Waar vandaan: SenNet Magazine > Kunnen gepensioneerden belastingvrij bijverdienen?

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 3 - Nr 13 - 2013

Inzicht

Column Jan Schils: Als gepensioneerde € 500 per maand belastingvrij bijverdienen?

Twee liberale senatoren willen gepensioneerden en deeltijdse werknemers € 500 per maand belastingvrij laten bijverdienen. Deze flexi-jobs moeten overuren en gelegenheidsarbeid flexibiliseren en onze bedrijven competitiever maken. Meteen schoot de politiek het liberaal plan voor fiscaal gunstige "flexi-jobs" aan flarden. SenNet columnist Jan Schils fronst de wenkbrauwen. En jij?
>> Lees verder Reageer met je mening


SenNet Life

Toon je dankbaarheid! Verstuur zo'n mooie 'bedank e-card'.

Dank je wel voor al jullie werk Photoshoppers! Zij maakten weer een massa pareltjes van e-cards waarop jij gratis een persoonlijk bedankje kan sturen. Onderschat de positieve invloed niet van een persoonlijk geschreven e-card. Het is verbazingwekkend wat de eenvoudige woorden 'dank je' teweeg kunnen brengen. Mensen waarderen je moeite en het gebaar. En... het is ook goed voor jezelf.
>> Lees verder Reageer met je mening

Een kamer gevuld met geluid. Niet met kabels. (advertentie)

Het Bose® Wave® music system III produceert kamervullend kwaliteitsgeluid uit een compact systeem. De bediening is heel eenvoudig, gewoon aansluiten en genieten. En dankzij het ontwerp past het systeem in elk interieur. Test de alles-in-één radio/cd-speler thuis tijdens een proefperiode van 30 dagen. Bent u na de proefperiode niet overtuigd? U ontvangt dan het volledige aankoopbedrag retour. Klik hier voor info en gratis brochure.


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Ontmoet SeniorenNet op de Actief50 beurs in Genk. Bestel je gratis ticket(s) voor 18, 19 en 20 oktober.

Jij komt toch ook? Op 18, 19 en 20 oktober staat SenNet nét als vorige jaren weer op de Actief50 beurs. Bestelmeteen je gratis ticket(s). We verwachten je in onze feestelijke open ruimte waar dit jaar alles draait rond levenkunst. En natuurlijk kan je elkaar ontmoeten in ons gezellige Seniorennet Café. Vanaf volgend SenNet Magazine lrijg je meer leuke weetjes en details uit het programma. Nu lees je al wat je allemaal kan meemaken. Ontdek de levenskunstenaar in jou.
>> Lees verder Reageer met je mening


Inzicht

Slim met geld: 10 X doen voor een goed pensioen.

Het nieuwste Oxytime Magazine, powered by SeniorenNet kan je weer kopen. Online of in de winkel. Dit keer krijg jij alvast 10 tips uit het artikel '15 X doen voor een goed pensioen'. De rest en nog veel meer lees je in Oxytime zelf, zoals 'Is een serviceflat een goede investering ?' 'Welke leuke apps zijn er voor je smartphone?' 'Recepten met appels en peren, massages die je jonger maken,...
>> Lees verder Reageer met je mening

Welkom in Moeders Preventiewinkel. (advertentie)

Bij KBC hechten we veel belang aan uw veiligheid. Want voorkomen blijft beter dan genezen. Daarom hebben we ons laten inspireren door de goede raad van moeders overal. Want niemand is zo bezorgd om uw veiligheid als zij. Het resultaat? Moeders Preventiewinkel, een onlinewinkel waar u terecht kunt voor allerlei preventiepakketten, veiligheidsitems en nuttige preventietips. Klik hier voor meer info.


Wetenschap

Dolfijnen vergeten elkaar niet.

Dolfijnen hebben een uitzonderlijk goed geheugen. Aan de hand van fluittonen kunnen dolfijnen oude bekenden de rest van hun leven herkennen. Dat ontdekten Amerikaanse biologen. Een dergelijk sociaal geheugen is uniek in het dierenrijk. Is het ijzersterk geheugen van dolfijnen zelfs verfijnder dan dat van de mens?
>> Lees verder Reageer met je mening


Relaties

Help, ik ben verliefd op een ander. Wat nu?

Je bent al een tijd samen met je partner en dan gebeurt het plotseling; je bent verliefd op een ander. Kan jou dat zo maar gebeuren? Is het een teken dat je relatie niet goed is? Is het jouw fout of kan je er niets aan doen? Maar vooral, hoe ga je ermee om? Het aantal mensen dat uit elkaar gaat of gaat scheiden is schrikbarend hoog. Relatiecoach Mieke Mievis legt uit waarom je best eerst bedaart en wat je best (niet) doet.
>> Lees verder Reageer met je mening

Twijfelt u of u wel een goeie energieprijs hebt? (advertentie)

Blijf niet met die twijfel zitten. Klik hier en Electrabel helpt u uw prijs te vergelijken met de prijs van de markt. Wordt u liever telefonisch geholpen? Bel ons op 078 35 33 33 en we maken samen de vergelijking. Om het vlot te laten verlopen, neemt u best uw huidige energiefactuur bij de hand.


Wonen & Interieur

Is onroerend goed (nog steeds) een goede investering?

In deze splinternieuwe rubriek krijg je van interieurarchitect Stefan Martens (1966) elke maand een artikel over Interieur en wonen. Stefan Martens meubels en realiseert samen met Luc Dehertefelt van meubelbedrijf Alkas interieurprojecten, verbouwingen en totaalinrichtingen van A tot Z. In zijn eerste artikel onderzoekt hij of en hoe investeren in onroerend goed loont (voor de 50-plusser) en heeft hij een fors pak praktische adviezen.
>> Lees verder Reageer met je mening


Psychologie

Steungrootouder worden. Is het iets voor jou?

Grootouders zijn eigenlijk onmisbaar in het leven. Ze zijn de grote steun en toeverlaat van de (jonge) ouders en de allerliefste in de ogen van hun oogappels, de kleinkinderen. Maar door omstandigheden hebben ouderen soms geen kleinkinderen of zien ze die weinig. En er zijn heel wat (alleenstaande) ouders die het zonder opa en oma moeten zien te rooien... Word jij steungrootouder?
>> Lees verder Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: wat zal ik schrijven?Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Steel steeds weer de show, draag je sjaal zo!

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Men is nooit te oud om iets af te leren.

Meer opmerkelijk

Geluk

Er bestaat geen enkele reden om niet gelukkig te zijn, maar we bedenken wel duizenden excuses.


Grapjes

De wereld zou een stuk beter af zijn als muggen vet zuigen in plaats van bloed.

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Van paardenbloemen eten moet je meer plassen.

Meer weetjes

Citaat

"Het heeft geen zin om te zeggen 'we doen ons best'. We moeten succes hebben met hetgeen noodzakelijk is."
Churchill, Sir Winston (1874-1965)

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Om de kracht van het anker te voelen moet men de storm trotseren.
⇒ Pas als men iets ernstig meemaakt, weet men op wie men kan vertrouwen.
Meer spreekwoorden


Partners SeniorenNet:

partners partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 309.529
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be