Waar vandaan: SenNet Magazine > 13 nieuwe maatregelen van Europa voor jouw zorgeloze vakantie.

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 3 - Nr 12 - 2013

Inzicht

13 tips: Zo wil Europa vakantiegangers een zorgeloze vakantie garanderen!

Europa wil vakantiegangers beter beschermen. Begin deze maand heeft de Commissie een groot aantal nuttige tips voor een zorgeloze vakantie of ander verblijf in het buitenland op een rijtje gezet. Onze columnist Jan Schils doet een greep uit deze nuttige informatie over onder meer je ziektekostenverzekering, conflicten met een touroperator of het reizen met een huisdier.
>> Lees verder Reageer met je mening


SenNet Life

Maak een daguitstap a.d.h.v. deze fotoreportage van Route de l'Ardoise.

Via deze foto's die de leden van het Forum Digit Crea maakten krijg je inspiratie om zelf deze mooie route te rijden langsheen de Maasvallei, net over de grens met Frankrijk. Kijk mee door de ogen van de fotografen naar de pittoreske miniatuurdorpjes, de mooie natuur, de steengroeve of de Romeinse ruïne. Bekijk hier de oogst van een leuke shootdag met een superleuk fotoverslag.
>> Lees verder Reageer met je mening

Wie zal voor u klaar staan? (advertentie)

Heel wat mensen zorgen voor hun partner als die door een ziekte of een ongeval extra hulp nodig heeft. Dat kan tijdelijk zijn, maar soms ben je voor de rest van je leven afhankelijk van iemand anders voor de kleine, dagelijkse dingen. En u, bent u zeker dat er voor u iemand klaar zal staan wanneer u het nodig heeft? Vraag meer informatie aan.


Levensstijl

Tip: Maak deze fietstocht rond Baarle en ontdek parels van bieren. Gratis route!

Heb je zin om een prachtige fietstocht te beginnen én eindigen bij een ambachtelijke brouwerij met een heerlijk artisanaal biertje? Bierkenner John Verbraeken stippelde deze route voor je uit vanuit het gezellige grensplaatsje Baarle. Je krijgt 50 km fietsplezier rond de micro-brouwerij 'De Dochter van de Korenaar'. Met bezienswaardigheden, mooie natuur en stopplaatsen.
>> Lees verder Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Kom naar de Jaarbeurs in Gent: 250 handelaars tot je dienst en veel meer! Print je gratis ticket!

Zoek je een specifiek product of dienst in Lifestyle? Wil je vergelijken, iets nieuws ontdekken of de beste voorwaarden bedingen? Op de Jaarbeurs Gent kan het allemaal! Van za 14 t/m zo 22 september vind je er duizenden producten met als thema's wonen, reizen, eten & drinken , mode, multimedia , hobby & vrije tijd, mobiliteit, gezondheid... Je vindt er ook de langste toog, oldtimers, een stripbeurs of wil je een compleet nieuwe look?
>> Lees verder Reageer met je mening

Thuis bij koningen, prinsen en hertogen: een ontdekkingstocht langs de kastelen in Wallonië (advertentie)

Wallonië telt enkele prachtige kastelen die bijzonder interessant zijn. Ze bieden een brede waaier aan stijlen en tal van redenen om ze te bezoeken. Gaande van een middeleeuws versterkt kasteel tot een residentieel kasteel, kunt u kiezen voor een kasteel dat het beste beantwoordt aan uw romantische dromen en/of aan uw zin voor avontuur. Download de brochure en ontdek enkele van deze prachtwerken!


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Het wordt een spannende herfst met OxyTiME Magazine: Nr 3 nu te koop.

Vanaf woensdag 21 augustus ligt jouw nieuwe Oxytime Magazine weer in de winkel. Het is het blad dat SeniorenNet uitgeeft samen met Sanoma Media. De ondertitel is niet voor niets 'Tijd om te genieten'. Doe inspiratie op, droom weg en laat je verleiden. Maar geniet ook van een massa praktische informatie; om langer jong te blijven, slimme tips voor een goed pensioen en... zijn er nog sekstaboes na 50+?
>> Lees verder Reageer met je mening


Wetenschap

Genetische verschillen zorgen voor unieke geurperceptie

Onze geurbeleving is genetisch bepaald. Nieuw-Zeelandse onderzoekers ontdekten dat de mate waarin we bepaalde geuren ruiken in ons DNA zit ingesloten. De geuren zitten in voedsel dat je iedere dag tegenkomt. Dat kan betekenen dat mensen iedere maaltijd op hun eigen unieke manier ervaren.
>> Lees verder Reageer met je mening

Concert Semino Rossi op 1/12 in Hasselt: bestel nu uw tickets! (advertentie)

Semino Rossi is één van de meest succesvolle Duitse live artiesten. Door de grote vraag, komt er opnieuw een Europese tournee. En dat is goed nieuws, want u kan Semino daardoor weer live aan het werk zien in de Ethias Arena in Hasselt. Mis dit fantastische concert niet! Bestel uw tickets telefonisch op 070/345.345 (max. 0,30 euro/min) of klik hier om je tickets online te kopen.


Relaties

Eerste hulp bij ruzie!

In het begin is het 'anders' zijn van je partner aantrekkelijk. Als je elkaar langer kent kunnen er conflicten en ruzies ontstaan. Als je ruzie hebt is het belangrijk om te weten wat voor verschil daar aan ten grondslag ligt. Want een verschil van mening los je anders op dan een verschil in normen en waarden. Relatiecoach Mieke Mievis onderscheidt 6 verschillen én leert je hoe daarmee om te gaan.
>> Lees verder Reageer met je mening


Reizen

Belevenis: Ga op fietsvakantie naar GAMBIA: Afrika for beginners!

Gambia met de fiets ontdekken is een unieke belevenis. Je ervaart Afrika en komt op plaatsen die je anders onmogelijk zou bereiken. West-Vlaming Bernard Ugille organiseert al 7 jaar fietsvakanties in Gambia. De troeven van 'The Smiling Coast of Afrika' zijn een heerlijk fietsklimaat, kust, cultuur, natuurparken, rustige asfaltwegen, vogelreservaten, plaatselijke marktjes, lekker eten, en de vriendelijkste bevolking van Afrika. Ook voor niet-ervaren fietsers is het absoluut haalbaar.
>> Lees verder Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: kussie kussieMeer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Dit is echt een beregoed filmpje. Hoe maken ze zoiets? Je houdt je adem in.

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

''Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag"

Meer opmerkelijk

Geluk

''Er is geen weg naar het geluk. Geluk is de weg.''
Boeddha


Grapjes

Een man leest de krant en zegt tegen zijn vrouw : Wist je dat vrouwen 30.000 woorden per dag gebruiken en mannen slechts 15.000? Zijn vrouw antwoordt: Dat is gemakkelijk te verklaren. We moeten altijd alles twee keer zeggen vooraleer jullie iets begrijpen!

Meer grapjes

Nutteloos weetje

In je slaap vertonen je hersenen meer activiteit dan tijdens het tv kijken!

Meer weetjes

Citaat

''Een dapper man is niet hij die geen angst voelt, maar hij die zijn angst weet te overwinnen.''
Nelson Mandela

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

"Een dode leeuw kan door iedere haas aan de baard getrokken worden."
⇒ Dapper zijn als het gevaar geweken is.
Meer spreekwoorden


Partners SeniorenNet:

partners partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 309.529
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be