Waar vandaan: SenNet Magazine > Helft Vlamingen wil besparen op terminaal zieken en zieke 85-plussers

SenNetMagazine

Nieuwsbrief onleesbaar? Bekijk hem in je browser, surf naar: http://www.seniorennet.be/Magazine/nieuwsbrief/46/

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 3 - Nr 16 - 2013

Site: www.SeniorenNet.be - Contact redactie: redactie@sennetmagazine.be - Assesteenweg 65, Ternat - Hoofdredacteur: Silvia Lippens


Inzicht

Column Jan Schils - Vlaming wil besparen op terminaal zieken, comapatiënten en 85-plussers

Moet er bespaard worden in de gezondheidszorg? Dan moeten mensen die terminaal ziek zijn, in een coma verkeren of er een ongezonde levensstijl op na houden daar maar als eerste financieel voor opdraaien. Dat vindt meer dan de helft van de Vlamingen, zo blijkt uit een onderzoek van de VUB. SenNet columnist Jan Schils vindt dit schokkend.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Zo reageer je op SenNet Magazine! Deel je mening met duizenden.

Reageer want SenNet Magazine stelt je reactie op prijs! Ons online magazine kent graag je mening én ziet liever tweerichtingsverkeer. Zo kunnen we onze artikels zo dicht mogelijk laten aansluiten bij jouw wensen. Ten tweede willen we ook dat jij je reactie kan delen met de andere lezers. En dat kan nu meteen rechtstreeks onder de artikels. Heb jij dat al gezien?
>> Lees verder    Reageer met je mening


SenNet Life

Majestueus door het oog van de camera: de Koninklijke Bibliotheek van België

Bekijk de prachtige foto's van de Koninklijke Bibliotheek van België in Brussel. Met zes miljoen boeken en meer dan 150 km boekenrekken is ze de grootste van het land. Maar wist je dat het trouwens ook het verzamelpunt is van kunstwerken van Nederlandstalige kunstenaars, dat je de werkkamer van Stijn Streuvels kan bewonderen? Ontdek de leuke weetjes in het fotoverslag over deze prachtige bib.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Twee heerlijke recepten voor jou.

In ons Kooktheater op de Actief50 beurs kon je AEG topchef Simon Goyens aan het werk zien terwijl hij twee heerlijke gerechten bereidde, een hoofdgerecht en dessert. Met OxyTiME mochten telkens 12 deelnemers aanschuiven aan onze open keuken om te kijken en al dat lekkers op te eten. De omstaanders kregen proevertjes. Jij krijgt van ons de twee recepten om zelf in de keuken aan de slag te gaan.
>> Lees verder    Reageer met je mening

De Euromoney Award 2013 voor beste private banker gaat naar… (advertentie)

 

KBC. Internationale onderscheidingen, allemaal goed en wel, maar we laten ons niet afleiden van de essentie. En dat is: luisteren naar u. Elk vermogen heeft zijn eigen verhaal, een
startpunt van een inspirerend scenario waarin ù het laatste woord houdt. Een aanpak die scoort tot in het buitenland. Nieuwsgierig? Maak snel een afspraak.

 


Psychologie

Help, is mijn (klein)kind gameverslaafd?

Ken je het ook? Je (klein)kind zit urenlang voor zijn spelconsole, computer, tablet, telefoonscreen... Schermkinderen worden ze daarom tegenwoordig wel genoemd. Het roept ook bij onze lezers veel vragen op. Hoeveel uren voor het scherm is eigenlijk 'normaal'? Wanneer loopt dit schermgedrag de spuigaten uit en spreken we van verslaving? We vroegen het aan SenNet psychologe Veronika Sjinkarenko.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Wetenschap

Brein spoelt schoon tijdens slaap

Amerikaanse onderzoekers hebben ontdekt dat het ‘afvoersysteem’ van het brein, dat schadelijk materiaal wegspoelt, voornamelijk tijdens de slaap actief is. Het breinafval spoelt dan gemakkelijk weg omdat de breincellen wat inkrimpen. Dat slapen gezond is wordt zo nog maar eens bewezen. Het artikel staat in het wetenschappelijke tijdschrift New Scientist.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Relaties

Daarom maakt 50-plus een opmars in online dating.

Sommige singles missen de ‘loveboat’. Voor hen kan het online dating wereldje een oplossing zijn om ‘de ware’ te vinden. Maar er zijn nog veel meer redenen voor 50-plussers om een partner te zoeken via het internet. Online daten kent zijn troeven en nadelen. Feit is dat de 50-plusser de snelst groeiende groep is in het online daten. Relatiecoach Mieke Mievis vertelt je er meer over.
>> Lees verder    Reageer met je mening

Wij geven gehoor aan uw passies (advertentie)

 

Het geluid van een gigantische waterval. De wind die door de bomen blaast. Het getjilp van een exotische vogel… Van bepaalde emoties kunt u enkel genieten door ze te horen.
Beter horen is beter leven. Ontdek het opnieuw samen met Amplifon, de wereldleider in hooroplossingen. Maak nu een afspraak voor een gratis hoortest en geniet van gepersonaliseerd advies door onze hoorspecialisten.

 


Wonen & Interieur

Zo kan je onroerend renderen als investeren, deel 2.

Hoe kan je als 50-plusser je huis meer voor jezelf inrichten nu je kids het huis uit zijn? Durf te dromen! En denk aan jouw huis voor de toekomst, waarin jij de centrale rol speelt. In het vorige artikel heeft SenNet interieurarchitect en -specialist Stefan Martens het groter kader geschetst van wat investeren in onroerend goed kan betekenen en mogelijke valkuilen aangehaald. Dit keer inspireert hij je met concrete voorbeelden voor je woning.
>> Lees verder    Reageer met je mening


Levensstijl

Culinaire verwennerij in driesterrenrestaurant Hertog Jan. And the winners are ...

De drie winnaars die culinair mogen gaan genieten in driesterrenrestaurant Hertog Jan in Sint-Michiels in Brugge, zijn bekend. Zij krijgen een eetvoucher t.w.v. € 75 voor een lunch of diner in dit exquise toprestaurant. Wij vonden hun inzending over culinair genieten in een toprestaurant de moeite waard. We selecteerden de beste inzendingen, van 15 naar nummer 1!
>> Lees verder    Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: mijn, mijn....Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

“What does the fox say?” “Wat zegt de vos?” Tja, daar kan je dan ook een hele song over maken... Dit filmpje doet de ronde! Hmm, steek jij er wat van op?

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Mislukking is een omweg, geen doodlopend straatje.

Meer opmerkelijk

Geluk

Leef met de moed als gids en het geluk als gezellin.
 


Grapjes

Het is blauw en het weegt weinig... Lichtblauw.

Meer grapjes

Nutteloos weetje

Van paardenbloemen eten moet je meer plassen.

Meer weetjes

Citaat

''Doe wat je kunt met wat je hebt waar je bent.''
Theodore Roosevelt

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

Een dronkenmansgebedje doen.
⇒ Zijn laatste geld uittellen.
Meer spreekwoordenPartners SeniorenNet:

partners partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 309.529
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be
Deze nieuwsbrief werd verzonden naar %%emailaddress%%.