Waar vandaan: SenNet Magazine > Is jouw leeftijd een troef in de liefde?

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser

Jaargang 3 - Nr 19 - 2013

Inzicht

Werk: dreigt er een oorlog tussen de generaties?

Ruim 60.000 jongeren in België hebben momenteel geen baan. Dat geeft her en der weer aanleiding tot voorstellen voor arbeidsherverdeling. Daarbij moeten ouderen onder meer plaats maken voor jongeren en het aantal werkuren wordt verminderd om banen te scheppen. Maar oudere werknemers van de arbeidsmarkt verdrijven ten gunste van jongeren is geen optie, zegt SenNet Columnist Jan Schils.
>> Lees verder Reageer met je mening


SenNet Life

Tablet PC - De 10 meest gestelde vragen... en antwoorden.

De mailgroep Tablet-PC op SenNet bestaat nu één jaar. In die korte tijd kende de tablet een ware opmars en weinigen die er nu niet van gehoord hebben. In de mailgroep kan je al je vragen kwijt over de tablet. Mentor Jean-Pierre Heymans zet de 10 meest voorkomende vragen voor ons op een rijtje en... geeft er meteen de antwoorden bij.
>> Lees verder Reageer met je mening

Uw baby voor het eerst in de krant? (advertentie)

Sommige momenten wil u echt niet missen: zoals de eerste babyfoto van uw kleinkind in de krant! Schrijf nu uw kleinkind in voor de Babyspecial: twee gratis bewaarbijlagen, boordevol superschattige foto's van alle baby's uit uw regio geboren in 2013. Surf naar www.babyspecial.be en stuur een foto in. Inschrijven is helemaal gratis en kan tot 12 januari 2014.


Ontdek. Beleef. Ervaar.

Opstart van SenNet Shop is een succes.

SenNet Shop, de eigen webwinkel van SeniorenNet, is beslist succesvol gelanceerd. Je kan er online trendy producten en spulletjes kopen die je normaal nog niet in de winkel vindt; het gaat om functionele gadgets, handige hebbedingen en zelfs kookpotten of dvd's. Je webmaster Pascal blijkt met zijn vriendin voorlopig dag en nacht in de weer om de spulletjes die je er kan kopen gratis bij je thuis bezorgd te krijgen.
>> Lees verder Reageer met je mening


Levensstijl

Zo fiets je heel de winter door. 10 tips.

Kan fietsen ook leuk zijn in de regen? Kan je fietsen in de sneeuw zonder te vallen? Jazeker! Voor kou, nattigheid en winterse omstandigheden hoef je de tweewieler helemaal niet te laten staan. De Fietsersbond heeft voor jou tips om ook in dit jaargetijde optimaal te genieten van ontspannende tochtjes en efficiënte verplaatsingen. Je kan de gratis brochure bestellen en krijgt hier al een paar nuttige weetjes.
>> Lees verder Reageer met je mening

Huishoudagenda 2014: het perfecte kerstgeschenk (advertentie)

We worden vandaag bestookt met 1001 tips hoe we efficiënt kunnen besparen. Maar hoe begin je eraan? Heel eenvoudig: weet wat je uitgeeft. Met de Huishoudagenda 2014 is het bijhouden van je uitgaven en inkomsten kinderspel en liggen je dromen ineens veel sneller binnen handbereik. Bestel nu: 1 voor € 15, 2 voor € 24. Tip: ideaal voor onder de kerstboom!


Psychologie

Het syndroom van Asperger, herken jij het bij iemand of... jezelf?

Ook zangeres Susan Boyle verklaarde zopas in 'The Observer' dat ze lijdt aan het syndroom van Asperger. Ze dacht altijd dat ze bij de geboorte een hersenbeschadiging had opgelopen, maar dat blijkt dus niet het geval. Als je iemand die lijdt aan Asperger begrijpt en leert omgaan met zijn bijzondere eigenschappen is goed samenleven perfect mogelijk. Misschien herken je jezelf of iemand die je kent in dit artikel van SenNet psychologe Veronika Sjinkarenko.
>> Lees verder Reageer met je mening


Wetenschap

New Scientist: Elektrisch kussen laat dementerenden weer communiceren

Met behulp van een vibrerend kussen moet de communicatie met dementerenden gemakkelijker worden. Bij mensen met dementie neemt het taalvermogen vaak snel af. Daarom heeft de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) in samenwerking met andere partijen 'Tactile Dialogues' ontwikkeld. Het is een interactief elektrisch kussen met trilelementen die reageren op aanraking.
>> Lees verder Reageer met je mening

Geschenkidee: In de voetsporen van Kuifje (5 DVD): € 24,99 i.p.v. € 42,99 (advertentie)

Een prachtig geschenk, want wie heeft er nu nog nooit gedroomd van een wereldreis met Kuifje? Van de besneeuwde bergtoppen in Nepal, tot de droge woestijnen van Marokko, reizend langs het Amazonewoud… Deze documentaireserie neemt je mee op een reis waarin de tekeningen uit de albums worden vergeleken met de landschappen hoe ze nu zijn.
Deze 5 DVD's zijn een gegarandeerd succesvol cadeau! Nu slechts € 24,99 (gratis verzending!) in plaats van € 42,99! Zolang voorraad strekt. Info en direct bestellen, klik hier.


Relaties

Is jouw leeftijd een troef in de liefde?

'Op liefde staat geen leeftijd' luidt het gezegde en eigenlijk klopt dat als een bus. Maar hoe je de liefde beleeft is misschien wel anders met een jaartje meer. Ook als je naar de datingwereld gaat kijken merk je dat er duidelijk verschillen zijn tussen jonge en oudere daters. Mieke Mievis merkt op dat je ervaring als een pluspunt kan inzetten.
>> Lees verder Reageer met je mening


Beauty

Zo verzorg je je droge huid in de winter!

Hydratatie is eigenlijk het belangrijkste wat nodig is voor een mooie huid. Iedere dag verliezen we water via urine, ontlasting, transpiratie en ademhaling. Het is logisch dat dit moet aangevuld van binnen én van buiten. Wat je kan doen aan je droge huid in de winter om er stralend uit te zien vertelt SenNet schoonheidsspecialist Christine Huybrechts.
>> Lees verder Reageer met je mening


Reizen

Maak een treinreis door Graubünden. Ontdek het mooiste van de Alpen

Reizen met de trein door Graubünden, dat is net als per spoor 'wandelen' door het grandioze berglandschap van de Alpen. Dat heeft SenNet Reisspecialist Paul Ryckaseys al vanaf de eerste dag van zijn trip kunnen ervaren. Toen stapte hij in de rode wagon van de 'Rhätische Bahn' voor een reisje per spoor in de mooiste vakantieregio van Zwitsersland.
>> Lees verder Reageer met je mening


Cocktail Positivo


Grappig of Schattig

Titel: oefenen, oefenen...Meer van Grappig of Schattig

Gespot op het internet

Ken je het nummer 'Yellow River' nog? Of 'Chimene'? Deze platenspeler draait voor jou 5 hits uit de jaren ' 60 -'70.

Klik hier voor het filmpje

Heb jij ook een vrolijk filmpje gespot op internet? Stuur het meteen door naar redactie@seniorennet.be

Opmerkelijk

Opvliegende mensen hebben vaak een slechte landing.

Meer opmerkelijk

Geluk

Er is slechts één weg naar het geluk en dat is ophouden met je zorgen te maken over dingen waar je geen invloed op hebt.


Grapjes

Als een koppel samen knus in de zetel zit, zegt de vrouw plots tegen haar man: 'Vroeger kietelde je me nog wel eens onder mijn kin.' De man kijkt op van zijn boek en antwoordt: 'Klopt, maar toen had je er nog maar eentje.'

Meer grapjes

Nutteloos weetje

1 op 20 mensen heeft een extra rib.

Meer weetjes

Citaat

Blijf niet stilstaan bij het verleden, droom niet van de toekomst, maar concentreer je geest op het huidige moment.
Boeddha

Meer citaten

Gezegde of spreekwoord

'Alles op haren en snaren zetten'
⇒ alles op alles zetten.
Meer spreekwoorden


Partners SeniorenNet:

partners partnerspartnerspartnersDeze nieuwsbrief is een uitgave van SeniorenNet - Oplage 309.794
Je hebt deze mail ontvangen omdat je bent ingeschreven op de nieuwsbrief van SeniorenNet

Uitschrijven | Of contacteer ons op support@seniorennet.be