Waar vandaan: SenNet Magazine > Deze gevolgen heeft de afschaffing van de maaltijdcheques.

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 3 - Nr 14 - 2013

Inzicht

Column Jan Schils - Deze gevolgen heeft de afschaffing van maaltijdcheques.

Maaltijdcheques heb jij misschien ook gekregen? Ze bestaan al 48 jaar. De politiek wil ze nu afschaffen. Politiek zwaargewicht Vande Lanotte stelt voor het geld samen met het loon van de werknemers te laten mee storten. SenNet columnist Jan Schils heeft enkele bedenkingen bij dit voorstel. Hij pleit voor onderzoek naar de zware consequenties, onder meer voor de economie en werkgelegenheid en kant zich tegen overhaaste beslissingen.
>> Lees verder Reageer met je mening

Doen, stuur een e-card voor pensioen.

Als iemand met pensioen gaat kan je een leuke e-card sturen. Je kan kiezen uit 130 nieuwe creaties van de Photoshoppers. Maar eerst moet je weten hoe de kersverse gepensioneerde staat tegenover zijn 'retraite'. Gelukwensen passen immers als iemand al jaren uitkijkt om de werksleur definitief vaarwel te zeggen. Maar wat wens je iemand die als een berg opziet tegen al die nieuwe, verplichte vrije tijd...
>> Lees verder Reageer met je mening

Spaar bij KBC en steun mee uw regio. (advertentie)

Wie bij KBC spaart of belegt, steunt daarmee ook projecten in zijn buurt. Zoals een nieuwe school, de renovatie van een ziekenhuis of een nieuw bedrijf dat kan zorgen voor meer werkgelegenheid. Surf naar kbc.be/steentjebijdragen en schrijf er een boodschap op een steen die daarna afgeleverd wordt aan het project dat u een warm hart toedraagt.


SenNet Life

Lens op OxyTiME & FLANDRIA boottocht naar Tall Ships Vlootshow.

Bekijk het super knappe filmpje en het fotoverslag over de OxyTiME & FLANDRIA boottocht naar Sail De Ruyter in Vlissingen. Kijk door de ogen van de camera naar wat je onderweg vanop het water ziet. En heb je de vlootshow gemist? Dan hoeven we er niet veel woorden aan vuil te maken. Want je weet het, een beeld zegt meer dan duizend...
>> Lees verder Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

We zien jou toch ook op 18, 19 of 20 oktober? Print je gratis ticket(s) voor Actief50 beurs in Genk.

We hopen van harte je te mogen ontmoeten in Genk op 18, 19 of 20 oktober. Want dan vindt daar opnieuw de Actief50 plaats. Het is de grootste beurs van Vlaanderen voor de nieuwe 50-plusser, die altijd jong van hart blijft. SenNet hoopt je te mogen begroeten in haar feestelijke open ruimte. Met leuke stands voor levenskunstenaars, ons kooktheater, muziek, gezellig café, Inspiratie Academie, een wedstrijd met prachtige hoofdprijs, cadeautjes, workshops... Je krijgt gratis ticket(s).
>> Lees verder Reageer met je mening

Doe mee en win! Kraak de code en win 1 jaar lang Selenium-ACE+D® (advertentie)

Selenium-ACE+D® is een uiterst volledige één-per-dag-formule. Het is een unieke combinatie van de vijf belangrijkste antioxidantia ter bescherming van de cellen. Dit voedingssupplement is geschikt ter voorbereiding van de winter of als goede dagelijkse gewoonte. Kraak de code van de kluis en win je eigen gezondheidskuur. Selenium-ACE+D®, investeer vandaag in jezelf voor je comfort van morgen.


Levensstijl

Win culinair genot - 3 X kans op een etentje in top drie sterrenrestaurant Hertog Jan.

Smulpapen en gastronomische verliefden, waag je kans. SenNet Magazine geeft in dit artikel 3 x een eetvoucher weg t.w.v. € 75 voor een diner in drie sterrenrestaurant Hertog Jan (***) in Sint-Andries (Brugge). Je kent zijn chef Gert De Mangeleer wellicht van het tv-programma 'Beste Hobbykok van Vlaanderen' dat hij met Sergio Herman presenteerde. Gastheer Joachim Baudens is de beste sommelier van België.
>> Lees verder Reageer met je mening


Wetenschap

Insect heeft tandwielen aan zijn poten

Wetenschappers hebben ontdekt dat een klein insect tandwielen aan zijn achterpoten heeft. De vondst bewijst dat het tandwiel niet louter een menselijke uitvinding is. Dat kan je lezen in dit artikel uit New Scientist, het wetenschappelijk tijdschrift bomvol leuke ontdekkingen uit de wetenschap. Op de bewegende beelden kan je alles haarscherp zien.
>> Lees verder Reageer met je mening

Neem een abonnement op je lievelingstijdschrift -20 % (advertentie)

Of je nu graag leest in Humo of Libelle, in Story of Feeling Wonen, in Reader's Digest of Landidee... Als je een abonnement wilt op je favoriete tijdschrift neem je dat met OxyTiME. Je krijgt steeds minstens 20 % korting. Bekijk alle abonnementen of koop OxyTiME hier.


Relaties

Ik ben niet verliefd. Kan de relatie slagen?

Je komt op latere leeftijd iemand tegen, het klikt, jullie kunnen goed met elkaar opschieten, maar ... de vonken blijven uit. Jij bent niet verliefd. Misschien de ander wel. Wat moet je doen? Is het al dan niet verliefd zijn een breekpunt? Volgens sommigen zijn er vijf dimensies in de liefde die aanwezig zouden moeten zijn, wil je dat een relatie kans maakt op slagen. Relatiecoach Mieke Mievis overloopt ze samen met jou.
>> Lees verder Reageer met je mening


Wonen & Interieur

Ontmoet IDfou & Alkas op Actief50. Voor je verbouw- en interieurproject als maatpak.

Wat kunnen IDfou & Alkas doen voor jouw interieurproject en verbouwing? Waarom van A tot Z? Wat maakt deze tandem bijzonder? Vraag dat zelf op Actief50. Want daar staan onze nieuwe interieurarchitect Stefan Martens en zijn bouwpartner Luc Dehertefelt met hun stand. In SenNet Magazine lees je hoe IDfou & Alkas interieurprojecten als maatpak realiseren. En wat de winst is voor jou.
>> Lees verder Reageer met je mening


Reactielijn

Mogen gepensioneerden van jou € 500 per maand belastingvrij bijverdienen?

50-plussers blijken niet onverdeeld gelukkig met het voorstel van twee liberale senatoren waarbij gepensioneerden en deeltijdse werknemers € 500 per maand belastingvrij bij kunnen verdienen. De politiek schoot het plan meteen af. SenNet columnist Jan Schils fronste de wenkbrauwen. En jij? Wij selecteerden een aantal uit de vele reacties van pro's, maar ook contra's.
>> Lees verder Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: kwaakMeer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Muziek maestro! Vul je geboortejaar in en katapulteer je terug naar de tijd dat je ... 16 was.

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

20 jaar ervaring? Je kan het ook 20 jaar verkeerd hebben gedaan.

Meer opmerkelijk

Geluk

Beminnen, dat is in het geluk van anderen zijn eigen geluk vinden.


Grapjes

Die mooie ogen, dat heerlijke lichaam, zo'n goed stel hersens, sexy mond, stralende lach ... Maar genoeg over mij, hoe is het met jou?

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die snurken het slecht doen op school.

Meer weetjes

Citaat

"Onvoorwaardelijke liefde kan falen, maar liefde onder voorwaarden krijgt zelfs geen kans van bestaan."
J. L. M. Descalzo

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Als dat ei breekt zal het stinken.
⇒ Eens de vriendschap verbroken, komen verwijten, geheimen en roddels boven.
Meer spreekwoorden


Partners SeniorenNet:

partners partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 309.622
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be