bib en vraagt aan een bediende: - Mevrouw, kan u mij even helpen, ik zoek een boek? - Zeker mijnheer, welk boek? - De titel is "Mannen, het sterke geslacht". De bediende antwoordt : - Alle science-fiction boeken staan in de kelder mijnheer'.

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Een krokodil kan twee jaar zonder eten.

Meer weetjes

Citaat

Ouderdom, vooral een eerbiedwaardige ouderdom, bezit zo'n autoriteit dat dit van meer waarde is dan alle geneugten van de jeugd.
Cecero (106-42 v C)
(antiek Romeinse staatsman, schrijver, advocaat en redenaar. Vermoord door Anthonius.)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

De opgaande zon aanbidden.
⇒ slijmen bij iemand van aanzien, om daarvan te profiteren.
Meer spreekwoorden


Partners SeniorenNet:

partners partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 309.562
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be